1 kilogram patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 adet yeşil soğan
Çeyrek marul
Yarım limonun suyu
Tuz
Pul biber
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Zeytinyağı, domates salçası ve biber salçasını bir kabın içinde karıştırın.
Daha sonra patatesleri de bu salçalı karışımın içine ilave edip ezmemeye dikkat ederek karıştırın.
Maydanoz, yeşil soğan ve marulu küçük küçük doğrayın.
Limon suyunu ve doğradığınız sebzeleri de patateslerin yanına katıp karıştırın.
Patates salatasını, tuzunu ve pul biberini ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra hemen servis edebilirsiniz.
|