Kısa URL: https://ml.md/lc146237
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kuru incir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
100 gram pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı su
Soğanları yemeklik doğrayın.
Zeytinyağı ve sıvı yağı tavada kızdırın.
Soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
Soğanlar yumuşadığında içine dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin.
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci de soğan ve fıstık karışımına ekleyip kavurmayı sürdürün.
Baharatları da ekleyin ve karıştırın.
Son olarak sıcak suyu pirinçlere ilave edin ve kapağı kapalı halde pirinçler kabarana kadar pişirin.
Kuru incirleri sıcak suda yumuşatın.
Yumuşayan incirlerin altlarını bıçakla açıp pirinçli harcı içlerine doldurun.
İncirlerin altını bıçakla X biçiminde kesin.
Ortasına pirinçli harcı kaşık yardımıyla doldurun.
Servis etmeden önce soğumasını bekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc166526
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2022
377 defa indirildi / yazdırıldı
500 g kuru incir
İçi için:
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bir tutam tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz
Limon
Önce incirleri haşlayın. Kaynamış suyun içine incirleri atın, çok yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
İncirler soğurken incir dolmasının iç harcını hazırlayın. Bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin.
Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin.
İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun.
Hazırladığınız incir dolmalarını servis edebilirsiniz. Üzerine limon sıkabilirsiniz.