Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172277
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 kg kereviz, elma dilimi şeklinde doğranmış
1 adet limonun suyu
20 g un
600 ml su, kerevizi bekletmek için
250 g arpacık soğan, ayıklanmış
1 adet büyük boy havuç, verev doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
150 ml sızma zeytinyağı
200 ml taze sıkılmış portakal suyu
½ adet portakalın kabuğu, ince rendelenmiş
½ demet maydanoz, ince kıyılmış

Kerevizi kararmaması için limon suyu ve unla karıştırdığınız suda bekletin.
Bir tencereye, kereviz, arpacık soğan ve havucu koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin.
Üzerine portakal suyu ve sebzelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler hafif yumuşayana kadar pişirin.
Ardından portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencerenin kapağını açmadan oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra servis tabağına çıkarın. Maydanozla servis edin.



Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59151
Gönderme Tarihi: 25.May.2021
2,599 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

4 kereviz
1 portakalın suyu ve rendesi
1 havuç
1 patates
10 arpacık soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
Tuz
Yarım yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker

Kerevizler soyulur ve elma dilimi kesilir. Limonlu suda bekletilir. Havuç ve patatesler soyulup küp şeklinde doğranır. Arpacık soğanlar soyulur. Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı koyduktan sonra arpacık soğanlar, havuç, patates ve yarım yemek kaşığı un ile hafif sotelenir. Su, portakal suyu ve rendesi eklenir. Tuz ve şeker atılır. Havuçlar pişmeye başlayınca kerevizler ilave edilir. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.



Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157907
Gönderme Tarihi: 25.May.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
yarım limon
2 adet portakal veya 4 adet mandalina
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
2 adet kesme şeker

Kerevizler ayıklanıp, yıkanır her tarafına limon sürülür, 1 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları küçük kurabiye kalıpları ile kesilir, havuçlarda aynı şekilde kesilir, havuçlar kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye dizilir. Soğanlar ayrı bir kapta zeytinyağında biraz kavrulur, kerevizlerin üzerlerine ilave edilir şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal veya mandalina suları ve biraz su kerevizlerin üzerlerine dökülüp pişmeye bırakılır.







Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifleri Zeytinyağlı Bakla Tarifleri



(3 adet Zeytinyağlı Portakallı Kereviz 103,017 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort