|
Acılı Ezme Salata |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171477
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
4-5 adet domates
2-3 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
6-7 dal taze soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay kaşığı nane ve pul biber
Salçayı, baharatları, sarımsağı, zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.Yeşillikleri ince ince kıyın. Salçalı karışıma ilave edin. Biberleri domatesleri minik küpler halinde doğrayın
Onları da kaseye ilave edin. Tüm sos malzemelerini ekleyip güzelce karıştırın. Servis tabağına koyun.
|
Acılı Ezme |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177102
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet domates
2 adet kapya
1 adet acı yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
6 dal maydanoz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
Maydanoz hariç bütün diğer malzemeler teker teker robottan çekilir. Dilerseniz malzemeleri iri parçalar halinde doğrayarak tek seferde de robottan geçirebilirsiniz. Robotunuz yoksa ince ince doğrayın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin. Ezmenizin sulu olmaması için robottan geçirdiğiniz malzemeleri tel süzgeçte de bekletebilirsiniz.
Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları güzelce bir kasede karıştırın.
Sosu sebzelerin üzerine dökün. Maydanozu da ekleyin ve güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alın.
|
Acılı Ezme |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176676
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2024
118 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kimyon (isteğe bağlı)
İlk olarak, domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir süzgece alarak suyunun bir kısmının süzülmesini sağlayın.
Yeşil biber, kırmızı biber ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince bir şekilde kıyın.
Sarımsakları rendeleyin veya ezerek püre haline getirin.
Bir karıştırma kabında doğradığınız domatesleri, biberleri, soğanı, maydanozu ve sarımsağı bir araya getirin.
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi veya limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ve kimyonu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve ezme kıvamına gelene kadar biraz bastırarak malzemelerin suyunu salmasını sağlayın.
Hazırladığınız acılı ezme karışımını buzdolabında en az yarım saat dinlendirin, bu sayede lezzetlerin birbirine daha iyi geçmesini sağlayacaktır.
Servis yapmadan önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek ve isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175408
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 büyük domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım limon suyu veya nar ekşisi
Yeteri kadar zeytinyağı
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın.
Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin.
Doğranmış malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın.
İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin, salatanız servise hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024
|
|