Kısa URL: https://ml.md/lc171304
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2023
100 defa indirildi / yazdırıldı
2 tane soğan
3-4 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 tane portakal
1 tane limon (içine)
1/2 (yarım) limon (yer elmalarını soyduktan sonra içine koyacağınız suyun içine sıkmak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Yer elmalarının kabukları soyulur. Derin bir kabın içine yarım limon suyu sıkılır. Soyulan yer elmaları içine atılır. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır. Sarımsaklar ile birlikte zeytinyağı koyduğumuz tavada kavrulur. Yer elmaları da elma dilimleri gibi dilimlenir. Çok ince doğramanıza gerek yok. Biraz daha kavrulur. 2 portakal suyu, 1 limon suyu sıkılır üzerine. Önce hızlı sonra yavaş ateşte 7 dakika kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc103607
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2014
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram yer elması
1 adet kereviz
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet portakalın suyu
1 limon suyu
2 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Sıcak su
Öncelikle yer elmalarını soyup limonlu suyun içinde bekletin. Diğer sebzeleri de soyup irice doğrayın. Tencerenin içinde önce zeytinyağını koyup ince doğranmış soğanları kavurun. Soğanların içine sebzeleri koyup kavurun. Portakalın suyunu, limon suyunu, şekeri ve tuzu ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak suyunu ekleyip pişirin. Dereotuyla süsleyip ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc70178
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yer elması
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet portakal
2 adet küp şeker
1 çay bardağı ayçicek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
Önce yer elmalarının kabuklarını soyuyoruz, yıkayıp bir tabak içerisine alıyoruz. Diğer tarafta havucu soyup küp küp doğruyoruz. Kuru soğanı soyup bütün olarak bırakıyoruz. Tencereye yeteri kadar zeytinyağı veya çiçek yağı koyuyoruz. Soğan ve havucu birlikte kavuruyoruz. Daha sonra yer elmalarını ilave ediyoruz. Üzerine portakal suyu, tuzu, seken ilave ediyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Özellikle yemeğimize su yerine portakal suyu ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. Yemeğimiz soğuyunca yeşilliklerle kaplı servis tabağına alıyoruz. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpip servis ediyoruz.