|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
fener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc44656
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kilo pırasa
1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı (likit yağ)
2 orta boy havuç
2 büyük baş soğan
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı su.
Pırasa, temizlenir ve yanlamasına ikiye bölünür. Uzunlamasına ince olarak kesilir. Bir tencereye konulur, üzerine çıkıncaya kadar su konarak, yarım saat haşlanır. Süzgeçten süzülür. Piyaz kesilen soğan ve ince uzun kesilen havuç bir tencereye konulur, likit yağı (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) da ilave edilerek, 3-4 dakika beyaz olarak kavrulur. İçerisine tuz, limon suyu, haşlanmış pırasalar konur, orta ateşte yarım saat pişirilir. Biraz dinlendirildikten sonra servis tabağına alınır. Arzu edilirse limon ile servis yapılır.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46492
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. pırasa
2-3 havuç
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
imon
YAPILIŞI
Pırasaları ayıklayıp yıkayınız. 4-5 cm. uzunlukta boyuna kesiniz. Tencereye yağı, halkalara doğranmış havucu, pırasayı koyup, tencerenin kapağını kapatıp biraz börttürünüz. Sonra pirincini, tuzunu, şekerini, limon suyunu koyup, 1 bardak da su koyup ortadan daha az ısıda pirinçler uzaymcaya, pırasa ve havuçlar da yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Ateşten alıp, soğutup servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46960
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
2,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Pırasa (yarım kg)
Soğan (2 adet)
Havuç (2 adet)
Pirinç (1 çay bardağı)
Zeytinyağı (1 çay bardağı)
Limon (yarım limon suyu)
Toz şeker (1 tatlı kaşığı)
Sıcak su (2 su bardağı)
Tuz.
2 adet orta boy soğanı küp küp doğrayın. Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyun ve yanıtlamasına özen göstererek kızdırın. Kestiğiniz soğanları tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
Bu sırada yarım kg, saplarından ayrılıp, temizlenmiş pırasayı jülyen biçiminde doğrayın. Doğradığınız pırasaları tencereye koyun ve 1-2 dakika karıştırın.
2 adet havucu jülyen şeklinde kesin ve tencereye ilave edin. 1 çay bardağı pirinç, yarım limon suyunu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve dilediğiniz miktarda tuzu da tencereye ekleyin.
2 su bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
|
PIRASA ZEYTİNYAĞLI |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53806
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasanın beyazlarını doğrayıp ikiye bölünüz. Yıkayıp kevgire dökün ve tencereye 2 soğan çenterek 250 gram zeytinyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar kavurup pırasaları içine atınız. Beraber oluncaya kadar etsuyu, biraz tuz koyarak kapalı olarak orta ateşe sürünüz. Pişmesine yakın biraz pirinç ve biraz şeker serpiniz.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54672
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
1,5 kg. pırasa
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı dolusu sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
YAPILIŞI
Pırasaların yeşil kısımlarını ve uçlarını kestikten sonra, üzerlerinden bir kat soyalım. Yarım parmak uzunluğunda verevine keselim.
Havucun kabuğunu soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra piyazlık kıydığımız kuru soğanlar ile birlikte sıvıyağda 2 -3 dakika kavuralım.
Pırasaları ilave edip 1-2 dakika da pırasalarla birlikte kavurduktan sonra yeterince suyu, tuzu ve toz şekeri ilave edip pişirmeye başlayalım.
Pırasaların pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri ilave edip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pırasalar piştiği zaman, ocakta indirip ağzı kapalı olarak soğutup servis yapalım.
NOT: Arzuya göre limon suyu ilavesiyle yenebilir.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56837
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasanın körpe beyazlarından almalı ve beyaz kısımlarını ortalarından ikiye bölüp münasip boylarda doğramalıdır. Körpe yeşil kısımlarından cüz'î miktar dahi katılabilir.
Pırasaları iyice yıkadıktan sonra süzgeçte bırakmalıdır.
Öbür taraftan tencereye bu yemek için tahsis edilen zeytinyağının yarısını dökerek ateşe oturtmalı ve içine birkaç baş doğranmış soğanı koymalıdır. Soğanlar sararmcaya kadar karıştırılmalıdır. Bunun üzerine, süzgeçteki kesilmiş pırasaları ve dörtte bir mikdarmda halka doğranmış havuçları, tencereye atmalıdır. Tuzunu serptikten ve pırasaların hizalarına kadar su doldurduktan sonra, kapağını kapayıp orta hararette ateşe (ocağa) oturtmalıdır.
Tamam pişme zamanı yaklaşmadan, tencereye bir mikdar pirinç ve bir kaşık toz şeker (yahut iki üç parça kesme şeker) dahi atmalıdır. Ve sona doğru önceden ayrılmış yarı mikdar çiğ zeytinyağını da tencereye dökerek indirmelidir.
Bu suretle, daha sıhhî ve iyi cins zeytinyağının nefis kokusu muhafaza edilmiş olur.
Not: Pırasa da, vücuda yarar ve kanı tasfiye eden yemeklerdendir. Havuçla birlikte, zeytinyağlısı âlâ olur.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
Ayçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc61517
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
2-3 adet havuç
1 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 avuç pirinç
tuz
Pırasaları temizleyerek iki santim uzunluğunda doğrayınız. Tencereye bir bardak zeytinyağı koyarak, soğanları incecik çentip, verev havuç ilâvesiyle soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz. Sonra, yıkanmış pırasaları ilâve ediniz. Pişmeye yakın, ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri ilâve ediniz. Hafif ateşte 1/4 miktarında su kalıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp, soğuyunca servis yapınız. Üzerine limon sıkınız.
Not: Pırasalar çabuk dağılacağından kaşıkla karıştırılmadan, tencereyi silkerek karışmasını sağlayınız.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63558
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa (başları ve yeşil yaprakları kesilip, soyulmuş ve 4 cm uzunluğunda parçalara kesilmiş)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 orta boy havuç (ince dilimlenmiş )
1 çorba kaşığı pirinç (ayıklanıp, ıslatılmış)
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da rafine yağ
1+1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1 kahve kaşığı şeker
Pırasaları bol suda iyice yıkayıp, kevgirde suyunu süzdürünüz. Orta boy bir tencereye zeytinyağı ya da rafine yağı koyup, kızdırınız. Soğan ve havuçları koyup 2 dakika, karıştırarak kavurunuz.
Suyu süzülen pırasaları ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 7-8 dakika, arasıra kepçeyle alt-üst ederek, karıştırınız. Pırasa suyunu çekene kadar pişiriniz. Suyu, tuzu, limon suyunu ve şekeri katıp, ağır ateşte 30 dakika pişiriniz. Pirinci süzüp, ekleyerek 10 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alınız. Yemeği bir servis tabağına aktarıp, iyice soğuduktan sonra servis ediniz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64438
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Pırasayı verev şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağı ilave edip beş dakika pişirin. Üzerine doğranmış havuç, pirinç, şeker, 1.5 su bardağı su ilave edip 25 dakika pişirin. Üzerine limon suyu sıkın ve soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65307
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 kg. pırasa
3 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
Yeterince tuz
Pırasaları ayıklayıp, yıkayınız. Kart yeşil yapraklarını atınız. 4-5 santim boyunda doğrayınız. Verev keserseniz görünümü hoş olur. Soğanı halka halka doğrayınız. Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra verev (yassı daire) şeklinde dilimleyiniz. Tencereye zeytinyağını koyup, hafif ateşde pırasaları, havucu, soğanı çiğden koyup biraz öldürünüz. Sebzeler hafifçe yumuşayınca ayıklanmış pirinci, tuzu, şekeri, limon suyunu koyup karıştırınız. 1 su bardağı su ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateş üzerinde pişiriniz. Sebzeler yumuşayıp, pirinçler uzayıncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Pişirirken sakın karıştırmayınız. Arada bir tencereyi silkmeniz yararlı olur. Ateşten alıp tencereyi boşaltmadan soğumaya bırakınız. Soğuyunca bir servis tabağına döküp, ikram ediniz.
Not: Zeytinyağlı pırasanın rengi beyaz olmalıdır. Bazıları domates veya domates salçası kullanır. Bu pırasanın rengini koyulaştırır. Lezzetine de fazla bir şey katmaz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66136
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. pırasa
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet kesmeşeker
Tuz
Zeytinyağını bir tencereye alıp, üzerine halka şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Beş dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, pirinç, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğinizi ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69049
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay bardağı pirinç
1 adet kesme seker
1 çay kaşığı tuz
Pırasaları verev şekilde doğrayın. Havuçları dilimleyin. Tencereye yağı koyup pırasa ve havuçları 4 dakika kadar kavurun. Üzerine pirinç, şeker ve tuz ilave edip biraz da su koyup ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğutup limon suyu ile ikram edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73407
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg pırasa
Yarım limon
1 tatlı kaşığı şeker
3 diş sarımsak
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Pırasaları bir parmak kalınlığında doğrayın. Havuçları küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp önce havuçları, birkaç dakika sonra pırasaları koyup soteleyin. Dövülmüş sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Pırasaların rengi dönünce malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kaynatın. 5 dk sonra yıkanmış pirinci, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çektiği halde yemek yeterince pişmemişse bir miktar daha su ilave ederek pişirmeye devam edin. Servisten önce üzerine istediğiniz miktarda limon sıkın. İsteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84531
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2012
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
4 kahve fincanı su
1 adet orta boy soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy havuç
1/2 limonun suyu
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pirinç
1) Pırasanın başını ve yeşilliklerini kesip atınız. Pırasaları soyarak hafif çapraz olarak 4 santim büyüklüğünde kesip yıkayınız. Sonra süzgece çıkarınız.
2) Soğanları piyaz doğrayınız. Havucu temizleyip soğan gibi doğrayınız.
3) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğan ve havuçları ilâve edip 2 dakika kavurunuz.
4) Pırasayı ilâve edip kapağını kapatarak zaman zaman pırasaları parçalamadan altüst edip 7-8 dakika pırasanın bırakacağı suyu çekinceye kadar öldürünüz:
5) Suyunu, tuzunu, limon suyunu ilâve ederek 30 dakika ağır ateşte pişmeye bırakınız.
6) Pirinci temizleyip ıslatınız. 30 dakika sonra pirinci susuz olarak ilâve edip 10 dakika daha pişirip ateşten alınız.
7) Soğutup sonra servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
sıdıka cevik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87073
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2013
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr pırasa
2 dal taze sarımsak
1 soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
7-8 dal maydanoz
1 yeşilbiber
1 domates
Yarım limon
Soğanı kıyın. Patates ve havucu istediğiniz şekilde doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp önce soğanı, sonra da sebzeleri kavurun. Birkaç kaşık sıcak suyla inceltilmiş salça ile zar şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuzunu, şekerini, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu ve üzerini geçecek kadar suyunu ekleyin. Pırasalar yumuşayınca tencerenin kapağını açmadan, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis tabağına boşaltıp, kıyılmış maydanozla süsleyerek sofraya getirin.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87687
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasa
2 adet soğan
5 fincan zeytinyağı
Pirinç
Tuz
Pırasanın beyaz taraflarını ince dilimler halinde doğrayın. Yıkayın. Bir tencereye 2 çentilmiş soğanla 5 fincan zeytinyağı koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar döndürün. Sonra pırasaları içine atın. Etsuyu, biraz tuz koyarak pişmeye bırakın. İndirmeye yakın ayıklanmış, yıkanmış yanm fincan pirinç, biraz da şeker katın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111093
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
1,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
1 kilo pırasa
1 çay bardagı pirinç
1 çay bardagı sıvı yağ
4 tane orta boy havuç
1 yemek kasıgı domates salçası
Limon
2 tane kesme şeker
Kavrulmus sıvı yağa önce salça ekliyoruz. Daha sonra, yıkanıp dogranmış pırasaları ve havuçları ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz. Su ve tuz ilave edildikten sonra az kesme seker de katıyoruz. Az ısıda 10 dakika pisiriyoruz. Pirinç ilave edip limon sıkıyoruz. Kapalı tencerede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135177
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
801 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram pırasa
3 adet iri havuç
1 yemek kaşığı dolusu pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 su bardağı su
1 tutam tuz
Pırasaların başlarını kesin ve üst kabuklarını çıkarın, kalın parçalar halinde enine doğrayın. Bir tencereye yerleştirin. Havuçları yıkayın, kabuklarını bıçak ile kazıyın ve kalın halkalar halinde doğrayın. Havuçları tencereye ekleyin. Zeytinyağını, suyu ve tuzu ilave edin. Limonun suyunu sıkacak yardımı ile çıkarın ve karışıma ekleyin. 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edin. 15-20 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar tekrar pişirin. Soğutun. Soğuk servis yapın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135190
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
833 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. pırasa
1 adet orta boy havuç
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı pirinç
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/4 limonun suyu
Tuz
Temizlenmiş pırasaları doğralayalım. Ben verevine doğruyorum. Havuçları yuvarlak dilimleyelim. Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanı ve dilimlenmiş havuçları ekleyerek 2-3 dakika kavuralım. Ardından pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Pırasalar diriliklerini kaybedene dek, tencereyi arada bir silkeleyerek yemeğimizi pişirelim. Sonrasında üzerine yarım kahve fincanı pirinci ilave edelim. Ardından 1,5 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, limon suyu ve tuzu katıp karıştıralım. Ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra yemeği ateşten alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra da servis yapalım.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136448
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
1,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan
Arzuya göre zeytinyağı
2 havuç
2 kg pırasa
2 su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 limonun suyu
Yemeklik doğranmış soğanları, üzeri hafif kazınmış ve doğranmış havuçları ve sıvıyağını bir tencereye koyun, soğanlar ölene kadar kavurun.
Yıkanmış ve doğranmış Pırasaları ekleyin, diriliğini kaybedene kadar 5 dakika kadar kavurun. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince, pirinçleri ekleyin.
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
Not: Limonu, 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.
|
|