Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Yaprak Sarması

acara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc690
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2005
4,959 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. yaprak
2,5 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kaşık salça
Yarım limon
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
Nane

Yapraklar tuzlu suda haşlanır, eğer salamura ise tuzu gidinceye kadar yıkanır. İnce doğranmış soğanlar fıstıklar ile beraber 2 kaşık zeytinyağında kavrulur. İçine pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 1 bardak su ekleyerek pirinçler pişirilir. Baharat ve diğer malzemeler ekleyerek karıştırılıp tencerenin altı kapatılır, iç soğumaya bırakılır. Hazırlanan yapraklara 1 er tatlı kaşığı iç koyarak yapraklar sarılır, sarılan yapraklar tencereye dizilir, sarım işlemi bittikten sonra tencereye 2 bardak su 1 kaşık zeytinyağı ilave edilerek orta ateşte pişirilir.


ML® Zeytinyağlı Yaprak Sarması için tıklayın




ZEYTINYAĞLI TAZE YAPRAK DOLMASI

Eşik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67
Şehir: tekirdag
Kısa URL: https://ml.md/lc3450
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,111 defa indirildi / yazdırıldı




yarım kilo pirinç (pilavlık olursa daha güzel olur.)
1,5 kg soğan
50 gr kuş üzümü (arzu edilirse)
25 gr dolmalık fıstık (arzu edilirse)
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 tane limon suyu
1 kg zeytinyağlık büyük yaprak
2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığından az tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nane
yarım bağ maydanoz(isteğe göre)
1 çay kaşığı karabiber

Bir tencerede doğranmış soğanları yağ ile kavuruyoruz (soğan suyunu salıp çekene kadar). Fıstıkları ve yıkayıp, süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edip 5-7 dakika kadar kavuruyoruz. Domatesleri rendeleyip (kabukları soyulduktan sonra)salçayla beraber kavrulmuş soğanlı-pirince ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. 1 limon suyunu ilave edip bütün baharatlarıda (şeker, tuz, nane, karabiber, maydanoz, üzüm) karışıma ilave edip ocağı söndürüyoruz. Bu karışımı harmanlayıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu koyup 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan yapraklarımızı bir gün önceden ıslatarak sarma için hazırlıyoruz. Bir başka tencereye de yaprakların saplarını kopartıp tencerenin altına koyup sapların üzerine 2-3 yaprak sarıp dinlenmiş olan malzemeyi sarmaya başlıyoruz. Sarma işlemi bitince dolmaları 2-3 yaprakla örtüyoruz. 1,5-2 su bardağı su, dolmalarımızın parlak görünmesi için) yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, yarım Limon suyu ilave edip ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra ocağımızı kısık ateşte 40-45 dk. kadar pişiriyoruz. (Yaprağın cinsine göre süre uzayıp veya kısalabilir.)


ML® Kuru Baklalı Yaprak Sarması için tıklayın



Zeytinyağlı Yaprak Dolma

nedimex
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564
Şehir: Kadiköy/Istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc4077
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
4,265 defa indirildi / yazdırıldı




2 orta boy soğan
2 yemek kasigi çam fistigi
2 yemek kasigi kusüzümü
1 orta boy havuç
1/2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyağı
2 su bardagi su
100 gr. yaprak
1 limon
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
4-5 dal nane
Yenibahar, Karabiber, Seker, Tuz

Yapraklari sicak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sikip süzün, tek tek ayirip, saplarini koparin. Zeytinyaginin yarisini bir tencereye alip kizdirin, üzerine çam fistigini ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soganlari ince kiyip, çam fistiklarinin üzerine ekleyin. Soganlar iyice pembelesinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kus üzümünü ilave edin. Karabiber, seker, tuz ve yenibahari ekledikten sonra iyice karistirin. 5 dakika kadar kaynatin. Tencerenin altini kapadiktan sonra ince kiyilmis maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karistirin. Iç alindiktan sonra, yapraklara sarin. Havucu ve limonu dilimleyin. Tencerenin dibine artan yapraklari yerlestirin, üzerine yagli kagit koyun ve havuçlari, üstüne dolmalari, üste limonlari dizin. En üste bir kapak kapatin, 1,5 su bardagi su ve kalan zeytinyağıni üzerinde gezdirip 20 dakika pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.

ML® Ankara Dolması (görsel)



Zeytinyağlı Yaprak Sarması

-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc5662
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
4,081 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. asma yaprağı
300 gr. pirinç
1 bardak zeytinyağı
2 limon
tuz
maydanoz
nane
dereotu
baharatlar
3 adet soğan
1 kaşık çam fıstığı
1 kaşık kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker

Taze yapraklar tuzlu ve limonlu kaynar suda hafifçe haşlanır. Pirinç sıcak suda 20 dakika ıslatılır. Fıstıkla soğan pembeleşinceye kadar kavrulur, pirinçle karıştırılır. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Üzerine çıkacak kadar su ve tuz konur. Şekerle üzümle kapağı kapatılmış tencerede suyunu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu malzemeye limon suyu ve diğer malzemeler eklenir. Yaprakların tüylü yüzeyine iç koyup sıkıştırılmadan sarılır. Tencereye yerleştirilen dolmaların üzerine çıkacak kadar su konur. Pirinçler yumuşayıncaya kadar en hafif ateşte pişirilir.



Zeytinyağlı Taze Yaprak Dolması

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8089
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
3,860 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo asma yaprağı
1 kaşık çam fıstığı
250 gram pirinç
1 kaşık kuşüzümü
1 bardak zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, maydanoz,
Yarım kilo soğan
dereotu, nane ve baharat.

Yapraklar limonlu sıcak suda haşlanır. Soğuk suda soğuduktan sonra sapları koparılıp pişireceğimiz kabın dibine döşenir, üzerine yaprak da konur. Diğer dolmalardaki gibi dolma içi hazırlanır. İstenilen büyüklükte sarılır. Aralarına birkaç ekşi erik, bulunmazsa limon sıkılır, orta ateşte pişirilir.

ML® Kuru Baklalı Yaprak Sarması (görsel)



Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8120
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,871 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo asma yaprağı
2 kaşık çam fıstığı
1/2 kilo pirinç
2 kaşık kuşüzümü
750 gram soğan
Yeteri kadar karabiber, baharat
1,5 bardak zeytinyağı
Maydanoz, dereotu ve tuz

Yapraklar sıcak limonlu suda birkaç kez yıkanarak tuzu çıkarılır. Bir kap içinde yağla soğan kavrulduktan sonra iki bardak su, tuz, baharat, maydanoz, dereotu, kızarmış fıstık, üzüm ilâve edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Pişireceğimiz kap içine yaprakların sapı dizilir. Üzerine de bir sıra yaprak konur. Arzu edilen şekilde dolmalar sarılır, hazırladığımız tencereye yerleşir. Limon, iki bardak su koyup ateşte pişirilir. Üzerine bir sıra yaprak ve biri küçük, diğeri kendi kapağı konur. Soğuduktan sonra boşaltılır.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 10.05.2020


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

savran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36
Şehir: sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc8785
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
3,610 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
Dolma içinin malzemesi
250 gr. yaprak
1/2 limon
1 bardak su

YAPILIŞI:
Dolma içini, hazırlayın. Sonra ılınmaya bırakın. Yaprakları da kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp saplarını koparın. Koparılan bu sapları tencerenin altına döşeyin. Yaprakların tüylü kısımlarının baş tarafına her yaprak için yarım çorba kaşığı dolma içinden koyarak yaprağın yanlarını için üzerine kapatın. Sigara sarar gibi yuvarlayarak katlayın ve her dolmayı, tencereye dizilen sapların üzerine döşeyin. Bu iş bitince yarım limonun suyunu sıkın, bir bardak da su ilâve ederek üzerine bir tabak kapatın. Dolmalar suyunu çekip, tencerede yalnız yağ kalıncaya kadar tencerenin kapağı kapatılmış olarak bir saat pişirin. Tencereyi ateşten indirin. Dolmaları soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra tabağa alın ve servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024


ZEYTİNYAĞLI TAZE YAPRAK DOLMASI

rukiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc16406
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
3,421 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. Yaprak
1 Limon
2 Bardak pirinç
1 Kaşık fıstık, üzüm, tuz dereotu,
1 Bardak zeytinyağı
nane, baharat.
4 Soğan
Yarım demet maydanoz.

Yapraklar limonlu sıcak suda haşlanır. Soğuk suda soğuduktan sonra sapları koparılıp pişireceğimiz kabın dibine döşenir, üzerine yaprak da konur. Diğer dolmalardaki gibi dolma içi hazırlanır. İstenilen büyüklükte sarılır. Aralarına birkaç ekşi erik, bulunmazsa limon sıkılır, orta ateşte pişirilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024


Zeytinyağlı yaprak sarması

Karabiber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Reyhanlı/HATAY
Kısa URL: https://ml.md/lc16955
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2007
3,729 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. asma yaprağı
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet büyük soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
6 adet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz,
karabiber

Yapraklan bol soğuk su ile yıkayalım ve sıcak suda 1-2 dakika bekletip soğutalım. Dolmayı pişireceğimiz tencerenin zeminine 4-5 yaprak serelim. Tavaya zeytinyağını dökelim, yemeklik doğradığımız soğanları 5 dakika boyunca kavuralım. Sonra tavayı ateşten indirelim ve içine pirinç, salçayı, doğranmış taze soğanı, dereotunu, maydanozu ve naneyi küçük küçük kıyarak ilave ederek iyice karıştıralım. Tuz ve biberle lezzetlendirelim. Yaprağı bir tahtaya ya da düz bir tabağa damarlı kısmı gelecek şekilde serelim. Hazırladığımız karışımdan bir tatlı kaşığı yaprağın tam ortasına koyalım yaprağın iki kenarım kıvırıp sigara böreği yapar gibi rulo yapalım. Tüm yapraklar ve harç bitince kadar aynı işleme devam edelim ve hazırladığımız dolmaları tencereye sıra sıra düzgün bir şekilde yerleştirelim, iki kat halinde tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve dolmaların su yüzeyine çıkmalarım önlemek için üzerine bir tabağı tek olarak kapatıp suyunu koyalım. Su kaynadıktan sonra ısıyı düşürelim ve kısık ateşte üstü kapak olarak 25-30 dakika ağır ateşte kaynatalım. Ateşi söndürdükten sonra tenceredeki tabağı alalım ve dolmaları delikli bi kaşıkla tencereden alıp ayrı bir tabağa dizelim. Üzerine limon suyunu gezdirdikten sonra sıcak ya da soğuk olarak servis yapalım.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024


Zeytinyağlı YapraK Sarması

Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc18190
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2007
3,920 defa indirildi / yazdırıldı




Gerekli malzeme:
500 gr taze asma yaprağı
2.5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı tozşeker
1 limon
İç malzeme:
1.5 su bardağı dolmalık pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 soğan
3 domates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı su
Tuz

Asma yapraklarını kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzgece alın. İç malzemeyi hazırlamak için; pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Durulayıp bir kevgir yardımıyla süzün.
Soğan ve domatesi soyup küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Kuşü-zümünü ayıklayın. Suda bekletip süzün. Pirinç, domates, soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, kuşüzümü ve baharatı karıştırıp I çay bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Hazırladığınız iç malzemeyi yapraklara sarın. Sarmaları sıkı bir şekilde tencereye dizin. Su, şeker, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Limonu halka halka dilimleyip sarmaların üzerine dizin.
Üzerlerine porselen bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024


Zeytinyağlı Yaprak Sarması

baykal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc20234
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007
3,650 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. asma yaprağı
100 gr. dolmalık fıstık
4 adet orta boy soğan
100 gr. kuşüzümü
500 gr. pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar
1 baş sarımsak

Asma yapraklarını sıcak suda haşlayın. Hazırlanan iç ile yaprakları sarın. Sarılan yaprakları tencereye dizin ve ortalarına doğranmış elma ve limon koyun. 4 diş ince doğranmış sarımsağı, doğranmış havucu ve soğanı yaprakların üzerine serpin.
Tencerenin içine 2 bardak zeytinyağı, 4 su bardağı ılık su ilave edip 25 dakika kısık ateşte pişirin.



ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

dadı kalfa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53838
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010
2,499 defa indirildi / yazdırıldı




Altı yedi soğanı çok ince kıyınız. 250 gram zeytinyağı ile kuvvetli ateşte öldürüp bir kaba dökünüz. Bir buçuk kepçe dolusu pirinci biraz haşlayınız, maydanoz, dereotu kıyınız, tuz, biber ve biraz şekerle soğana karıştırınız. Kuşhanenin dibine tavuk ya da paça kemiklerini diziniz, üzerine yaprak seriniz. Haşlanmış körpe yapraklara harçtan koyarak kestane büyüklüğünde dört köşe küçük küçük dolma sarıp kuşhaneye diziniz. Beraber oluncaya dek et ya da tavuk suyu koyunuz. Kapayıp orta ateşe sürünüz. Suyunu çektikçe arada su, etsuyu ya da tavuk suyu koyarak pişiriniz.

Not: Zeytinyağlı yaprak dolmalarının en nefisi bu şekilde yapılanıdır. Yalnız zeytinyağının kızmamasına, soğanın olanağınca beyaz kalmasına, soğanla pirincin uygun bulunmasına ve şekerin fazla kaçırılmamasma dikkat etmelidir. Su yerine yağı alınmış tavuk suyu kullanmalıdır. Adi zeytinyağlı yaprak dolmasiyle et yaprak dolmaları lahana dolmaları gibi pişirilir.



ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61261
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,526 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram taze yaprak
500 gram pirinç
2 adet limon
50 gram kuş üzümü
tarçın
tuz
karabiber
beyaz fıstık
1 kilo soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
biraz kuru nane
250 gram zeytinyağı (1 su bardağı)

İnce ince kıyılmış soğanı, zeytinyağında, fıstıkla pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra ayıklanmış yıkanmış ve evvelce ıslatılmış pirinci ilâve edlniz. Kevgirle pirinçler kırılmadan şeffaflaşıncaya kadar savurunuz. Ayıklanmış, yıkanmış, kuş üzümü ilâve ederek, bir bardak su ve tuz ilâvesiyle kapağını kapatıp pilâv gibi pişiriniz. Pişince ateşten alıp, biraz soğuyunca iki limon suyu, biber, tarçın, bahar, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane koyunuz. Hazırlanan yaprağı muntazam ve normal sıkarak sarınız. Tencerenin dibine, lezzet vermesi için maydanoz, dereotu, nane sapları koyup, sarılan dolmaları muntazam olarak diziniz. Üzerini yaprakla örtüp, 2,5 bardak sıcak su koyup, orta hararetteki ateşte pişiriniz. Servis yaparken limonla süsleyiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 02.05.2023


Zeytinyağlı Yaprak Dolması

mırmır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc61368
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
2,371 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. taze asma yaprağı
3 çay fincanı pirinç
1/2 fincan domates salçası
2 kaşık kuş üzümü
dereotu
nane
7 soğan
su bardağının ufak boyu ile zeytinyağı
1/2 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
çam fıstığı
tuz
biraz karabiber

Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su koyulacak (sıcak su). Suyu soğuyunca, pirinçler süzülerek tekrar su ile yıkanacak.
Bir tencereye zeytinyağı ve doğranan soğan konarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulacak. Sonra pirinç ilâve edilecek. 5 dakika tekrar pirinçle karıştırılarak malzemedeki içler konarak, yarım bardak su ile biraz pişirilecek. Suyu çekince tencere ateşten indirilecek.
Ayrı bir tencerede, yapraklar beş dakika kadar haşlanacak, sapları koparılan yapraklara hazırlanan içten yarım çorba kaşığı kadar konarak sarılacak. Saplar tencere dibine yerleştirilecek. Üzerine sıra ile dolmalar sıralanacak. Yarım limon suyu ve bir bardak su konarak, orta hararetteki ateşte, suyu çekip yağı kalana kadar pişirilecek.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 10.05.2020


Yeytinyağlı Yaprak Dolması

saydam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc68326
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011
2,137 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg yaprak
4 bardak pirinç
1 demet dereotu
3-5 dal taze soğan
Tuz
Karabıber
1.5 su bardağı limon
Sıvı yağ

Soğan, dereotu ince ince doğranacak, pirinç çiğden ilave edilecek hepsi birden karıştırılıp en son yağı ilave edilerek sarılacak orta ateşte 5 bardak su ile pişirilecek.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 02.05.2023


Zeytinyağlı Yaprak Sarması

bi'tanem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2011
Mesajlar: 27
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc70199
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011
2,491 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr taze asma yaprağı veya yarım kg salamura yaprak
1.5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Taze yaprakları kaynar suda haşlayıp süzgece çıkarın. Salamura yaprak kullanıyorsanız, sıcak suda 15 dakika bekletip süzgece alın.
Pirinci yıkayıp süzün. 10 dakika kadar ılık suda bekletip iyice yıkayın ve tekrar süzün.
Soğanı ince ince doğrayıp bir tavaya alın. Biraz tuz ve tozşekeri ekleyip yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ilave edip 2-3 kez karıştırarak 1 dakika kadar kavurup ocaktan alın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
Domates, tuz, kalan zeytinyağını, karabiber ve naneyi pirince ilave edip güzelce karıştırın.
Yaprakları tek tek açıp ortasına 1 tutam iç koyup kapatarak parmak şeklinde sarın. Yayvan bir tencerenin dibini yaprakla kaplayıp sarmaları yan yana sıkı bir şekilde yerleştirerek dizin. Üzerlerine uygun boyda bir porselen tabak kapatıp 2 bardak ılık su ilave edin ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tabağı alın ve üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.


Fotoğraf "anne eli" tarafından gönderildi. 30.06.2018


Zeytinyağlı Sarma

lapa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc101087
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2014
1,678 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram asma yaprağı
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 çay bardağı pirinç
5 adet kesme şeker
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Baharatlar
Üzeri için:
Limon suyu

Yapılışı: Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Yıkanmış pirinçleri, limon suyunu ve şekeri de içine yerleştirip karıştırın. Karışıma baharatları ilave edip hazırlayın. Bu iç harcı,10 dakika kadar kaynatıp suyu sıkılmış asma yapraklarının içlerine tıpkı serçe kalınlığında sarın. Tencereye dizin. Üzerine de çok az su ekleyip 25 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp üzerine bol limon suyu sıkıp ikram edin.



Zeytinyağlı Yaprak Sarması

maddi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc117888
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
1,868 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 adet domates
2 su bardağı ince doğranmış soğan
200 gr. asma yaprağı
2,5 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Tarçın
Yenibahar
2 çorba kaşığı çamfıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Ilık tuzlu suda pirinçleri 30 dk. kadar bekletip yıkayıp süzün.
Küçük küçük doğranmış soğanların üzerini örtmeyecek miktarda su koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinci, baharatları ve 2 bardak suyu ekleyip hafifçe pişirerek dolma içini hazırlayın.
Yaprakları sıcak suya koyup çıkartın.Yaprakların ortasına iç malzemesinden koyup ince ince sarın.
Dolmaları tencereye dizin.Yarım limon suyunu ve geri kalan suyu tencereye koyup üzerine zeytinyağ gezdirin.
40 dk .süreyle pişmeye bırakın.



Zeytinyağlı Yaprak Sarması

şirinim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc127417
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2017
1,003 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kristalyaglari.com

500 g asma yaprağı
1.5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tutam yeşil nane
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Kimyon
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı rendelenmiş domates
Tuz
1 adet limon
1.5 çay bardağı Kristal Zeytinyağı

Yapraklar sıcak suda haşlandıktan sonra, pirinç yıkanır ve diğer malzemeler ince bir şekilde doğranarak pirinçle karıştırılır, içine salça, tuz, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek yapraklar tek tek sarılır. Sarılan sarmalar tencereye yerleştirilir, kalan zeytinyağı, limon suyu ve su eklenerek kısık ateşte 45 dakika pişirilir.



Zeytinyağlı Yaprak Sarması

büyükhanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc132130
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
907 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker tuz
Yarım demet maydanoz
Bir kaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
1 büyük domates
1 çay bardağı zeytinyağı

Kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek haFifçe kavrulur.
Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edilir. Karıştırılarak ocaktan alınır.
Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır.
Böylelikle 1 buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.







Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifleri Marul Sarması Tarifleri



(36 adet Zeytinyağlı Yaprak Sarması 6,324,014 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort