|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56835
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
Biraz sabırla, çalı fasulyeyi ve daha kolay olarak diğerlerini ayıklarsınız.
Doğrayıp, süzgeç içinde sudan geçiriniz. Bir tencereye ihtiyaca göre birkaç baş soğan çentip ateşte zeytinyağıyla (beyaz kalmak şartiyle) biraz karıştırırsınız. Taze ve olgun domateslerden dahi birkaç adet doğramalı. İki üç parça da şeker atmalıdır. Tuzunu da serpmelidir.
Fasulyeler taze olduktan, pek az su katarak mutedil bir ocakta pişmeğe bırakılmalıdır.
Not: Fasulyeler kart ise, bir kahve kaşığı karbonat atmalıdır. Hafif bir yaz yemeği olur.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc64665
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
3,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg. taze fasulye
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
Yeterince tuz ve su
Fasulyelerin iki başlarını elimizle kopardığımız zaman, eğer kılçıkları varsa onu da bıçak ile incecik kesip temizleyelim.
Kuru soğanları incecik kıydıktan sonra, sıvıyağda 1-2 dakika pembeleştirelim.
Yıkadığımız taze fasulyeleri ilave edip ara sıra karıştırmak şartıyla 5 dakika kadar kavuralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak domatesler suyunu salıncaya kadar bekleyelim.
Yeterince tuzu, toz şekeri ve fasulyelerin üst seviyesine kadar sıcak suyu ilave edip pişirmeye devam edelim.
Fasulyeler piştiği zaman ocaktan indirip, ağzı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekledikten sonra servis yapalım.
Not: Arzu edenler, birkaç diş sarımsak da ilave edebilirler.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69724
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
3,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
1 adet soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Bütün soğanı tencereye alın. Üzerine sıra ile rendelenmiş domates, domates ve biber salçası, ayıklanmış fasulye, zeytinyağı, kesme şeker ve tuz, karabiber ekleyip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
bi'tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2011
Mesajlar: 27 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70200
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011
3,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çorba kaşığı tuz
4 adet domates
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
750 gr taze fasulye
3 çorba kaşıuğı süzme zeytinyağı
Taze fasulyeleri yıkayın ve varsa kılçıklarını ayıklayıp geniş olanlarını uzunlamasına ikiye kesin. Kuru soğanları yemeklik şekilde küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Geniş tabanlı bir zeytinyağlı tenceresine zeytinyağını koyun. Soğanı, şeker, tuz ve sarımsakları ilave edip orta ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine taze fasulyeleri ilave edin. Suyunu ekleyip üzerine doğranmış domatesi yayın ve kapağını kapatıp hiç karıştırmadan orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın. 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kapağını açıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve tekrar kapatıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Oda sıcaklığında servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70937
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo dondurulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı salça
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker ya da bal
1 adet soğan
Tencereye yağı koyup üzerine doğranmış soğanı ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesi de içine ilave edip doğranmış fasulyeleri ekleyin. Suyunu koymadan önce tencereyi sallayarak biraz pişirin. İçine ezilmiş sarımsak, şeker ilave edip en son suyu ekleyin. Kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirin. Sıcak ve ya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76582
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012
2,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 domates
1 kilo taze fasulye
1 çorba kaşığı şeker
2 soğan
Fasulyeleri yıkayıp iyice ince uzun şekilde kesip hazırlayın. Soğanı ve domatesi rendeleyin. Tencereye doğranmış fasulyeyi yerleştirin. Üzerine soğanı ve domatesi ekleyip harmanlayın. Şekerini ve yağını üzerine ilave edip hiç su koymadan kendi suyu ile pişmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat normal tencerede ya da 20 dakika düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Kendi suyu ile pişmesi ve kapağı kapalı soğuması işin püf noktası.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
ali amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc85380
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2013
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze fasulye (ince doğranmış ) 1 kg
Kuru soğan (orta boy ince doğranmış) 1 adet
Domates (orta boy, kabuğu soyulmuş, ince doğranmış) 2adet
Sarımsak (ince doğranmış) 2 diş
Tuz 1 çaykaşığı
Beyaz toz biber 1/2 çay kaşığı
Şeker 1 çay kaşığı
Zeytinyağı (sızma, düşük asitli) 4 yemek kaşığı
Su 1/2 çay bardağı
Bütün malzemeyi bir karıştırma kabına koyup hafif bir şekilde harmanlayınız ve daha sonra tencereye alıp 20-30 dakika kadar pişirip servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89803
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2013
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hülya Koçyiğit
500 gr taze fasulye
3-4 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
4-5 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Fasulyeleri ayıklayıp kılçıklarını temizledikten sonra yıkayın ve süzün.
Fasulyeleri çok ince jülyen kesin. Birkaç buket oluşturup ısıya dayanıklı mutfak ipiyle bağlayın. Her fasulye buketini buzlu suyun içinde 3 dakika bekletin. Ardından kaynar suyun içine atıp 5 dakika kadar haşlayın. Hemen ardından tekrar buzlu suya atıp çıkartın. Kâğıt havluyla kurulayıp servis tabağına alın.
Sosu için domatesleri yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra zar şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları da soyup ince ince kıyın. Fesleğen yapraklarını da doğrayın. Tüm malzemeyi geniş bir kâsede karıştırın. Şekeri, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Hazırladığınız sosu fasulye buketlerinin olduğu servis tabağına yayın.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
OYA CAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91464
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze fasulye
2 soğan
5 diş sarımsak
3 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Fasulyelerin kenarlarını bıçakla alın, ince uzun şekilde bırakın. Tencereye fasulyeyi yerleştirin. Üzerine rendelenmiş soğanı domatesi, sarımsağı, şekeri, yağı ekleyip harmanlayın. Kendi suyuyla pişmeye bırakın. Yaklaşık bir saat tencerede ya da 20 dakika düdüklü tencerede pişirilebilir. Kendi suyuyla pişmesine ve pişince kapağı kapalı soğumasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Servis tabağına aktarıp, üzerine limon suyu sıkın. Daha sonra da ılık ya da soğuk olarak sofraya getirin.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
güliz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92392
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 domates
1 kilo taze fasulye
1 çorba kaşığı şeker
2 soğan
Fasulyeleri yıkayıp ince uzun şekilde kesip hazırlayın. Soğanı ve domatesi rendeleyin. Tencereye doğranmış fasulyeyi yerleştirin. Üzerine soğanı ve domatesi ekleyip harmanlayın. Şekerini yağını da üzerine ilave edip hiç su koymadan kendi suyuyla pişmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat normal tencerede ya da 20 dakika düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Fotoğraf "ju ju" tarafından gönderildi. 06.08.2014
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96702
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kılçıksız yeşil fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
2 çay kaşığı tuz
6 çay kaşığı tozşeker
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Kılçıksız fasulyeleri, uç kısımlarını kırarak ayıkladıktan sonra bıçakla uzunlamasına ikiye bölüp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup ortadan ikiye bölün ve yarımay şeklinde ince ince dilimleyin. Domatesi incecik halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağının yarısını geniş bir çelik tencereye aktarm. önce soğan halkalarını, sonra doğradığınız fasulyeyi tencereye yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini sıraladıktan sonra tuz ve tozşekeri serpiştirin. Zeytinyağının kalanını ve sıcak suyu da gezdirin. Tencereyi orta ısılı etsin üzerine oturtup yemeği tencerenin kapağı kapalı vaziyette kendi buharıyla kaynayıncaya kadar pişirin. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yemeği kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin. Pişme işlemi sırasında yemeği hiç karıştırmayıp tencereyi birkaç kez sallamakla yetinin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Fasulyeleri çatal yardımıyla çevirip kuş yuvası şekli vererek servis tabağına alın. Soğuk olarak servise sunun.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
arabacı
Aşçı
Kayıt: 31.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc97055
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2014
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram taze fasulye
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1.5 su bardağı su
Tuz
Taze fasulyeleri yıkayıp çok ince bir şekilde doğrayıp tencereye alın. Rendelenmiş soğanı koyup 2 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri de üzerine ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Sarımsak, tuz, zeytinyağı ve şeker ekleyip fasulyeler pişinceye kadar 35 -40 dakika pişirin. Az su koyarak pişirilebiliyor. Soğutup servis tabağına alıp servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98477
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
1,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram taze fasulye
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1,5 su bardağı su
Tuz
Taze fasulyeleri yıkayıp çok ince bir şekilde doğrayıp tencereye alın. Bunun için pazarlarda kesme aparatları satılıyor bence alın çok kolay bir yöntem. Üstelik şekli de çok muntazam oluyor. Doğranmış fasulyelerin üzerine rendelenmiş soğanı koyup 2 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri de üzerine ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Sarımsak tuz, zeytinyağı ve şekeri ekleyip kapağı kapalı olarak fasulyeler pişinceye kadar 35-40 dakika pişirin. Az su koyarak pişirilebiliyor. Soğutup servis tabağına alın süsleyip servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107385
Gönderme Tarihi: 07.May.2015
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo taze fasulye
3 adet domates
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Limon suyu
Tencereye temizlenmiş taze fasulyeleri koyup 5 dakika kaynatın. İçine zeytinyağı, tuz, limon suyu ve doğranmış domatesleri de ekleyip karıştırın. Çok az su bırakıp kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp soğutun.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
bebeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2015
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc107937
Gönderme Tarihi: 28.May.2015
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram taze fasulye
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz karabiber
Öncelikle yemeklik doğranış soğanı ve temizlenmiş taze fasulyeyi koyup zeytinyağında biraz pişirin. Daha sonra domatesleri irice doğrayıp fasulyelerin üzerine ekleyin. Tuz karabiber ve sarımsağı ilave ederek 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111383
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2015
2,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze fasulye
1 adet kuru soğan
5 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Taze fasulyeler ayıklanır, doğranır, yıkandıktan sonra tencereye alınır, üzerine ince doğranmış soğan ilave edilir.
Sıvı yağ eklenerek fasulye birkaç dakika kavrulur.
1 su bardağı kadar su eklenir, fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir, birkaç dakika daha fasulyelerle birlikte kavrulduktan sonra salça ve tuz ilave edilir.
Yarım su bardağı domates eklenerek pişirilir, fasulyeler yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
|
Zeytinyağlı Taze Fasülye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111922
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2015
1,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
T.C. Berlin Büyükelçiliği
1 kg taze fasülye
4 tane domates
2 tane soğan
1 çay bardağı zeytinyağı (15 ml)
1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
1 çay kaşığı toz şeker (11 g)
1 yemek kaşığı domates salçası (10 g)
İki tane soğan ince doğranır ve tencerenin içinde zeytinyağı ile pembeleştirilir.
Fasülyeler ayıklanıp üçe bölündükten sonra tencereye attılır.
Kısık ateşte fasülyeler suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Bu aşamadan sonra doğranmış domatesler ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir.
Dolu bir tatlı kaşığı tuz, bir tane kesme şeker ve bir çay bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116230
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
1 kg. taze fasulye
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
½ su bardağı zeytinyağı
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Uçlarını kesin. Ortalarından ikiye bölün ve uzunlamasına ikiye ayırın. Yıkayıp suda bekletin. Soğanları ince ince dilimleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını temizleyip, küp şeklinde doğrayın. Üç diş sarmısağı, ince ince dilimleyin. Tencerenin dibine sırasıyla soğan, domates ve kıydığımız sarmısakların bir kısmını koyun. Üstüne de fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. Biraz soğan biraz domates ve sarmısağın tamamını koyup kalan fasulyeleri yerleştirin. Ortasındaki boşluğa, kalan domates ve soğanları koyun. 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker, ½ su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı da su ilave edin. Üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün. Ağırlık olarak üstüne bir porselen tabak koyun. Orta ateşte 25 - 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bir tabağa alıp, hazırladığınız sosla bezeyin.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123584
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Taze Fasulye 300 gr
Domates 250 gr
Soğan 120 gr
Zeytinyağı 30 ml
Tatlı biber salçası 20 gr
Fasulyeyi yıkayıp enine üçe kesin. Soğanı ince ince dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine zeytinyağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 11 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye soğan koyun. Hafiften karıştırarak pişirin. Programın bitmesinden 5 dk. önce fasulyeyi ve biber salçasını ekleyin. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Şeker, tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Üstüne rendelenmiş domatesleri koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Soğuk olarak servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
önem
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc124525
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 Kg taze fasulye
1 adet büyük soğan
4 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr zeytinyağı
Fasulyeler temizlenip yıkandıktan sonra deliksiz buharlı fırın fırın tepsisine yerleştirilir üzerine soğan doğranıp domatesler rendelenir. Yağ tuz ve şeker ilave edilerek fırına yerleştirilir. Sebze pişirmede 100 derecede 50 dak. pişirilir.
Not: Pişirme süresi fasulyenin cinsine göre farklılık gösterebilir.
|
|