|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3923
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
3,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo çali fasulyesi
1 bardak zeytinyağı
3 soğan
3 domates
5 bardak su
Fasulyeleri yikadiktan sonra, kenarlarindaki kilçiklari biçakla ayikladiktan sonra uzunlamasina bir ve ortadan da bir olmak üzere ikiye kesiniz. Fasulyeleri bir tarafta birakiniz. Tencereye yagi ekleyip kupkup dogranmis soğanlari ekleyip,kavurunuz.Bunun üzerine , kabuklari soyulmus ve küçük küçük dogranmis domatesler konup,karistiriniz .Sonra da fasulyeleri ilave edip ,biraz daha kavutunuz. Daha sonra da tuz , toz seker ve su ilavesiyle kaynamaya birakilir. Fasulyeler iyice suyunu çekip de pismis hale gelince atesten indirilir.
ML® Zeytinyağlı Yeşil Fasulye için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4079
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
7,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze fasulye
200 gr. (2 orta boy) soğan
200 gr. konkase domates
1 çay kasigi toz seker
125 ml. (1/2 su bardagi) zeytinyağı
(2 su bardagi) su
Fasulyeleri ayiklayip ince dilimleyin, yikayip süzdükten sonra tencereye yerlestirin, üzerine ince kiyilmis soğani ve domatesi koyun. Malzemenin üzerine yagli kagit örtüp , tencerenin kapagini kapatin. Agir ateste , yaklasik 20 dakika fasulyeler renk degistirinceye kadar pisirin. Kapagi ve yagli kagidi kaldirip , suyunu ilave edin. Kapagi kapatip yine agir ateste yaklasik 1 saat pisirin. Yemek pisince tencereyi atesten alin. Kapagini açmadan sogumaya birakin.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7791
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
5,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarim kilogram fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
yeterince tuz
arzu edilirse baharat
Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Uygun bir tencereye yağ konur. İçine rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates eklenir. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şer ker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulye, domates ve soğanın iyice kavrulması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Pişen fasulye söndürülür ve tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
ML® Düdüklüde Zeytinyağlı Taze Fasulye için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
Tantana
Aşçı
Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7937
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2006
5,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1200 gr. tazefasulye
1 tatlı kaşığı tuz
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
3 orta boy soğan
1 bardak zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2 bardak su
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanı piyaz doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Orta boy bir kapta, domates ve soğanı karıştırın. Borcam'a, bir kat ayıklanmış fasulye dizin. Üzerine, domates soğan karışımının dörtte birini serpin. Üzerine yeniden fasulye dizip, aynı işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. Salçayı bir çorba kaşığı su ile sulandınp, yemeğin üzerine dökün. Tuz ve şekeri serpin. Zeytinyağını ve suyu ilave edip, kabın ağzım örtün. Yemeği fınna sürüp 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda, kabı fırından alıp, yemeği bir kenarda ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Soğuduktan ve bir süre dinlendikten sonra, servis edebilirsiniz.
ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10016
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
4,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo çalı veya ayşekadın fasulyesi
4 adet soğan orta
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Kabukları soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş domatesler ile birlikte tuz da ilâve edilerek av uçla mıncıklamak suretiyle iyice halledilir. Fasulyenin kılçıkları ayıklanır, ortalarından ikiye bölünerek güzelce yıkanır ve bu soğan - domates karışımına ilave edilir. İyice karıştırılır. Bir bardak zeytinyağı ile toz şeker de katılarak fasulyeler sarımtırak bir renk alıncaya kadar pişirilir. Renk sarıya dönünce bir bardak sıcak su konarak fasulyeler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir ve sonra tencere ateşten alınarak, yemek, hemen bir tabağa veya porselen bir kaba alınır iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
ML® Fasulye Oğreten (görsel)
|
Zeytinyağlı fasülye |
|
belinda2000
Aşçı
Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11651
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
4,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler
1 kilo taze fasulye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soyulmuş, ince kıyılmış domates
1 adet doğranmış soğan
1 adet küp şeker
Yeteri kadar tuz
2 bardak su
YAPILIŞI
Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. domates, soğan, şeker, tuz ilave edin Son olarak yağ ve suyu ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra servise sunulur.
ML® Fasulye Çerplemesi için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
beyazit
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15034
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
4,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 kg taze fasulye
2 domates
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
10-12 arpacık soğan
4-5 sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Taze fasulyeleri temizleyin. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. 1 çorba kaşığı zeytinyağını geniş ve tabanı düz bir tencerede ısıtın.
Sarımsak ve soğanları ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra bir kaseye alın. Fasulyeleri tencereye düzgünce dizin. Üzerine sırasıyla kavrulmuş soğan ve sarımsağı, rendelenmiş domatesleri, kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri ilave edin. Üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
ML® Fasulye Çerplemesi (görsel)
|
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17334
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007
8,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. çalı fasulye
4 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulye ayıklanır, yıkanır, tencereye aktarılır, üzerine ince kıyılmış soğan ve tuz eklenir, fasulyenin rengi hafif değişene kadar avulur, üzerine küp şeklinde doğranmış domate, şeker ve zeytinyağı eklenir, hiç su katılmaz, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir, ılık ya da soğuk olarak servise sunulur.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
baykal
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc20230
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007
4,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze fasulye
500 gr. kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane orta boy domates
Taze fasulyeleri uçlarından temizleyip bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Daha sonra tencereye fasulyeleri koyup zeytinyağı, soğan, sarımsak, küçük doğranmış domates, tuz ve 4 bardak su ilave ederek 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.
ML® Akdeniz Fasulyesi (görsel)
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22830
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
4,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze fasulye
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Soğanları ince kıyıp bir tencerede, 2 kaşık zeytinyağında hafifçe öldürün. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın. Soğanlara ilâve edip suyunu salıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye katıp, tuzunu ve şekerini ilâve edin. Zeytinyağını katıp fasulyelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilâvesiyle orta dereceli ateşte 40 dakika kadar pişirin. Soğutup birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
ML® Fasulye Diblesi (görsel)
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23572
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
4,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg fasulye
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 baş soğan
3 büyük domates
tuz
Yapılışı:
Bir tencereye ince doğranmış soğan, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesle, tuz konur, doğranmış fasulye ilave edilir. 1 bardak zeytinyağı ve toz şeker konup, iyice karıştırılır. Bir müddet kendi suyuyla pişirilir. Daha sonra su ilave edip, hamur gibi oluncaya kadar pişirilir.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24272
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
4,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. taze fasulye
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra eğer kullandığınız çalı fasulyesiyse ortadan ikiye kesin. Diğer tür erini bütün olarak hazırlayın.
Soğanı ince yemeklik doğrayıp, bir tencereye zeytinyağıyla birlikte koyun. Fasulyeleri, tuz, şeker kaynar su ve kabukları soyularak kuşbaşı doğranmış domatesleri ilave edin.
Orta ısıdaki ateş ürerinde bir-iki dakika pişirip ateşi kısın. 5-6 dakika tencerenin kapağını açık luiar^k rengin korunmasını sağlayın.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp fasulyenin cinsine göre yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemek suyunu çekip pişince dibin' tutmadan ateşten alarak soğutun ve servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Beyaz Gölge
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2008
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc24859
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2008
4,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo çalı fasulye
2 adet domates
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
Fasulyeleri uzunlamasına ikiye bölün. Yıkayıp süzün. Tencereye koyun. Domatesleri soyup fasulyenin üstüne yayın. Soğanları soyup bütün olarak koyun. Tuzunu atın. Zeytinyağını da dökün. 1 bardak da su ilave edip altını hafif yakın. Tencereyi sıkı kapatın. İçine tabakları kapak olarak kullanın. Hava almasın. Çabuk pişer. Pişme süresi 1 saattir. 30 dakika da açmadan dinlensin. Sonra soğuşun. Servis yapın.
|
Zeytinyağlı taze fasulye |
|
Valide Sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25502
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
4,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER 4 KİŞİLİK
1 kg. taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak sıcak su
Tuz
Fasulyelerin kılçıklarını ayiklayahm. Bütün olarak veya ikiye bölüp yıkayalım. Bir tencereye zeytinyağını, kıyılmış soğanı koyup, hafifçe öldürelim. Salça ve tuzu ilave edelim. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp tencereyi silkeleyerek, karışmasını sağlayalım. Kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar pişirelim. Bir bardak sıcak su ve şekeri koyup, orta ateşte pişirelim. Kabında soğutup, servis tabağına koyup, servis yapalım.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
kanaviçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc25860
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2008
4,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kilo taze fasulye
5 adet orta boy domates
3 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
Bir miktar pul biber
Tuz
Fasulyelerin üzerini kapatmayacak kadar su
YAPILIŞI
Taze fasulye alırken kılçıksız ve taze olmasına dikkat edilmelidir, ilk olarak fasulyeler ortadan kırmadan ayıklanıp ince ve uzun bir biçimde önce boyuna ikiye bölünür, daha sonra enine 2 ya da 3 parçaya ayrılır. Domatesler kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Kuru soğan, sarımsak ve biberler de küçük küçük doğranır. Fasulyeler derin bir tencereye konur. Doğranmış domates, sarımsak ve biberler de fasulyelerin üzerine ilave edilir. Ayrı bir kapta limon suyu ve un çırpma teli yardımıyla çırpılarak bir sos hazırlanır ve bu sos fasulyelerin üzerine dökülür. Zeytinyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, tuz ve pul biber de eklendikten sonra fasulyelerin üzerini kapatmayacak kadar su konulur. Orta ateşte pişmesi beklenir. Piştikten sonra bir kenarda bırakılarak soğuması beklenir. Maydanoz ve domates dilimleriyle süslenerek ve soğuk olarak servis yapılır.
|
ZEYTİNYAĞLI ÇALI YA DA AYŞEKADIN FASULYESİ |
|
asil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34469
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
3,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gram çalı fasulyesi, ya da ayşekadın fasulyesi
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
250 gram soğan (3 orta)
350 gram domates (2 büyük)
5 ya da 6 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 Bir tencereye; küçük doğranmış 3 orta soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 2 büyük domates ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, avuçla mıncıklamak suretiyle iyice ezilmelerini sağlamalı, sonra bunlara; yanlarındaki kılçıkları bıçakla sıyırmak suretiyle alınmış (Şekil: 39) ve ortalarından ikiye bölünmüş ve yıkanmış kart olmayan 1250 gram çalı, ya da ayşekadın fasulyesi koyarak, yuvar-larcasına tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra bunlara; 1 bardak zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı da toz şeker koymalı ve kapağı kapatılmış olarak tencereyi arada bir sallamak suretiyle, fasulyeler az sarımsı bir renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte aşağı yukarı 10-15 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
2 Fasulyelerin renkleri sararmca bunlara; 5 - 6 bardak sıcak su koyarak, fasulyeler suyunu çekip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak iyice soğuduktan sonra fasulyeleri tabağa almalı ve servis yapmalıdır. (Bazı fasulyeler kartça olduklarından daha geç pişmektedirler. O durumda fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar bir miktar daha sıcak su katmalıdır).
Not: Kart olan fasulyeler, iki üç defada olmak üzere tavada kızdırılmış 1 bardak zeytinyağına atılarak, her bir parti beşer dakika kadar yağda kavrulduktan sonra, içinde kavruldukları yağ ile birlikte tencereye alınmak, sonra da, önce soğanı beş dakika, sonra da diğer malzemeleri katılmak suretiyle pişirmelidir.
ML® Akdeniz Fasulyesi için tıklayın
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc37879
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
fasulye ayıklanır. İki ya da üç parçaya kesilir. Üzerine ezilmiş sarımsak, kıyılmış soğan , tuz eklenir. Ovulur, rendelenmiş domates, şeker eklenir, karıştırıldıktan sonra, zeytinyağı katılır, önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir, ılık olarak servise sunulur.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51957
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
4,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
1 kg taze fasulye
3 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
2 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı sıcak su
tuz
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Yarısını üçe bölelim. Kalan yarısını bölmeden kullanalım. Yayvan bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş bir domatesi bütün olarak yerleştirelim. Domatesin etrafına fasulyeleri daire şeklinde düzgünce yan yana ve aralıksız dizelim. Üçe böldüğümüz fasulyeleri üzerine dökelim. Soyulmuş sarımsakları ikiye bölüp, serpiştirelim. Domateslerin ikisini rendeleyelim. Fasulyelerin üzerine dökelim. Soğanı piyazlık doğrayıp serpiştirelim. Yağ ve suyu malzemelere ilave edelim. Tuz ve şekeri serpiştirelim. Tencerenin ağzını kapatarak, hiç karıştırmadan yemeğimizi ağır ateşte pişirelim. Soğuyunca tencereyi servis tabağına ters çevirelim. Yemeğimizin şeklini bozmadan soğuk servis yapalım.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53037
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
4,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg taze fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
bir miktar tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanarak suya konur, diğer taraftan ince kıyılmış soğan, ince kıyılmış domates, tuz ve şeker tencereye konarak iyice ovulur buna süzülmüş fasulyeler ve yağ ilâve edilerek buhar çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53663
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2010
4,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış fasulyenin üstüne yuvarlak yuvarlak birkaç soğan doğrayınız, tuzunu serpip oğunuz. Gereği kadar (fasulyenin kilosuna göre) zeytinyağı ile, olgunlarından 3 - 4 domates doğrayınız. İçine fındık kadar soda, bir miktar şeker atıp orta ateşte kendi suyu ile pişiriniz.
Not: Soğanı zeytinyağıyla öldürdükten sonra fasulyelerle beraber oluncaya kadar domates ve etsuyu koyup pişirsek de olur.
|
|