|
Zeytinyağlı Sultani Bezelye |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46949
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
2,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuru soğan (1 adet)
Taze soğan (2 adet)
Sultani bezelye (yarım kilogram)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Toz şeker (1 yemek kaşığı)
Sızma zeytinyağı (6 yemek kaşığı)
Su (1 bardak)
Yıkadığınız yarım kilogram sultani bezelyeyi bir 1 tencereye dizerek koyun. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip ince ince dilimleyerek küçük küçük doğrayın ve bezelyelerin üzerine ilave edin.
2 adet taze soğanı uzunlamasın çizerek küçük küçük doğrayın ve diğer soğanların üzerine ekleyin. Soğanların üzerine 1 kahve kaşığı tuz serpip 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu gezdirerek dökün. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tencereyi ocağa alarak kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
30 dakika sonra pişen zeytinyağlı bezelyeyi ocak-Otan alarak servise hazır hale getirin.
|
Zeytinyağlı Sultani Bezelye |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142559
Gönderme Tarihi: 07.May.2019
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo sultani bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı tavada ısıtılır, üzerine ince kıyılmış soğan eklenir, biraz kavrulur.
Bezelyeler 2-3 parçaya doğranır, domates küçük doğranır, soğanın üzerine domates ve bezelye eklenir bir süre beraber pişirilir.
Bezelyeler pişince, salça, tuz, karabiber ve yeteri kadar da sıcak su eklenerek biraz daha pişirilir.
Ateşten alınır, sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis edilebilir.
|
|