Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Taze Fasulye

satı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc69724
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
3,672 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze fasulye
1 adet soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salça
1 çorba kaşığı biber salça
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Bütün soğanı tencereye alın. Üzerine sıra ile rendelenmiş domates, domates ve biber salçası, ayıklanmış fasulye, zeytinyağı, kesme şeker ve tuz, karabiber ekleyip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc64665
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
3,926 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 kg. taze fasulye
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
Yeterince tuz ve su

Fasulyelerin iki başlarını elimizle kopardığımız zaman, eğer kılçıkları varsa onu da bıçak ile incecik kesip temizleyelim.
Kuru soğanları incecik kıydıktan sonra, sıvıyağda 1-2 dakika pembeleştirelim.
Yıkadığımız taze fasulyeleri ilave edip ara sıra karıştırmak şartıyla 5 dakika kadar kavuralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak domatesler suyunu salıncaya kadar bekleyelim.
Yeterince tuzu, toz şekeri ve fasulyelerin üst seviyesine kadar sıcak suyu ilave edip pişirmeye devam edelim.
Fasulyeler piştiği zaman ocaktan indirip, ağzı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekledikten sonra servis yapalım.

Not: Arzu edenler, birkaç diş sarımsak da ilave edebilirler.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc56835
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,642 defa indirildi / yazdırıldı




Biraz sabırla, çalı fasulyeyi ve daha kolay olarak diğerlerini ayıklarsınız.
Doğrayıp, süzgeç içinde sudan geçiriniz. Bir tencereye ihtiyaca göre birkaç baş soğan çentip ateşte zeytinyağıyla (beyaz kalmak şartiyle) biraz karıştırırsınız. Taze ve olgun domateslerden dahi birkaç adet doğramalı. İki üç parça da şeker atmalıdır. Tuzunu da serpmelidir.
Fasulyeler taze olduktan, pek az su katarak mutedil bir ocakta pişmeğe bırakılmalıdır.

Not: Fasulyeler kart ise, bir kahve kaşığı karbonat atmalıdır. Hafif bir yaz yemeği olur.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc53663
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2010
4,000 defa indirildi / yazdırıldı




Ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış fasulyenin üstüne yuvarlak yuvarlak birkaç soğan doğrayınız, tuzunu serpip oğunuz. Gereği kadar (fasulyenin kilosuna göre) zeytinyağı ile, olgunlarından 3 - 4 domates doğrayınız. İçine fındık kadar soda, bir miktar şeker atıp orta ateşte kendi suyu ile pişiriniz.

Not: Soğanı zeytinyağıyla öldürdükten sonra fasulyelerle beraber oluncaya kadar domates ve etsuyu koyup pişirsek de olur.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53037
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
4,103 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg taze fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
bir miktar tuz

Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanarak suya konur, diğer taraftan ince kıyılmış soğan, ince kıyılmış domates, tuz ve şeker tencereye konarak iyice ovulur buna süzülmüş fasulyeler ve yağ ilâve edilerek buhar çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.


Zeytinyağlı Taze Fasulye

mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc51957
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
4,358 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik
1 kg taze fasulye
3 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
2 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı sıcak su
tuz

Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Yarısını üçe bölelim. Kalan yarısını bölmeden kullanalım. Yayvan bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş bir domatesi bütün olarak yerleştirelim. Domatesin etrafına fasulyeleri daire şeklinde düzgünce yan yana ve aralıksız dizelim. Üçe böldüğümüz fasulyeleri üzerine dökelim. Soyulmuş sarımsakları ikiye bölüp, serpiştirelim. Domateslerin ikisini rendeleyelim. Fasulyelerin üzerine dökelim. Soğanı piyazlık doğrayıp serpiştirelim. Yağ ve suyu malzemelere ilave edelim. Tuz ve şekeri serpiştirelim. Tencerenin ağzını kapatarak, hiç karıştırmadan yemeğimizi ağır ateşte pişirelim. Soğuyunca tencereyi servis tabağına ters çevirelim. Yemeğimizin şeklini bozmadan soğuk servis yapalım.


Zeytinyağlı Fasulye

antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc37879
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009
2,566 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze fasulye
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

fasulye ayıklanır. İki ya da üç parçaya kesilir. Üzerine ezilmiş sarımsak, kıyılmış soğan , tuz eklenir. Ovulur, rendelenmiş domates, şeker eklenir, karıştırıldıktan sonra, zeytinyağı katılır, önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir, ılık olarak servise sunulur.


ZEYTİNYAĞLI ÇALI YA DA AYŞEKADIN FASULYESİ

asil
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc34469
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
3,191 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gram çalı fasulyesi, ya da ayşekadın fasulyesi
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
250 gram soğan (3 orta)
350 gram domates (2 büyük)
5 ya da 6 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

1 Bir tencereye; küçük doğranmış 3 orta soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 2 büyük domates ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, avuçla mıncıklamak suretiyle iyice ezilmelerini sağlamalı, sonra bunlara; yanlarındaki kılçıkları bıçakla sıyırmak suretiyle alınmış (Şekil: 39) ve ortalarından ikiye bölünmüş ve yıkanmış kart olmayan 1250 gram çalı, ya da ayşekadın fasulyesi koyarak, yuvar-larcasına tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra bunlara; 1 bardak zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı da toz şeker koymalı ve kapağı kapatılmış olarak tencereyi arada bir sallamak suretiyle, fasulyeler az sarımsı bir renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte aşağı yukarı 10-15 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
2 Fasulyelerin renkleri sararmca bunlara; 5 - 6 bardak sıcak su koyarak, fasulyeler suyunu çekip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak iyice soğuduktan sonra fasulyeleri tabağa almalı ve servis yapmalıdır. (Bazı fasulyeler kartça olduklarından daha geç pişmektedirler. O durumda fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar bir miktar daha sıcak su katmalıdır).

Not: Kart olan fasulyeler, iki üç defada olmak üzere tavada kızdırılmış 1 bardak zeytinyağına atılarak, her bir parti beşer dakika kadar yağda kavrulduktan sonra, içinde kavruldukları yağ ile birlikte tencereye alınmak, sonra da, önce soğanı beş dakika, sonra da diğer malzemeleri katılmak suretiyle pişirmelidir.


ML® Akdeniz Fasulyesi için tıklayın


Zeytinyağlı Taze Fasulye

kanaviçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc25860
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2008
4,285 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kilo taze fasulye
5 adet orta boy domates
3 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
Bir miktar pul biber
Tuz
Fasulyelerin üzerini kapatmayacak kadar su

YAPILIŞI
Taze fasulye alırken kılçıksız ve taze olmasına dikkat edilmelidir, ilk olarak fasulyeler ortadan kırmadan ayıklanıp ince ve uzun bir biçimde önce boyuna ikiye bölünür, daha sonra enine 2 ya da 3 parçaya ayrılır. Domatesler kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Kuru soğan, sarımsak ve biberler de küçük küçük doğranır. Fasulyeler derin bir tencereye konur. Doğranmış domates, sarımsak ve biberler de fasulyelerin üzerine ilave edilir. Ayrı bir kapta limon suyu ve un çırpma teli yardımıyla çırpılarak bir sos hazırlanır ve bu sos fasulyelerin üzerine dökülür. Zeytinyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, tuz ve pul biber de eklendikten sonra fasulyelerin üzerini kapatmayacak kadar su konulur. Orta ateşte pişmesi beklenir. Piştikten sonra bir kenarda bırakılarak soğuması beklenir. Maydanoz ve domates dilimleriyle süslenerek ve soğuk olarak servis yapılır.


Zeytinyağlı taze fasulye

Valide Sultan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc25502
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
4,382 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER 4 KİŞİLİK
1 kg. taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak sıcak su
Tuz

Fasulyelerin kılçıklarını ayiklayahm. Bütün olarak veya ikiye bölüp yıkayalım. Bir tencereye zeytinyağını, kıyılmış soğanı koyup, hafifçe öldürelim. Salça ve tuzu ilave edelim. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp tencereyi silkeleyerek, karışmasını sağlayalım. Kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar pişirelim. Bir bardak sıcak su ve şekeri koyup, orta ateşte pişirelim. Kabında soğutup, servis tabağına koyup, servis yapalım.


Zeytinyağlı Taze Fasulye

Beyaz Gölge
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2008
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc24859
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2008
4,274 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo çalı fasulye
2 adet domates
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı

Fasulyeleri uzunlamasına ikiye bölün. Yıkayıp süzün. Tencereye koyun. Domatesleri soyup fasulyenin üstüne yayın. Soğanları soyup bütün olarak koyun. Tuzunu atın. Zeytinyağını da dökün. 1 bardak da su ilave edip altını hafif yakın. Tencereyi sıkı kapatın. İçine tabakları kapak olarak kullanın. Hava almasın. Çabuk pişer. Pişme süresi 1 saattir. 30 dakika da açmadan dinlensin. Sonra soğuşun. Servis yapın.


Zeytinyağlı Taze Fasulye

gülnihal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc24272
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
4,083 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1 kg. taze fasulye
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 bardak su
1 çorba kaşığı tuz

Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra eğer kullandığınız çalı fasulyesiyse ortadan ikiye kesin. Diğer tür erini bütün olarak hazırlayın.
Soğanı ince yemeklik doğrayıp, bir tencereye zeytinyağıyla birlikte koyun. Fasulyeleri, tuz, şeker kaynar su ve kabukları soyularak kuşbaşı doğranmış domatesleri ilave edin.
Orta ısıdaki ateş ürerinde bir-iki dakika pişirip ateşi kısın. 5-6 dakika tencerenin kapağını açık luiar^k rengin korunmasını sağlayın.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp fasulyenin cinsine göre yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemek suyunu çekip pişince dibin' tutmadan ateşten alarak soğutun ve servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

nazlı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc23572
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
3,982 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg fasulye
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 baş soğan
3 büyük domates
tuz

Yapılışı:
Bir tencereye ince doğranmış soğan, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesle, tuz konur, doğranmış fasulye ilave edilir. 1 bardak zeytinyağı ve toz şeker konup, iyice karıştırılır. Bir müddet kendi suyuyla pişirilir. Daha sonra su ilave edip, hamur gibi oluncaya kadar pişirilir.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

bahar noktası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc22830
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
4,175 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. taze fasulye
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Soğanları ince kıyıp bir tencerede, 2 kaşık zeytinyağında hafifçe öldürün. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın. Soğanlara ilâve edip suyunu salıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye katıp, tuzunu ve şekerini ilâve edin. Zeytinyağını katıp fasulyelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilâvesiyle orta dereceli ateşte 40 dakika kadar pişirin. Soğutup birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

ML® Fasulye Diblesi (görsel)


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

baykal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc20230
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007
4,223 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. taze fasulye
500 gr. kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane orta boy domates

Taze fasulyeleri uçlarından temizleyip bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Daha sonra tencereye fasulyeleri koyup zeytinyağı, soğan, sarımsak, küçük doğranmış domates, tuz ve 4 bardak su ilave ederek 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.

ML® Akdeniz Fasulyesi (görsel)


Zeytinyağlı Yeşil Fasulye

yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17334
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007
8,345 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. çalı fasulye
4 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Fasulye ayıklanır, yıkanır, tencereye aktarılır, üzerine ince kıyılmış soğan ve tuz eklenir, fasulyenin rengi hafif değişene kadar avulur, üzerine küp şeklinde doğranmış domate, şeker ve zeytinyağı eklenir, hiç su katılmaz, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir, ılık ya da soğuk olarak servise sunulur.


Zeytinyağlı Taze Fasulye

beyazit
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15034
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
4,395 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 kg taze fasulye
2 domates
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
10-12 arpacık soğan
4-5 sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz

Taze fasulyeleri temizleyin. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. 1 çorba kaşığı zeytinyağını geniş ve tabanı düz bir tencerede ısıtın.
Sarımsak ve soğanları ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra bir kaseye alın. Fasulyeleri tencereye düzgünce dizin. Üzerine sırasıyla kavrulmuş soğan ve sarımsağı, rendelenmiş domatesleri, kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri ilave edin. Üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

ML® Fasulye Çerplemesi (görsel)


Zeytinyağlı fasülye

belinda2000
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
Kısa URL: https://ml.md/lc11651
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
4,395 defa indirildi / yazdırıldı




malzemeler
1 kilo taze fasulye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soyulmuş, ince kıyılmış domates
1 adet doğranmış soğan
1 adet küp şeker
Yeteri kadar tuz
2 bardak su

YAPILIŞI
Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. domates, soğan, şeker, tuz ilave edin Son olarak yağ ve suyu ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra servise sunulur.


ML® Fasulye Çerplemesi için tıklayın


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc10016
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
4,352 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kilo çalı veya ayşekadın fasulyesi
4 adet soğan orta
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağı

Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Kabukları soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş domatesler ile birlikte tuz da ilâve edilerek av uçla mıncıklamak suretiyle iyice halledilir. Fasulyenin kılçıkları ayıklanır, ortalarından ikiye bölünerek güzelce yıkanır ve bu soğan - domates karışımına ilave edilir. İyice karıştırılır. Bir bardak zeytinyağı ile toz şeker de katılarak fasulyeler sarımtırak bir renk alıncaya kadar pişirilir. Renk sarıya dönünce bir bardak sıcak su konarak fasulyeler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir ve sonra tencere ateşten alınarak, yemek, hemen bir tabağa veya porselen bir kaba alınır iyice soğuduktan sonra servis yapılır.

ML® Fasulye Oğreten (görsel)


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Tantana
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 19
Kısa URL: https://ml.md/lc7937
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2006
4,982 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1200 gr. tazefasulye
1 tatlı kaşığı tuz
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
3 orta boy soğan
1 bardak zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2 bardak su

Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanı piyaz doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Orta boy bir kapta, domates ve soğanı karıştırın. Borcam'a, bir kat ayıklanmış fasulye dizin. Üzerine, domates soğan karışımının dörtte birini serpin. Üzerine yeniden fasulye dizip, aynı işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. Salçayı bir çorba kaşığı su ile sulandınp, yemeğin üzerine dökün. Tuz ve şekeri serpin. Zeytinyağını ve suyu ilave edip, kabın ağzım örtün. Yemeği fınna sürüp 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda, kabı fırından alıp, yemeği bir kenarda ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Soğuduktan ve bir süre dinlendikten sonra, servis edebilirsiniz.


ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın






Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifleri Zeytinyağlı Türlü Tarifleri



(63 adet Zeytinyağlı Taze Fasulye 9,461,093 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort