Kuru fasulyeler yıkanıp bir gün öncesinde suda bekletilir.
Püre kıvamına gelene kadar tuzlu suda haşlanır.
Tüm malzemeler zırh yardımı ile (veya normal bıçakla çok ince şekilde) doğranır.
Doğranan malzemelerin içerisine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve bibersalçası ilave edilip servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc116957
Gönderme Tarihi: 18.May.2016
1,360 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kuru fasülye
4 dilim bayat ekmek dilimleri
2 tatlı kaşığı salça
5 diş sarımsak (dövülmüş )
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Tuz
Kekik
100 gr rende kaşar peyniri
Akşamdan ıslatılmış fasulyeler haşlanır. Kaşar hariç tüm malzeme özdeşleşene dek karıştırılır. Ekmeklerin üzerine sürülür. Üstüne rende kaşar serpilip, fırında 10 dakika pişirilir.