|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
önem
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc124525
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
885 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 Kg taze fasulye
1 adet büyük soğan
4 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr zeytinyağı
Fasulyeler temizlenip yıkandıktan sonra deliksiz buharlı fırın fırın tepsisine yerleştirilir üzerine soğan doğranıp domatesler rendelenir. Yağ tuz ve şeker ilave edilerek fırına yerleştirilir. Sebze pişirmede 100 derecede 50 dak. pişirilir.
Not: Pişirme süresi fasulyenin cinsine göre farklılık gösterebilir.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135148
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
767 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze fasulye
3 baş iri soğan
5-6 diş sarımsak
5 tane domates
1 tatlı salça
2 küp şeker
Tuz
Zeytinyağı
Su
Fasulyelerimizi ayıklayıp yıkayalım yanlamasına bıçakla kıyalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp kavuralım salçamızı koyalım fasulyelerimizi ekleyip tekrardan kavuralım altını kısalım ocağın domatesleri küp küp doğrayalım şekerini ilave edelim sarımsakları rendeleyelim tuzunu suyunuda ekleyip ağzını kapatalım.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135185
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
734 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sırık fasulye
1 orta soğan
5 çorba kaşığı zeytin yağı
2-3 domates
1 kesme şeker
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Fasulyeler yıkanıp ayıklanır. Soğan küçük küçük çentilip 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile düdüklü tencereye konur. Tuz eklenerek ateşte hafif seniştirilir. Soyulup doğranmış domatesler eklenip başka bir tencere kapağı ile kapanarak kaynamaya başlaması beklenir. 1 çay bardağı sıcak su ile kesme şeker konarak düdüklünün kapağı kapatılır.Pişme süresi 20-25 dakikadır. Ateşten indirilen tencere soğumaya bırakılır. Soğuyunca düdüklü açılıp kalan 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek servis edilir. (İsteyenler soğanla birlikte biraz salça da koyabilir.)
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143331
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
685 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram taze fasulye
2 adet orta boy soğan
2-3 adet irice domates
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Yıkanmış fasulyeleri ayıklayıp, ortadan ikiye kestikten sonra bir tencereye yerleştirip, üzerlerine ince doğranmış soğanı ve irice doğranmış domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı kaldırıp, 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kapağı tekrar kapatıp yine ağır ateşte pişirin.
Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın. İsteğe göre, ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara aktarıp servis yapın.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145301
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram taze fasulye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Taze fasulyeleri kenarlarındaki kılçıklarını keserek güzelce ayıklayın.
Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.
Soğan, sarımsak, domates, şeker, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Tencerenin dibine zeytinyağını gezdirin.
Üzerine fasulyeleri, en üste de domates soğan karışımını yerleştirip kapağını kapatın.
Yapışmaması için kısık ateşte fasulyeler sararana kadar pişirin.
Pişen yemeği fasulyelere zarar vermeden karıştırıp harmanlayın.
Arzu ederseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.
Not: Sıcak da yenebilir ancak birkaç saat buzdolabında bekletip soğuttuğunuzda çok daha lezzetli olacaktır.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143330
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
602 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 kilogram taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
15-20 adet yeşil soğan
4-5 adet olgun domates
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Maydanoz (ince doğranmış)
4-5 diş sarımsak
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın, 2 veya 3 parçaya bölün ve yıkayın. Yeşil soğanları küçük küçük doğrayın. Soğan, şeker, tuz ve fasulyeleri geniş bir kaba koyun ve tüm malzemeyi birbiri özleşinceye kadar ellerinizle 5 dakika karıştırın.
Sarımsak, zeytinyağı ve domatesi rendeleyip tencereye koyun. 5 dakika pişirin. Fasulyeli karışımı domatesli karışıma ekleyin. Önce 5 dakika harlı, sonra yavaş ateşte ortalama 35 dakika veya biraz daha fazla, fasulyelerin cinsine göre, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyenin cinsine göre gerekirse çok az sıcak su ekleyin.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
altın file
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc140781
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2019
582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
1/3 su bardağı zeytinyağı
2'şer adet soğan ve domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet sivri biber
1 su bardağı su
Tuz
Fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alın ve üzerine fasulyeyi ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanı katın ve fasulyeyi kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 2 tatlı kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin. Sivri biberleri ve suyu katın. Kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. Sivri biberler üzerinden alın. Servis yapmadan önce kalan zeytinyağını katın. Servis tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143317
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
554 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 kilogram taze fasulye
3 orta boy domates
4 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Taze fasulyenin her iki tarafındaki kılçıkları ince keserek çıkarın. Fasulyeleri ikiye bölün. Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Düdüklü tencereye yarıya kesilmiş fasulyeleri, domatesleri, soğanı, şekerleri ve zeytinyağını koyun, kapağını kapatıp üzerine hiç su eklemeden 30 dakika pişirin. Son olarak dereotu veya maydanozla süsleyip soğuk olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140608
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
524 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze fasulye
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş Sarımsak
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulyeleri bol su ile temizce yıkayıp süzülmeye bırakınız. Tepelerini bıçak yardımı ile alıp boylamasına iki parçaya bölün. Ardından soğanınızı ince ince doğrayın. Domatesleri de kabuklarını soyarak küp halinde kesin. Hazırladığınız orta boy bir tencereye soğanları alın, üzerine ayıkladığınız taze fasulyenin yarısını koyun. Fasulyelerin üzerine domates ve sarımsağı koyup kalan fasulyeleri de tencereye alın. Zeytinyağı, su, tuz ve şekeri de tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. 20 dakika sonra fasulyeleri karıştırıp 10 dakika daha fasulyeler yumuşayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı olarak oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157232
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze fasulye
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
2-3 adet kesme şeker
Tuz
Taze fasulyenin uç kısımlarını varsa kılçıklarını ayıklayın.
Bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin.
Yıkayıp süzülmesini sağlayın.
Diğer yandan geniş bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyun.
Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyin.
1-2 dakika kavurun.
Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Ardından fasulyeleri aktarın.
2-3 dakika daha kavurun.
Fasulyelerin üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Damak tadınıza gör kesme şekeri ve tuzunu ilave edin, 1-2 kere karıştırın.
Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Neşeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Gölbaşı |
Kısa URL: https://ml.md/lc152156
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2020
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Tuz, şeker
Bir kahve fincanı zeytinyağı
İlk olarak tencerenizde yağı, soğanı ve salçayı iyice kavurun.
Daha sonra ayıklamış olduğunuz taze fasulyeleri tencerenin içerisine koyun ve iyice karışmasını sağlayın.
Taze fasulyelerin içerisine rendelemiş olduğunuz iki adet domatesi ve bütün olarak kabuğu soyulmuş sarımsakları ekleyin.
Daha sonra tuz şeker ve fasulyelerin üzerini kapatacak kadar su ilave edip pişirmeye bırakın. (Düdüklü tencerede yapıyorsanız 15 dk, normal çelik tencerede yapıyorsanız 35-40 dk. yeterli olacaktır.)
Piştiğinde sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
püre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc155847
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 g taze fasulye
3 adet domates
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir, 1 su bardağı su ilave edilir. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Ocaktan almadan tuzu eklenir, zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır. Soğuk olarak servis edilir.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158515
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
2 domates
1 soğan
1 sivri biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı şeker
Taze fasulyeler elle koparılarak kılçıklarından ayrılıp bölünür.
Bir kapta yıkanır.
Bu arada soğan ve sivri biber ince doğranır ve tencereye alınır.
Zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
Sonra kabukları soyulmuş domatesler doğranır, eklenir ve sotelenir.
Fasulyelerde biraz sotelenerek üzerine tuz, şeker ve kırmızı toz biber ilave edilip, pişmeye bırakılır.
İstenirse tüm malzemeler tencereye çiğ olarak konup pişirilebilir, bu şekilde kavrulmadığı için daha hafif olacaktır.
Pişen taze fasulye servise hazırdır.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163150
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram taze fasulye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker (bir adet küp şeker de olur)
2 çay kaşığı tuz
Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri de ayıklayarak bir köşeye alın.5 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
Doğradığınız 1 adet büyük boy kuru soğan ve 2 diş doğranmış sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.
600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Arzuya göre ılık, fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin.
Not: Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175896
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1.5 kg taze fasulye, uçları ve kenarları ayıklanmış
2 adet orta boy soğan, kabukları soyulmuş
200 ml sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet orta boy domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış
1 tatlı kaşığı toz şeker
300 ml su, kaynar
Orta boy sığ bir tencereye fasulyeleri avucunuzun içinde deste yapar gibi daire şeklinde düzgünce dizin. Soğanları tencerenin ortasına yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı, tuz, domates ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Daha sonra fasulyeye 300 ml su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fasulye pişince kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Fasulyeyi servis etmeden önce soğanları tencereden çıkartın. Kalan suyunu yavaşça tencerenin kenarından akıtıp bir kaba alın. Sonra fasulyeyi bir servis tabağına ters çevirin. Süzdüğünüz suyunu tekrar fasulyelerin üzerine gezdirerek dökün. Soğuk veya ılık servis edin.
Not: Zeytinyağlı fasulye tencereye dizilmeden ince kıyılmış soğan, domates, tuz, şeker ve zeytinyağı ilavesiyle kısık ateşte pişirilebilir. Tencereye dizerek pişirecekseniz, çalı fasulye tercih etmelisiniz. Zeytinyağlı taze fasulye Türk mutfağında bir klasiktir. Bazı evlerde bol domatesli yapılsa da eskiden tencere ortasına tek bir bütün soyulmuş domates konur, fasulyeler etrafına yelpaze gibi dizilir, yemek sadece yağına kalana dek pişirilirdi. Soğuyup demlenince servis tabağına şekli bozulmadan çevrilir ve son derece şık bir misafir yemeği olurdu.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163756
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze fasulye
1 orta boy soğan
6-7 tane domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz
Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp ayıklıyoruz. Tencereye yağı ve soğanı koyup kavuruyoruz. Üzerine domatesleri ekliyoruz. Bir iki tur çevirdikten sonra taze fasulyeleri ekliyoruz. Tuz ve şekeri de ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Ben yettiğince domatesin kendi suyuyla pişirmeyi tercih ediyorum. Ama yetmediyse biraz su ilave ederek pişirmeye devam edebiliriz.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165760
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 g taze fasulye
3 adet domates
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur.
Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Ocaktan almadan tuzu eklenir. Zeytinyağı da eklenerek servis kâselerine alınır.
Soğuk olarak servis edilir.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166433
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
3 tane domates
2 tane soğan
150 ml zeytinyağı
Fasulyenizi yıkayın, bir bıçakla uçlarını ve kenarları temizleyin. Sonrasında ortadan ikiye kırın veya kesin. Tencerenin tabanına ince şekilde kıyılmış soğanları, taze fasulyeleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Yemeğinizin tuzunu ayarlayın ve üzerine zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 45 dakika kadar pişirin. Zeytinyağlı taze fasulyenizi ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164565
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2022
201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Kadın fasulye
Domates
Soğan
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
1 kg. fasulye yıkanır ve ayıklanır. 2 orta boy soğan doğranır, 3 adet olgun domates rendelenir.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, hepsi çiğden düdüklü tencereye konur. Üstüne çıkacak kadar su eklenir. Suyunu çekip fasulyeler yumuşayınca indirilir. Zor pişen bir tür ise sıcak su ilave edilip tekrar pişirilir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilip yenmesi önerilir.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177879
Gönderme Tarihi: 23.May.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su
Öncelikle taze fasulyelerin varsa kılçıklarını ve uç kısımlarını ayıklayın. Dilediğiz şekilde kırın veya bıcakla kesin. Geniş bir kapta sirkeli suda bekletip yıkayıp, süzün ve bir kenara alın. Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Pişirme işlemine başlamak için zeytinyağını tencerede ısıtın. Önceden doğranan soğanları yağ içerisine ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve şekeri lave edin. Ayıklanmış fasulyeleri de tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak fasulyeni suyu azalmışsa biraz sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.
Not: Zeytinyağlı taze fasulye yaparken bütün malzemeleri çiğ olarakta kullanabilirsiniz. Yani soğanı, domatesi, fasulyeyi, tuz, şeker ve salçayı kavurmadan tencereye alıp, kısık ateşte pişirebilirsiniz.
|
|