Bademli hamur:
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz badem
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Yumurta aklarını toz şeker ve öğütülmüş badem ile derin bir kaba alın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin.
Tart unu yumurta ve margarin ile hamur haline getirin. 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve tepsiye dizin.
Hazırladığınız bademli karışımı krema torbası yardımı ile yuvarlak tartların üzerine ortaları boş bırakılacak şekilde sıkın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Kısa URL: https://ml.md/lc100503
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2014
1,907 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta
125 gram margarin
3 çorba kaşığı toz şeker
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kreması için:
2 tane acı badem kurabiyesi
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı herhangi bir reçel
Yumurta, yağ, şeker, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile bir hamur yapın. Merdane ile açıp ufak tırtıllı kalıplara yerleştirin. Acıbadem kurabiyeleri robottan geçirin. İçine pudra şekeri, yumurta akını koyup karıştırın. Hamurun üzerine krema pompası ile sıkın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine reçel sürerek servis yapın.