|
ZEYTİNYAĞLI BAKLA İÇİ |
|
asil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34461
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
13,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram içlik taze bakla
120 gram soğan (2 küçük baş)
150 gram zeytinyağı
4 bardak baklaların ayıklandığı limonlu ve unlu su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
Bir miktar tuz
1 yağ kâğıdı
BAKLALARIN AYIKLANDIĞI SU:
4 bardak su
1/2 çorba kaşığı un
1/2 adet limonun suyu
1 Bir tencereye 4 bardak su, yarım çorba kaşığı un ile yarım adet büyükçe limonun suyunu koyduktan sonra iyice karıştırmak suretiyle hepsinin birbirleriyle karışmasını sağlamak, sonra da bu un ve limonlu suya, 2000 gram baklanın üst, aynı zamanda iç ince kabuğu çıkarılmış olarak suya atmak suretiyle bütün baklaları bu şekilde iç olarak ayıklamak ve bir tarafa bırakmalıdır.. (Baklaları ayıklar ayıklamaz hemen suya atmalıdır. Bir de iç olarak pişirilecek baklaların içleri gereğinden fazla sararmış bir halde kartlaşmış olmalıdır, aksi halde piştikten sonra baklalar eriyerek püre haline gelirler).
2 Sonra, başka bir tencereye 2 1/4 kahve fincanı zeytinyağı ile çentilircesine küçük keslimiş 2 küçükçe soğan koyarak, soğanları hafif pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra da az kavrulmuş bu soğanlara, ayıklanarak bir tarafa bırakmış olduğumuz iç baklaları un ve limonlu suyu ile olduğu gibi kattıktan sonra bunlara yarım çorba kaşığı toz şeker ile bir miktar da tuz katarak, sonra da baklaların üstlerine hafifçe ıslatılmış ve buruşturulmuş bir yağ kâğıdı örttükten sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve iç baklalar yumuşakça bir hal alıncaya kadar orta ateşte aşağı yukarı 1 saat pişirmelidir.
3 Daha sonra, pişmiş baklalara, yıkanmış ve kıyılırcasına ince doğranmış 1 demet de dereotu koyduktan sonra, tencereyi ateşten almalı ve ancak baklalar iyice soğuduktan sonra tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
ZEYTİNYAĞLI BAKLA İÇİ |
|
asil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34460
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
7,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
2500 gram içlik bakla
250 gram soğan (3 orta)
280 gram zeytinyağı (2 1/4 bardak)
4 bardak baklaların ayıklandığı un ve limonlu su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
Tuz
BAKLALARIN İÇİNDE AYIKLANDIĞI SU:
4 bardak su
1/2 çorba kaşığı un
1/2 adet limonun suyu
1 Bir tencereye; 4 bardak su, yarım çorba kaşığı un ile yarım adet de büyükçe limonun suyunu koyarak, hepsini iyice bir karıştırmalı, sonra da bu unlu ve limonlu suya, 2500 gram kabuklu baklanın üst kabuklan ayıklanarak, iç haline getirilmiş olarak ve suyun içinde olmak üzere bir yana bırakmalıdır.
2 Sonra başka bir tencereye; iki bir çeyrek kahve fincanı zeytinyağı ile, çentilircesine küçük kesilmiş 3 orta baş soğan koyarak, soğanlar hafif pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra da bu soğanlara; ayıklanarak bir tarafa bırakmış olduğumuz iç baklaları limonlu suyu ile olduğu gibi attıktan sonra, bunlara yarım çorba kaşığı toz şeker ile yarım çorba kaşığı da tuz koymalı, sonra da baklanın üstlerine hafifçe ıslatılmış ve buruşturulmuş yağ kâğıdı örterek tencerenin kapağını kapatmalı ve iç baklalar yumuşakça bir hal alıncaya kadar orta ateşte aşağı yukarı bir saat kadar pişirmelidir.
3 Pişince, bunlara yıkanmış ve kıyılmış 1 demet dereotu koyarak tencereyi ateşten almalı ve baklalar iyice soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|
Zeytinyağlı Taze İç Bakla |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8399
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006
3,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram iç bakla
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
5 dal dereotu
Baklaların dış kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyın, 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. Havucu küp şeklinde küçük doğrayarak, kavrulan soğana ekleyin. Birlikte 2 dakika daha kavurun. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu, tuzu ilave edin. Birlikte 10 dakika kaynatın, ince kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze İç Bakla |
|
benian
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44213
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2009
3,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze bakla içi
3 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 bardak su
Yeterince yoğurt, tuz
YAPILIŞI:
Ayıkladığınız baklaları yıkayıp, bir süzgece koyunuz. Teker teker baklaların altını üstünü keskin bir bıçakla kesiniz. Bir tencerede küçük kesilmiş soğanlar, zeytinyağında pembeleştirilir. Az tuz atarak iç baklalar eklenir. Üzerine toz şeker ve su ilave edilir. Tencerenin ağzı kapanır, orta ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Servis tabağına konarak soğutulur. Tabaklara servis yapılırken, ince kıyılmış dereotu ve yoğurt üstüne dökülerek ikram edilir.
|
Zeytinyağlı Taze İç Bakla |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc63702
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Yarım kilo ayıklanmış taze iç bakla
1 demet taze soğan
1 demet taze sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 adet limon
Tuz
Ayıklanmış, temizlenmiş baklaları tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu sıkıp tencereye unla beraber ekleyin. Taze soğanları ve taze sarımsakları kıyıp üzerine katın. Zeytinyağı, tuz ve dereotunu da üzerine koyup, baklaları 35 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
|
|