Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

3 Katlı Çikolatalı Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üç Katlı Çikolatalı Pasta

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161571
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
308 defa indirildi / yazdırıldı




Pandispanya için:
6 adet yumurta
6 Türk kahvesi fincanı tozşeker
4,5 çorba kaşığı kaynar su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4,5 Türk kahvesi fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
1,5 paket kabartma tozu
1,5 paket vanilya
Krema için:
600 gram Ricotta peyniri ya da tuzsuz lor peyniri
Yarım su bardağı bal
Çilek

Pandispanya için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikserle (yaklaşık 7-8 dakika) çırpın. Şekerin yarısını ekleyip, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın. İçine elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı katıp, karıştırın. Tahta bir kaşıkla, çırpılmış yumurta akından 2 kaşık alarak, unlu karışıma katın ve fazla karıştırmadan yedirin. Yumurta akı bitene dek işleme devam edin. 25 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 50 dakika pişirin. Pandispanyayı oda sıcaklığında bekleterek soğutun ve enlemesine 3 eşit parçaya bölün. Diğer taraftan krema için peynir ve balı bir kaba alarak, mikserle çırpın. Peynirli karışımı 3 eşit parçaya ayırın ve kek dilimlerinin arasına sürüp, üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin. Pastanın üstünü krema ile kaplayıp, dilimlenmiş çilekle süsleyin. Dilimleyerek, servis yapın.



3 Katlı Çikolatalı Pasta

fiyaka
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc43002
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
7,358 defa indirildi / yazdırıldı




90 gr. çikolata (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
4 yumurta (sarıları, akları ayrılmış, akları köpük haline getirilmiş)
200 gr. şeker
100 gr. un
Çikolatalı krema:
125 gr. çikolata (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
100 gr. şeker
15-20 cl. su
3 yumurta sarısı
400 gr. margarin
Çikolatalı glase:
60 gr. çikolata
90 gr. pudra şekeri
15 gr. margarin
1 çırpılmış yumurta

Yumurta sarılarını şeker ile bir kapta köpürünceye kadar çırpın. Yavaş yavaş eritilmiş çikolatayı, unu ve köpük haline gelmiş olan yumurta aklarını ilave edin. İyice karıştırın. Kenarı yüksek olan bir kalıbı yağlayıp hamuru içine koyun. Kızdırılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca kalıptan çıkartın. Soğumaya bırakın.
Çikolatalı krema için, şekeri ve suyu bir kaba koyup kısık ateşe oturtun. Koyulaşınca kabı ateşten alın. Yumurta sarılarını teker teker şuruba ilave ederek, krem haline gelinceye kadar çırpın. Soğumaya bırakın. Margarini köpürünceye kadar çırpın. Sonra eritilmiş olan çikolatayı ilave edin. Bu karışımı da şuruba katın. Soğuyan keki enlemesine iki kere kesin. Aralarına çikolatalı kremadan sürün ve tekrar üst üste oturtun.
Glase için çikolatayı pudra şekeri ve margarinle bir kapta kısık ateşte eritin. Kabı ateşten alın ve yumurta sarısını karışıma yedirin. Pastanın üzerine muntazam olarak bu glaseden sürün.






3 Katlı Çikolatalı Pasta Tarifleri Mozaik Pasta Tarifleri



(2 adet 3 Katlı Çikolatalı Pasta 50,138 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort