Taze Fasulye 1 Kilogram
Zeytinyağı 1 Su Bardağı
Toz Şeker 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Soğan 2 Adet
Domates 3 Adet
Nar Ekşisi 2 Yemek Kaşığı
Sarımsak 3 Diş
Zeytinyağlı Fasulye İlk önce 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyun daha sonra fasulyeleri üzerine ekleyin.
Domatesleri halka halka doğrayın ve fasulyelerin üzerine dizin.
Kuru soğanı ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın ve onları da tencereye ekleyin. Daha sonra sarımsakları da 3 parça doğrayıp ekleyin.
1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
Kesilmiş olan yağlı kağıdı zeytinyağlının üstüne yerleştirin, böylece kendi buharında pişmesi sağlanacak.
Tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
1 kg taze fasulye
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Taze fasulyeleri kılçıkları varsa ayıklayın. Yıkayıp, istediğiniz boyutta kırın ve bir kenara alın. Soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Fasulyeleri ve tuzu da tencere içerisine ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc179666
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet soğan
750 gram fasulye
4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağlı
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Fasulyelerin kılçıklarını aldıktan sonra istediğiniz boyutta kırın.
Daha sonra geniş tabanlı bir derin tencereye en önce soğanları bir katman halinde yerleştirin ve tuzlayın.
Soğanların üstüne fasulyeleri de katman halinde dizin ve tuzlayın.
Fasulyeleri tencereye iyice bastırdıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
Tekrar tuzlayın.
Daha sonra yağın yarısını tencerenin kenarından gezdirerek dökün.
Tencereyi ağzı kapalı halde kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişme sırasında asla karıştırmayın.
Yaklaşık 3.5- 4 saat kadar piştikten sonra fasulyenizi ocaktan alın ve kalan yağı ekleyin.
Bir gece dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.