Kısa URL: https://ml.md/lc149368
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2020
431 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Ünlükuş
İri parça etler su ile haşlanır.
İri veya bütün soğanlar ilave edilir.
Bir tavada tereyağında salça ve domates kavrulur, karabiber ve tuz ilavesiyle yemeğe katılır.
Kısık ateşte iyice pişirilir.
Arzu edilirse bir avuç önceden ıslanmış nohut ile beraber pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32036
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
8,051 defa indirildi / yazdırıldı
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MALZEMELER:
Et (yağlı eğey tarafından) ½ kg.
Soğan ufağı (Göver) 1 kg.
Yağ 3 kaşık
Domates (veya 1 kaşık salça) 4 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
YAPILIŞI:
Et yıkanır. Haşlanır. Soğanlar ufaksa bütün olarak, büyükse dörde bölünerek etin üzerine konur. Yağ, salça veya domates, biber ve tuzu ilave edilir. Çok hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
NOT: İstenirse etle beraber bir avuç nohut ilave edilir ve pişirilir.