|
Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78626
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012
1,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Adet havuç
2 Çay kaşığı tuz
1 Kg. pırasa
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Su bardağı su
2 Tatlı kaşığı toz şeker
0,5 Adet limon suyu
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Üç parmak genişliğinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Havuçları da soyup ince uzun doğrayın. Tencereye doğranmış pırasaları koyun. Üzerine doğranmış havuçları, pirinç, haşlanmış nohut, tuz, şeker, limon suyu ve 1 su bardağı suyu koyup 25 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.
|
Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc155617
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2021
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 dal pırasa
2 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım adet limon
2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Öncelikle pırasaları iyice yıkayıp, topraklarından arındararak işe başlayın. Temizlenen pırasaları orta kalınlıkta doğrayın.
Havuçları soyup, yuvarlak bir biçimde doğrayın.
Pirinçleri ılık suda biraz bekletin ve süzün.
Tencerenizi ocağa alın. Zeytinyağı ve salçayı koyup, hafifçe kavurun. Ardından havuçları ve pırasaları ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
Tuzunu ve suyunu ekleyip, kapağı kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
20 dakikanın sonunda pirinçleri ekleyip, 10 dakika daha pirinçlerin pişmesini bekleyin. Son 3-4 dakika kala yemeğinizin içine nohutları ekleyip, karıştırın.
Ocağınızın altını kapatıp, limon suyunu ekleyin. Sıcak ya da soğuk dilediğiniz gibi servis edin.
|
|