|
Zeytinyağlı Mantar |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16588
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. mantar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 er adet havuç, patates
Yarım limon suyu
1 kase arpacık soğan
1 çay bardağı su
tuz
dereotu
maydanoz
Mantarlar iki parçaya kesilir. Tavaya zeytinyağı konur. Soğan, mantar halka şeklinde doğranmış havuç birlikte havrulur, üzerine limon suyu ve su katılır, biraz pişince kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patates eklenir.
Patates pişince servis tabağına aktarılır, ince kıyılmış dereotu ve maydanozla süslenir.
ML® Zeytinyağlı Mantar için tıklayın
|
Zeytinyağlı Mantar |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22444
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg mantar
20-25 adet arpacık soğanı
2 adet domates veya 1/2 kg küçük kokteyl domatesleri
4 adet çarliston biber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 çay kaşığı şeker
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zevtinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Yapılışı
Arpacık soğanlarını, 4 çorba kaşığı zeytinyağında, renkleri pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları bütün olaran yıkayıp, hemen kurulayın ve soğanlara ilave edin. Sularını salıp, tekrar çekinceye kadar (10-15 dk) pişirin.
Küçük domatesleri ikiye kesin, biberleri iri halkalar halinde doğrayın ve mantarlarınıza ilave edin.
2 çay kaşığı şeker, 3 diş kıyılmış sarımsak ve sirkeyi de ilave edip; 7-8 dk, kısık ateşte ve tencerenin üstü kapalı olarak pişirin. Tuz ile lezzetlendirin.
Maydanoz ve dereotlarını serpip, geri kalan zeytinyağını da yemeğin üzerinde gezdirin ve soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Mantar |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65273
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 kg. mantar
7 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
8 dal maydanoz
Mantarları yıkayıp süzün ve kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıydığınız soğanları pembeleştirin. Salçayı da ekleyip bir dakika daha kavurun. Mantarları ve limon suyunu da ilave edip iki dakika soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz ekleyin.
|
Zeytinyağlı Mantar |
|
tuzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc136125
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
843 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta büyüklükte patates
500 gr mantar
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu, maydanoz
Tuz
1 çay bardağı sıcak su
Soğanları piyazlık doğrayın. Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Mantarları dörde bölün. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Önce soğanları kavurun, sonra havuç ve patatesleri ilave edin. Biraz kavrulunca, mantarları ve sarımsakları ekleyin. Bir - iki dakika daha kavurduktan sonra, üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Şeker ve tuz koyun. Önce hızlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine yarım limon suyunu gezdirin, dereotu ile süsleyerek, soğuduktan sonra servis edin.
|
Zeytinyağlı Mantar |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147543
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2019
549 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
400 gr mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
Mantarların kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsağı rendeleyip soteleyin. Mantarları ekleyip 2 dakika yüksek ateşte karıştırın. Kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp içine kıyılmış maydanoz karıştırın ve servis yapın.
|
Zeytinyağlı Mantar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166705
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
500 gr mantar
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
2 tane kırmızı biber
2 tane dolmalık biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Soğanı piyazlık doğrayalım. Zeytinyağında kıyılmış sarımsakla beraber kavuralım. Dolmalık biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayarak ilave edelim. Mantarları suda hızlıca yıkayalım ve bir süzgece alalım. Doğrayalım ve tavadaki diğer malzemelerin içine atarak suyunu salıp çekene kadar kavuralım. En son tuzunu ve baharatları koyarak tatlandıralım. Sıcak servis yapalım.
|
|