|
Zeytinyağlı Renkli Biber Dolması |
|
gülcü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc155433
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2021
562 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy kuru soğan
9-10 adet renkli dolmalık biber
2 adet rendelenmiş domates
2 su bardağı bulgur
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1/3 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yeni bahar
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çamfıstığı
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
½ limon suyu
Servis ederken:
Karışık taze otlar
Kuş üzümünü ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberlerin içlerini çıkarın. Kestiğiniz saplı kısımları dolmaya kapak yapmak için bir kenara alın. Bir kaba bulguru koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ve maydanozları, rendelenmiş domatesi ve sarımsağı ekleyin. Ardından sırasıyla çamfıstığını, kuşüzümünü, tüm baharatları, tuzu ve şekeri ilave ederek harmanlayın. Hazırladığınız harcı eşit şekilde biberlere doldurun. Ayırdığınız saplı kısımları üzerlerine kapatın. Dolmaları yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine limon suyunu, tuz, şeker ve suyu ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve yaklaşık 1 saat pişmeye bırakın.
|
Zeytinyağlı Renkli Biber Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160420
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet renkli biber dolması
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
1 adet büyük boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edilir.
Karıştırılarak ocaktan alınır. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açılır ve güzelce yıkanır.
Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirilir. Burada önemli olan nokta pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepeleme doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmanız yeterli olacaktır.
Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak her biberin tepesini kapatılır.
Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur.
Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır.
Soğuduktan sonra servis edilir.
|
|