|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64555
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
3 adet çarliston biber
4 diş sarımsak
Yarımçay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
3 adet domates
Tuz, kırmızıbiber
Közlenmiş patlıcanları ve kırmızıbiberi ince ince kıyın. Sarımsakları, çarliston biberi ve domatesi küp şeklinde doğrayıp hepsini birlikte 5 dakika kavurun. Baharatlarını üzerine ekleyip yemeği karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 10.02.2017
|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135186
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
736 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 tane patlıcan
1 büyük soğan
6-7 diş sarımsak
4-5 tane domates
4-5 tane sivri biber(acıda olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz ot
Yarım çay bardağı sirke
Zeytinyağı
Baharat
Tuz
Patlıcanları halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin. soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak tencerenin dibine serin.üstüne sivri biberleride doğrayıp serin,acı biberde kullanabilirsiniz.
Acı suyu çıkarılıp yıkanan patlıcanları dizin.üzerine ince kıydığınız sarımsaklarıda ekleyin.domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve en üste yayın.baharat ve tuzunu ekledikten sonra üstüne istediğiniz kadar zeytinyağı ve yarım çay bardağı sirkeyi dökün.isterseniz tuz ot kullanarak lezzeti arttırabilirsiniz.
Kısık ateşte yavaş yavaş pişirin, gerekirse yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143326
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
611 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze sarımsak
Yarım limon
4 adet patlıcan
45 mililitre zeytinyağı
Şeker
Patlıcanları alaca soyun. Boydan dörde bölün. Başlarını bütün bırakın. Sarımsakları ince halka şeklinde doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun ve limonun suyunu ekleyip karıştırın. Patlıcanları tek tek bu karışıma bulayın. Üstüne sarımsak, şeker ve tuz ekleyin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.
|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145399
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019
545 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram patlıcan
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
3 adet sivri biber
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Saplarını kestiğiniz patlıcanları alaca soyun.
2 parmak genişliğinde şeritler halinde dilimlediğiniz patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
Biber ve domatesleri de yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavurun.
Sularını süzdüğünüz patlıcanları da tencereye ekleyip 1-2 dakika daha tencerede çevirin.
Biber ve domatesleri de ekleyip karıştırın.
Tuz, toz şeker ve suyu da ilave edin.
Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdiğiniz patlıcanları oda sıcaklığına gelince servis edin.
|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
altın file
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc151799
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2020
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane bostan patlıcanı (orta boy)
300 gram kuzu eti
2 tane kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet korno biber
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kekik
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyun ve 1 cm genişliğinde olacak şekilde dilimleyin. Sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve havlu kâğıda alın.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alarak küçük kesilmiş soğanı kavurun.
Daha sonra eti istediğiniz küçüklükte doğrayın ve sarımsakla güzelce kavurun.
Etin iyice kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve domatesi ilave edin.
Baharatlarını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Patlıcanları fırın kabına dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde hafifçe bastırın.
Patlıcanların daha lezzetli olmasını istiyorsanız çok çok az üzerlerine toz şekeri serpin.
İç harcından üzerlerine koyun. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı fırın kabına aktarın.
Üzerini isteğinize göre süsleyebilirsiniz, örneğin kaşar rendesi gibi.
200 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin ve servis edin.
|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156972
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021
638 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kemer patlıcan
4 büyük boy Çanakkale domates (rendeleyin)
1 büyük kuru soğan (piyazlık doğrayın)
2 adet sivri biber (ince ince doğrayın)
3 diş sarımsak (ezin)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanları alacalı soyarak, uzun şeritler halinde doğrayın.
Tuzlu suda yarım saat bekletin.
Daha sonra süzün ve kağıt havluyla kurutun.
Kullanacağınız tencerenin tabanına, domatesin yarısını ve soğanı koyun.
Üstüne patlıcanları yerleştirin.
Biberleri, sarımsağı, şekeri, tuzu ilave edin.
Kalan domatesi de üstüne dökün.
Son olarak yağı da ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte ara sıra tencereyi silkeleyerek, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin
Pişen yemeği tencerede soğumaya bırakın.
Daha sonra servis tabağına aktarın.
|
Zeytinyağlı Patlıcan |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166707
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
4 orta boy patlıcan
5 orta boy domates
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
Maydanoz
2 yeşil biber
Zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
Küp şeklinde doğradığımız soğanı ve doğradığımız sarımsağı normal yemekten biraz bol olacak şekilde zeytinyağında kavurun.
Doğradığımız yeşilbiberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp, 15 dakika tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları süzüp, biberlerin arkasından tencereye ekleyin. Biraz kızarana kadar yağda kavurun. Biraz tuz ve 2 çay kaşığı şeker ekleyin. İyice kavurunca 1 çay bardağı su ekleyip, su çekene kadar bekleyin. Suyunu çekince yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin.
Pişmeye yakın ince kıyılmış maydanozları ekleyip, bir çay bardağı daha su ilave edin. Piştikten sonra altını kapatıp servis tabağına döküp, soğutun. Pişen zeytinyağlı patlıcan yemeğini soğuk olarak ikram edin.
|
|