|
Zingil Tatlısı (Mardin) |
|
güz yeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc120919
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2016
7,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mardintarifi.com
6 adet yumurta
5 Çorba Kaşığı yoğurt (dolma kaşık)
3 bardaktan çok az un
Yarım yemek kaşığı karbonat
Az miktarda sıvı yağ (1 yemek kaşığı)
Şerbet İçin:
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yumurtaları çırpın sonra yoğurdu ekleyin un ve karbonatı ve sıvı yağı da ekleyerek çırpın. Kızgın yağa kaşığı suda ıslatarak hamurdan parçalar alarak kızgın yağın içine bırakın, ters düz döndürdükten sonra çok kızarmadan tavadan alınız.
|
Zingil (Mardin) |
|
sunay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79358
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
6,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 kase iri çekilmiş ceviz
Kızartma yağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için:
Kaymak
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurta çırpılır. Üzerine diğer malzemeler katılır ve cıvık bir hamur elde edilir. Hamur sıcak yağa kaşıkla dökülür. Altın rengi kızartılır. Şerbete atılır. Yarım saat sonra şerbetten alınır. Servis sırasında üzerine kaymak konur.
|
Zingil (Mardin) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116788
Gönderme Tarihi: 11.May.2016
1,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar un
Kızartma yağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Toz antep fıstığı
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurta, çırpılır. Süt, su, kabartma tozu ve kek hamuru kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Kızgın yağa kaşıkla bırakılır. İki yüzün pembe renkte kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine şerbet gezdirilir. Fıstık serpilir.
|
|