Hatice Yavuz Okay
1 kg zılbıt
1 adet soğan
Yarım kangal sucuk
1 yemek kaşığı salça
Kimyon (Arzuya göre)
Karabiber (Arzuya göre)
Maydanoz (Arzuya göre)
Tuz
Güzelce soyulup yıkanan zılbıt kökleri, düdüklü tencerede 30 dakika haşlanır.
Sonrasında süzgece konularak süzülmesi sağlanır.
Bol kuru soğan yayvan bir tencerede zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra küp küp doğranmış sucuklar ve salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Süzülen zılbıtlar, tuz ve baharatlar da tencereye eklenir, 10 dakika kadar tüm malzemenin birbiriyle karışması sağlanır.
Arzu edilirse ocaktan almadan önce kıyılmış maydanoz ilavesi de yemeğin lezzetine lezzet katar.
Zılbıt kavurması pirinç pilavı eşliğinde nefis olur.
|