|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178644
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2024
122 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı pul biber
2 adet domates
1,5 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1/2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tavaya zeytinyağı ve sıvı yağı aktarıp soğanları kavurmaya başlayın.
Soğanlar hafif renk alınca salçayı ilave edin.
Pirinçleri yıkayın ve süzdürün.
Kavurduğunuz soğanın üzerine pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Tuz ve baharatları ilave edin.
Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Rendelediğiniz domatesi de pirincin üzerine ilave edin.
Suyu da ilave edip, pirinçler suyu çekene kadar, tencerenin kapağı kapalı bir biçimde pişirin.
Maydanozu ince kıyın.
Pirinçler suyunu çekince içine kıydığınız maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.
Dolduracağınız soğanların kabuğunu soyup, su dolu bir tencereye aktarın ve 10 dakika haşlayın.
Haşlanan soğanları videodaki gibi tek tek yapraklarına ayırın.
İçine hazırladığınız dolma harcını dikkatlice doldurun.
Doldurduğunuz soğanları yassı olacak şekilde tencereye dizin.
Salça, kekik ve sıcak suyu bir kapta iyice karıştırın.
Dolmaların üzerine salçalı su karışımını ilave edip, kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerine taze nane doğrayın.
Soğuk olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177279
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kuru soğan
İç harcı için:
300 gram kıyma
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet kuru soğan
Pul biber
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğan dolması tarifi: Zeytinyağlı soğan dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? Nasıl yapılır?
Kuru soğanları soyun.
Ardından göbek kısmından dışarı doğru yarım kesik atın.
Tencerede suyu kaynatın ve içerisine su ekleyin.
Soğanları da tuzlu suda birkaç dakika haşlayın.
Soğanları süzüp soğumaları için kenara alın.
İç harcı için de kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Diğer malzemelerle derin bir kasede karıştırın.
Soğanları katlarını ayırın.
Ortalarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tencereye dizin.
Sosu için zeytinyağı, salça nane ve bir su bardağı sıcak suyu bir kasede karıştırın.
En üste bir tabak yerleştirip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
hızlı ve lezzetli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2020
Mesajlar: 36 Şehir: İsveç |
Kısa URL: https://ml.md/lc154588
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2020
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
5 adet kuru soğan
3 su bardağı su (haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)
İçi için:
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 tablet tavuk bulyon
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (kontrol edilip sonradan da sıcak su ilavesi yapılacak suyunu çektikçe)
Soğanların kabuklarını soyup bıçakla diklemesine bir yarısından keselim.
Bir çay kaşığı tuz eklediğimiz suya bırakalım.15-20 dk soğanlar yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan soğanları süzüp yapraklarına ayıralım.
İç harcı için; 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç, küçük küçük doğranmış soğan, domates ve maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, 1 er çay kaşığı kekik ve pul biber (karabiber de ekleyebilirsiniz), 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tablet Knorr bulyonu da rendeleyerek karışıma dahil edelim. Bulyonla dolmalarımız çok daha lezzetli bir hale gelecektir. Güzelce karıştıralım.
Yapraklarına ayırdığımız soğanların bir ucuna iç harcından koyup rulo şeklinde diğer ucuna kadar saralım.
Uygun bir tencereye dizelim.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Üzerine küçük bir kapak ya da tabak kapatalım (dağılmamaları için). Yüksek ateşe koyalım. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım. Sık sık kontrol edelim. Gerekirse sıcak su ilavesi yapalım.
İyice piştikten sonra altını kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Üzeri için tereyağı ve salça kızdırabilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145057
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019
774 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pirinç
12-15 adet orta boy kuru soğan
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2-3 çorba kaşığı kuş üzümü
1,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı kuru nane
1 demet dereotu
150 gram zeytinyağı
1 su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Pişirmek için:
1 çay bardağı elma sirkesi
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Soğanların dış kabukları soyun, üstünden ve altından dağılmayacak şekilde birer kapak kesin ve bol suda, içleri çıkana dek haşlayın.
Çıkmayan içleri bir çay kaşığı yardımı ile nazikçe kat kat çıkarın.
En dış kabukları yayvan bir tencereye tek sıra dizin.
Kalan soğan katlarını sudan çıkarıp süzün, mutfak robotunda ya da elde küçük parçalar halinde doğrayın.
Soğanları zeytinyağı, şeker ve dolmalık fıstıkla birlikte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
Kuş üzümlerini sıcak suya koyarak şişene kadar bekleyin.
2 su bardağı pirinci yıkayın, kavrulmakta olan soğanlara ekleyin ve 10 dakika daha birlikte kavurun.
Şişirilmiş üzümler, tarçın, yenibahar, nane, tuz karabiber, bir bardak domates suyu ve 1 bardak su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
İçine 1 demet dereotunu ince ince doğrayın, karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Hazırladığınız için soğuttuktan sonra yemek kaşığı ile alın ve soğanların içine doldurun.
Üstlerine domatesten kapak yapın ve 1 su bardağı su, sirke ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilavesi ile kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra tencere ile birlikte buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün servis tabağına alarak ikram edin. Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyin.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
parametre
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc118534
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnci Gök
20 adet orta boy soğan
İçi için:
8-10 adet orta boy soğan
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
4-5 adet domates
1 su bardağı sirke
4-5 tatlı kaşığı nane
1,5 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sıcak su
20 adet soğanın kabukları soyularak bol suda haşlanır. Başka bir tencerede iç harcımız için yağımızın yarısı ile 8 adet soğan yemeklik doğranarak kavrulur. Soğanlar renk değiştirmeye başladıktan sonra yemeklik doğranmış domateslerde eklenerek iyice kavrulur. Ayıklanmış ve yıkanmış bulgur ile pirinçte eklenir ve 2 dakika daha kavrulup 1 su bardağı su eklenerek kısık ateşte su çektirilir ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan harcımıza yağ, nane, tuz, karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Diğer tarafta haşladığımız soğanları bir çay kaşığı yardımı ile kat kat çıkarıyoruz. Yavaş ve nazik olmalıyız ki yırtılmasın. Üste kalan zarları da temizledikten sonra yine çay kaşığı yardımı ile soğanları dolduruyoruz. Doldurduğumuz soğanları dizdikten sonra bir su bardağı sirkeyi gezdirerek üzerinden döküyoruz. Soğanları yüzleyecek şekilde de su ilave edip üzerine tabak kapatıyoruz. Kapağını kapatıp orta harlı ateşte sık sık kontrol ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
gündüz yüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc72591
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker
Soğanların içlerini bir bıçak yardımıyla oyup alın. Çıkan soğanları ince ince kıyıp pirinçlerle beraber bir kabın içinde karıştırın. Üzerine doğranmış maydanozları, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsağı, tuz, karabiberi ve şekeri ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. Bu karışımı soğanların içlerine paylaştırın. Tencereye dizin, üzerine yarıya gelecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. 25 dakika kadar pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğanları tencereden düzgün bir şekilde çıkartıp servis tabağına dizin. Soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66908
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011
2,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
Tuz
Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvıyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip, sıcak suyu ekleyin, 30 dakika pişirin.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc63682
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
2,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
8 adet beyaz soğan
1,5 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
5 dal maydanoz
5 dal nane
Tuz, karabiber
Soğanların kabuklarını soyup içlerini oyun. İçlerini ince kıyın ve bir tencereye alın üzerine zeytinyağı ilave edip 3 dakika kavurun. Üzerine pirin, şeker ve 1su bardağı su koyup 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp içine kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip bu karışımı soğanların içine doldurun. Tencereye dizin dibine 2 çay bardağı su ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğanlar beyaz kalmalı. Pişince soğutup servis yapın.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
kıtır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc46664
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010
2,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
4 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
2 adet taze soğan
2-3 dal maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
4 dal dereotu
HAZIRLANIŞI:
Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinci hafifçe kavurun. Yeteri miktarda sıcak su ilave edip yüksek ateşte pişirin. Dereotunu kıyıp nane, tuz, kimyon ve kuşüzümüyle birlikte pirince ekleyin. Yeşilbiber, kırmızıbiber, taze soğanları temizleyip ince doğrayıp hazırlanan malzemelere ilave edin. Soğanların kabuklarını soyun. Üstlerini kapak şeklinde kesip kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Soğuyunca içlerini çıkarıp hazırladığınız iç pilavı soğanlara doldurun. Tencereye dizip bir bardak su ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğan dolmalarını servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16106
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
2,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kesme şeker
yarımşar demete dereotu, maydanoz, nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
Kurusoğanlar soyulur, ortası yarıya hadar kesilerek haşlanır.
Zeytinyağı tencereye konur, ince kıyılmış diğer soğan pembeleştirilir, üzerine pirinç şeker, salça konur, 2-3 dakika karıştırılır, kıyılmış yeşillik, karabiber, tuz, şeker ve 1 su bardağı su eklenir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, ateşten alınır, 10 dakika demlendirilir.
Haşlanmış soğanlar katlarına ayrılır, Ucuna kazırlanan iç konur ve sarılır, tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirilir, 25 dakika orta ateşte pişirilir.
|
Zeytinyağlı Soğan Dolması |
|
PELIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc5522
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 adet
1su bardağı pirinc
2 domates
1 salatalık
100 gr mantar
1 sivri biber
1 kırmızı salçalık biber
2 dal taze soğan
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı sirke
2-3 diş sarımsak
3-4 marul yaprağı
YAPILIŞ TARİFİ
Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinci hafifçe kavurun. Dereotunu kıyıp nane, tuz, kimyon ve kuş üzümü ile birlikte pirince ekleyin. Yarım bardak suyu ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
Soğanların kabuklarını soyun. Üstlerini kapak şeklinde kesip kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Soğuyunca içlerini çıkarıp hazırladığınız iç pilavı soğanlara doldurun. Tencereye dizip 1 bardak su ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Soğan dolmalarını servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
|
|