|
Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc402
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2005
3,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze ayşe fasulye
3 kahve fincanı zeytinyağı
3 orta boy soğan
yarım tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı şeker
2 orta boy domates
1,5 su bardağı su
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, bir tencereye daire şeklinde yerleştirerek, tuzunu ve zeytinyağını koyun, soğanları ortadan enine kesip, fasulyelerin üzerine dizin. Kapağını kapatıp ateşe oturtun. Fasulyeler bırakacakları suyu çektikten sonra, suyunu ilave edip 1 saat 15 dakika pişirin. Kuşbaşı doğranmış domatesleri, fasulyelerin üzerine sertikten sonra 15 dakika daha pişirip, ateşten alın. Tencereyi ateşten alırken içinde çok az su kalmalıdır.
ML® Zeytinyağlı Yeşil Fasulye için tıklayın
ML® Akdeniz Fasulyesi (görsel)
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20534
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Ayşe kadın fasulye
1 Tatlı kaşığı tuz
2-3 Domates
1 Çay kaşığı şeker
2 Sogan
2 Dis sarımsak
1/2 Su bardağı zeytinyağı
Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını bıçakla keserek çıkartınız. Tencereye 2 su bardağı su koyup, tuz atarak kaynatınız. Yağ, şeker, ince kıyılmış soğan, domates, sarımsak ve fasulyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğutarak servis tabağına boşaltınız.
ML® Etli Taze Fasulye (görsel)
|
|