Kısa URL: https://ml.md/lc104875
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2015
1,792 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Arzu edildiği kadar zılk (pazı) sapı
Süzme yoğurt
Yeteri kadar tuz
Zılkın yalnızca sap kısımları temizlenerek, küçük küçük doğranır. Yumuşayıncaya kadar suda haşlanır. Pişen saplar süzgeçte suyunun tamamen akması için bekle..lir. Soğuduktan sonra süzme yoğurt eklenerek iyice karıştırılır ve tuz eklenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc44877
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
2,640 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 demet zılk (pazı)
1 kg. süzme yoğurt
Zılkın yaprakları koparılarak yalnız sapları soyulur. Küçük doğranarak haşlanır, süzdürülerek soğutulduktan sonra hafifçe ezilir. Süzme yoğurtla karıştırılarak servis edilir.
Not:Arzu edilirse 2 diş dövülmüş sarımsak ilave edilir.