Patlıcanları tamamen soyun. Boyunca dörde bölün. Başlarını bütün bırakın. Domatesleri blanşe edip soyun ve küp doğrayın. Sarımsakları ince halka doğrayın.
Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Limonun suyunu ekleyip karıştırın. Patlıcanları tek tek bu karışıma bulayın. Üstüne domates, sarımsak, şeker ve tuz ekleyin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Servis tabağına alın, ince kestiğiniz maydanozla beraber servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.03.2017
Kısa URL: https://ml.md/lc144198
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2019
779 defa indirildi / yazdırıldı
5-6 adet patlıcan
2-3 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
1-2 adet olgun domates
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)
5-6 adet patlıcanı, kabuklarını soymadan tepsiye dizin. Ortalarını bıçakla yarın ve fırına koyun. 200 derecede yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada; bol kuru soğanı, yeşil biberi, taze olgun domatesi -salça değil- ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayıp harmanlayarak, iç harcını hazırlayın. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı fırında yumuşamış olan patlıcanların içine doldurun. Üzerine bol zeytinyağı ekleyin ve fırında (200 derecede) yavaş yavaş pişirin. Hazırlanması 10-15 dakika alacaktır. Üzerine bol taze maydanoz ekleyerek servisi yapabilirsiniz.