|
Zeytinyağlı Patates |
|
şanverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc97094
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2014
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
2 adet havuç
1 çorba kaşığı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı çiğ badem
1 adet limon
1 adet soğan
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine dilimlenmiş patatesleri, havuçları ve bir miktar su ekleyip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçleri ekleyip biraz daha sıcak su ilave edip pişmesini bekleyin. Bu arada bademleri de tereyağında kavurun. Servis yaparken üzerine ekleyip ılık ya da soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Patates |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65330
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı
Tuz
Toz şeker
1 tutam kekik
Karabiber
Kırmızı biber
Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Küp kesilmiş domates, doğranmış sivri biber, yarım ay şeklinde kesilmiş soğan ve patatesi zeytinyağlı suda 10 dakika pişirin. Tuz ve şekeri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri servis tabağına alın. Tenceredeki harca kekik, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın, patateslerin içine bölüştürün.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 03.10.2014
|
ZEYTİNYAĞLI PATATES |
|
Numan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34608
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
2,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram sarı patates (6 büyük)
250 gram havuç (6 küçük)
175 gram zeytinyağı (3/4 bardak)
250 gram soğan (3 orta)
400 gram domates (3 orta) ya da 3/4 kahve fincanı domates salçası
1,5 bardak su
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
Tuz
1 Bir tencereye; üç çeyrek bardak zeytinyağı ile, küçük doğranmış 3 orta soğan koyarak, soğanlar az pembeleşinceye kadar kavurmalı, sonra bunlara, kazınmış ve yarım parmak kalınlığında meyilli kesilmiş 250 gram havuç katarak, havuçları da soğanlarla 1-2 dakika kavurduktan sonra bunlara, soyulmuş ve küçük doğranmış 3 orta domates, ya da üç çeyrek kahve fincanı tuzsuz domates salçası, soyulmuş 10 diş sârmısak, J tatlı kaşığı toz şeker, bir buçuk tatlı kaşığı da tuz ile, iki üç dakika sonra olmak üzere 2 bardak da su koyarak, 10 dakika pişmeye bırakmalıdır.
2 On dakika sonra bunlara, soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında yarim ay şeklinde doğranmış 1000 gram san patates katarak, patates ve havuçlar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar orta ateşte aşağı yukarı 25 - 30 dakika daha pişirmeli, üstüne kıyılmış 1 demet maydanoz serpmeli ve soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
ZEYTİNYAĞLI PATATES |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc24242
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
2,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 soğanı doğrayıp bir tencerede bolca zeytinyağında pembeleştirin. Sonra dilinmiş 250 gr. havuç katıp, birkaç defa çevirin, iki kaşık salça, 2-3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz katın. Biraz kavurduktan sonra, 1,5 bardak sıcak su koyun, 15 dakika sonra, doğranmış 1 kilo patatesi katın. Pişince maydanozla servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI PATATES |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20557
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 Patates
2 Küçük boy havuç
6-7 diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy soğan
1 Çay kaşığı şeker
1/2 Çorba kaşığı salça
8-10 Dal maydanoz
Bir tencereye 2 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. İnce kıyılmış soğan, yarım dairelere kesilmiş havuç, sarımsak, 1 cm. kalınlığında dilimlenmiş patates, salça, şeker ve zeytinyağını ilave edip, önce orta hararetli ısıda sonra ısısını azaltarak 20 dakika pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
|
|