|
Acılı Ezme |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43913
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
4,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün. Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın. En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın. Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz. Sarımsakları rendeleyin. Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın. Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Acılı ezmeniz hazır. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
menekşe
Aşçı
Kayıt: 17.04.2009
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35542
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
3,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın veya rendeleyin. Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, ya da rondoda.parçalayın. Tüm malzemeleri karîştırın. Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.04.2020
|
ACILI EZME |
|
cemre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc57390
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010
3,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 kilo domates
1/2 kilo salatalık
350-400 gram sivri biber
1/2 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
Yeterince domates ve biber salçası
Yeterince tuz, kırmızı pulbiber, tozşeker
Sıvıyağ
Domateslerin, salatalıkların ve kuru soğanların kabuklarını soyup hazırlayalım.
Sivri biberleri ise uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdek ve damar kısımlarını alalım.
Hazırladığımız bütün sebzeleri ve yıkadığımız maydanozları robottan geçirerek kıyalım.
Delikli bir süzgece alıp, ara sıra karıştırarak bütün suyunun süzülmesini sağlayalım.
Suyu süzülen sebzeleri, yeterince tuz, tozşeker, kırmızı pulbiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası ile iyice karıştırıp, servis tabağına alarak servis yapalım.
Not: Arzu edenler, içine 1 su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz içi ilave edebilirler.
|
Acılı Ezme Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36977
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
3,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 baş kuru soğan
2 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
2 sap taze soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım fincan nar ekşisi
1 limon suyu
Tuz
Kuru soğan küçük küçük doğranır. Domates rende yapılır. Sivri biber, taze soğan, maydanoz ince kıyılır. İçine baharat ve salçalar da konularak tüm malzeme ezmek suretiyle iyice karıştırılır.
ML® Acılı Ezme için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 20.04.2021
|
Acılı Ezme |
|
klima
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Beşevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90137
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2013
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 dilim etimek
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
5 diş sarımsak
1 çay bardağı ufalanmış peynir
2 çorba kaşığı acı biber salçası
Kimyon, pul biber
1 çay bardağı ceviz
1 yufka
Etimekleri robotta çekip toz haline getirin. Üzerine su ve yağ ekleyin. Ezilmiş sarımsak, peynir, ceviz, salça ve baharatı da içine ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp istersiniz üzerine nar ekşisi gezdirin. Yufkayı üçgen kesip fırında kıtır oluncaya kadar pişirin. Ezmenin üzerine batırıp ikram edin.
|
Acılı Ezme |
|
A Takımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71374
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 çarliston biber
5 kırmızı biber
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 limon
Göz kararı maydanoz taze nane pul biber zeytinyağı tuz
Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin. Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin.
|
Acılı Ezme |
|
peri bacası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98111
Gönderme Tarihi: 10.May.2014
2,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet büyük boy domates
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
6 diş taze sarımsak
2 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi
Kimyon, tarçın, yenibahar
Öncelikle domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını bir karıştırıcıda iyice çekin. Üzerine nar ekşini, salçayı ve cevizi ekleyip birlikte karıştırın. Acı biber ve isterseniz çok az acı biber turşunu içine kıyıp karıştırın. Kimyon, tarçın ve yenibahar koyun.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.10.2020
|
Acılı Ezme |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68091
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,158 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 domates
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2 sivri biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım limon suyu
Yeteri kadar zeytinyağı
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Kesinlikle robottan çekmeyin. Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin, limon suyu ekleyin.
|
Acılı Ezme |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102882
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
2,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg domates
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 baş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sirke
250 gr küçük acı biber
1 yemek kaşığı margarin
Domatesleri ve kırmızı biberi robotta çekiyoruz yağı eritip karışımı 5 dakika pişiriyoruz soğuduktan sonra içine havucu rendeleyip diğer malzemeleri doğrayıp acı biberi bütün koyup tuz ve sirkesini atıp karıştırıyoruz.
|
Acılı Ezme |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74094
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 adet limon suyu
Yarım demet maydanoz
3 adet yeşil biber
Tuz
Pul biber
1 adet soğan
Domatesleri küçük küçük doğrayın. Kare kare doğradığımız soğanlarıda tuz ve pul biberle ovun. Biber ve maydanozları da ince ince kıyın. Bu malzemelerin hepsini karştırın ve üzerine yağ, limon suyu dökerek servis yapın.
|
Acılı Ezme |
|
pişmiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc92295
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 domates
3 közlenmiş kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 dal maydanoz
Domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını bir karıştırıcıda iyice çekin. Üzerine nar ekşisini, salçayı ve maydanozu ekleyip karıştırın. İsterseniz acı biber ile çok az acı biber turşusunu kıyıp ekleyin. Kızarmış ekmeğin üzerine sürün, kahvaltıda, beş çayında harika bir iştah açıcı oluyor.
|
Acılı Ezme |
|
Ataol
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95695
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014
2,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kırmızı közlenmiş biber
3 adet domates
2 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çay bardağı nar ekşisi
3 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı salça
Derin bir kabın içinde ince kıyılmış domatesi, salçayı ve kırmızı közlenmiş biberi iyice karıştırın. İçine galeta ununu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ya da maydanoz da istenirse eklenebilir. Son olarak nar ekşisini de içine döküp servis tabağına alıp ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.09.2022
|
Acılı Ezme |
|
çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc118375
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zerrin Aksu
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı taze nane
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Soğanı, dereotunu, taze naneyi, maydanoz ve biberi rondo yardımıyla çırpın. Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin. Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın. Tüm malzemeleri karıştırıp üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kaselere bırakıp servis yapın.
|
Acılı Ezme |
|
alagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140277
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
961 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber
2 diş sarımsak
Yarım demet kadar maydanoz
1 kaşık tatlı biber salçası
1 kaşık domates salçası
Sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
Önce sebzeleri doğrayıp baharatları da ekleyerek zırh veya rondo yardımıyla çekiyoruz. İnceldiği zaman salça ve zeytinyağı pet çekilmiş sarımsağı ilave edip tekrardan karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak tabağını servis edip üstüne nar ekşisi gezdiriyoruz.
|
Acılı Ezme |
|
LED
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140538
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
795 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün. Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın. Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.
|
Acılı Ezme |
|
elitez
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc144428
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019
651 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 soğan
3-4 yeşil biber
2 kırmızı biber
İki tutam maydanoz
1 tutam taze nane (yoksa kuru nane de olur)
3 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 limon suyu
Soğan, yeşil ve kırmızı biber, maydanoz ve taze naneyi küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin ve 3 domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, bol pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.
|
Acılı Ezme |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149264
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 domates
3 acı yeşilbiber
2 kapya biber
1 salatalık
1 soğan
1 limon
2 diş sarımsak
1 kase maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
Pul biber
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyun.
Domatesleri, biberleri, soğanı, salatayı, maydanozu ve sarımsağı incecik doğrayın.
Robota doğradığınız malzemeleri alın, salçaları, zeytinyağını ve baharatları ekleyin.
Tuz, limon suyu ve sirkeyi de robota ekleyin.
Malzemeleri çok parçalamayacak şekilde robottan geçirin.
|
Acılı Ezme |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159051
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet domates
5 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı isot
Tuz
Biberleri ikiye bölüp çekirdekleri temizleyin. Daha sonra ince ince doğrayın.
Domatesleri de soyup küçük küçük doğrayın.
Soğan ve maydanozu da ince ince doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Salça, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın.
Hazırladığını tüm malzemeyi bir kaba alın ve üzerine salçalı karışımı, nane, isot, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
|
Acılı Ezme |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164127
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
Birkaç damla limon
Çok ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı ufak kırılmış ceviz içi
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır. En son cevizi eklenir. Tuz koymaya gerek duymadım çünkü salçaların yeteri kadar tuzu oluyor.
Bu karışımı bir tabağa alıp, üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171819
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün.
Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın.
En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın.
Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz.
Sarımsakları rendeleyin.
Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın.
Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.
Acılı ezmeyi soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
|