|
Adana Kebabı |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc280
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2005
6,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. yağsız kıyma
150 gr. kuyruk yağı
3 adet iri soğan
1 bağ maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Önce soğanı kalın rende ile rendeleyin, maydanozu mümkün olduğu kadar ince kıyın. Bütün malzemeyi birbirine katarak yoğurun. Şişde pişirerek ısıtılmış pide üzerinde servis yapın. Bu kebabı acı katmadan hazırlanırsa Urfa kebabı olur.
ML® ADANA Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 08.12.2015
|
Adana Kebabı |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc594
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2005
4,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kilo kuzu eti
tuz
toz biber
Yapılışı
Etin sinirlerini ayıkaldıktan sonra , makinede iri bir şekilde çekin. Kıymamya yeteri kadar tuz ve biber ekleyin, biber toz biber olmalı pul biber eti kurutur. Hazırlanan bu kıymayı, Adana kebabı şişine takarak mangalda yoksa elektrik ızgarasında pişirin.
ML® Çimen Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "berhudar" tarafından gönderildi. 08.07.2019
|
Adana Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc4114
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
4,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
100 gr yag
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
tuz
Kiymayi, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çikarip tuzunu koyun. Tekrar yogurun. Yogurdugunuz kiymadan avucunuzun aldigi kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapismamasi için ara sira avucunuzu islatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kiymayi sise tutturarak, kebabi hazirlayin. Mangali yakin. Sisleri mangala dizip iki tarafli olarak pisirin. Sumakli soğan salatasi ve yesil salata ile sicak olarak servis yapin.
ML® İçli Kebap için tıklayın
Fotoğraf "evvel" tarafından gönderildi. 07.11.2014
|
Adana Kebabı |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5882
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
4,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yağsız dana bonfile:1kg
Kuyruk yağı:100gr
Kuzu boşlugu:100gr
Karabiber
İsot
Tuz
Soğan:2ad
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.
Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.
Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.
Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.
Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukardan aşağıya etimizi şişe yayalım.
ML® Sıkma için tıklayın
Fotoğraf "mevsim" tarafından gönderildi. 09.03.2020
|
Adana Kebabı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7766
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
3,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Uygun büyüklükte geniş bir kaba kıymayı alalım. İçine rendelenmiş kuru soğanı, karabiberi, kırmızıbiberi, biber salçasını ve tuzu katıp 15-20 dakika iyice yoğuralım. Malzememizden iri parçalar alarak yağlanmış şişlere geçirelim. Izgara veya mangal üzerinde şişlerin iki yüzünü güzelce pişirelim.
ML® Kase Kebabı için tıklayın
|
Adana Kebap |
|
Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26862
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008
3,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağsız koyun kıyması
100 gr kuyruk yağı, çok ince kıyılmış
1 adet kırmızı biber, çok ince kıyılmış
1 demet maydanoz, çok ince kıyılmış
1 kaşık toz acı kırmızı biber
Tuz
Bütün malzemeleri çukur bir kabın içinde iyice yoğurun. Büyükçe bir parça alıp, şişe geçirin. Avucunuzla sıkarak, aşağı yukarı 15 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde köfteler yapın. Barbekude pişirin. Birkaç domates ve yeşil biber de barbekude köftelerin yanında pişirin.
Köfteleri pide üzerine koyun. Domates ve biber ile birlikte servis yapin.
Not: Köfteyi pişirmeden önce bir akşam buzdolabında tutarsanız daha lezzetli olur.
Fotoğraf "mevsim" tarafından gönderildi. 09.03.2020
|
Adana Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc47065
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
3,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adana Kebap, Adana'ya özgü, satıra benzer bir bıçakla elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidi
Adana Kebabı'nı diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler; biber salçası, kırmızı pul biber, karabiber, kuyruk yağıdır Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmamalıdır Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası, salata ile yapılmalıdır
Dana eti ile kesinlikle yapılmaz Sadece et, kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır
Üretim Şekli Yaylalarda doğal ortamda yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki erkek koyundan elde edilen et, yağ, sinir, damar ve zarlarından ayrılır Ayıklanan et parçalar halinde bir gün dinlendirilir Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır Kıyılmış et miktarının %15i kadar kuyruk zırh ile ayrıca kıyılır Kıyılmış et ile kıyılmış kuyruk, binde 3 ile binde 8 arasında (İdeali binde 5) acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur Karışım Adana kebabının ana unsurunu oluşturur Yukarıdaki karışıma kırmızı taze biber, soyulmuş kök sarımsak ve acı yeşil biber doğranarak katılır Hazırlanan karışım tekrar yoğrularak homojenlik sağlanır Yoğrulmuş karışım üçüncü kez zırh ile kıyılır Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90-120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır Saplama esnasında el suya batırılıp şiş üzerindeki et sıvazlanır Bu işlem etin şişten dökülmemesi için yapılır Elde kalan su az olmalıdır, çok olursa et haşlanır, kebabın tadı bozulur Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabının eti ise 270-280 gramdan az olamaz
Pişirme Şekli Adana Kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe kömürü ateşinde pişirilir Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine dönmesine kadar devam eder Pişirme sırasında şişler sık sık çevrilir Yağı pide ekmekle alınır Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe düşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur sonrada afiyetle yenirkebabın en iyi yapıldığı yerlerden biride Diyarbakırdır.
Adana Kebabı coğrafik tescilli olup üretimi için Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır.
Servis Şekli Tipik bir servis Adana kebap porsiyonu; kömürde pişmiş etin yanında közlenmiş domates ve biber, soğan salatası ve ezme ile gelir Yöresel bir içecek olan şalgam suyu veya ayran ile tüketilir Adana'ya özgü olsa da tüm Türkiye'de kebapcıların menülerinde yer alır.
|
Adana |
|
Asrın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2011
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc77524
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2012
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
Yapılışı: Kuyruk yağını ince bir şekilde kıydıktan sonra kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından rendelenmiş soğanı ilave edin ve hazırlanan karışımı robottan geçirin. Dinlenmiş eti baharatlandırın. Ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Yanında lavaj ekmeği ile birlikte servis yapın.
Fotoğraf "telsiz" tarafından gönderildi. 16.09.2020
|
Adana Kebabı |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83449
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2012
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet iri soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 bağ maydanoz
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
150 gram kuyrukyağı
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş çuşka biberi
500 gram yağsız koyun kıyması
Kırmızıbiber
Soğanı soyup maydanozla beraber mümkün olduğu kadar ince kıyınız.
Bir et kütüğü veya tahtanın üzerinde kuyruğu çift bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyınız.
Diğer bütün malzemeyi ilâve edip iyice yoğurunuz.
1 kişiye 2 adet olmak üzere etleri şişlere takınız.
Her şişteki 2'şer eti parmaklarınızla iz bıraktırıp sıkarak 10 santim uzunluğuna getiriniz.
Açık ateş ızgarada etleri hafif yağlayarak şişlerle ızgaraya koyunuz. 3 dakika bir tarafını pişirip çeviriniz.
Sıcak olarak servis yapınız.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 20.05.2021
|
Adana Kebap |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98826
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2014
5,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg orta yağlı koyun kıyması
100 g Kuyruk yağı
1 çorba kaşığı pul biber
½ çorba kaşığı tuz
Kıyma, çekilmiş kuyruk yağı, tuz ve pul biberi ekleyerek iyice yoğurunuz.
Kıyma parçaları birbirini tutunca on iki eşit parçaya ayırınız.
El ıslatılarak enli kebap şişine yerleştiriniz.
Mangal üzerinde her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriniz.
Pişen kebabı pide ekmek arasında servis yapın.
Not: Köftelerin hepsi aynı boyuttadır. Köftelerin pişmişlikleri müşteri isteğine göre hepsi aynı renktedir. Sıcak pide ve roka ile servis yapılır.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 28.06.2020
|
Adana Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103829
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2014
2,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
Prof. Dr. Erman Artun
1 kg. orta yağlı koyun kıyma
Tuz
Pul biber
Kıyma tuzu ve biberi eklendikten sonra iyice yoğrulur. Kıyma parçaları birbirini tutunca on iki eşit parçaya ayrılır. El ıslatılarak enli kebap şişine yayılır. Mangal üzerinde her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen kebap pide ekmek arasına konularak servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Adana Kebabı |
|
hatun gün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2018
Mesajlar: 44 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc132509
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2018
1,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 kg koyun eti
250 gr kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
200 gr kırmızı kök biber (kıyılmış)
10 domates (dörde bölünmüş)
10 yeşil biber
10 süs biberi
7 pide ekmek
Sinirleri ayıklanmış koyun etini ve kuyruk yağını ayrı ayrı zırh ile kıyın. İçine tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber ilave ederek birlikte yoğurun. Elde ettiğiniz kıyma kebap şişine arada ellerinizi ıslatarak sıvama yapar gibi saplayın. Kor ateşli mangala kebap şişlerini koyarak pişirmeye başlayın. Şişleri arada bir çevirin, pişerken iki kez şişi ocaktan alıp pide ekmeği yardımıyla sıkarak yağını alın. Kebap pişmiş hâle geldiğinde, yağlanan ekmekler üzerine kebap, yanlarına ayrı bir şişte pişirdiğiniz domates ve yeşil biberleri koyarak, ince kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis edin.
|
Adana Kebabı |
|
toprak abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133657
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018
1,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo dana eti kemiksiz
200 grm. kuyruk yağı
1 tane papica biberi(kırmızı biber)
3 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı tuz
Birkaç sap maydanoz
Bir kilo kemiksiz dana etini robota çekiyosunuz.
Ezilinceye kadar ve de bi yandan kuyruk yağını aynı sekilde cekiyosunuz ve birbirine karıştırıyorsunuz.
Diğer yandan maydanozları cok cok kucuk doğruyorsunuz.
Ezilmiş gibi ve 3 çay kaşığı pul biberle 2 çay kaşığı tuzu bır tasta karıstırıp üzerini cok hafif ıslıyorsunuzki biber rengini versin.
Daha sonra hepsni beraber karıştırıp elinizi hafifçene ıslatıp şişe eti saplıyorsunuz.
Ardından pişmeye bırakıyorsunuz.
|
Adana Kebap |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136453
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
1,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo az yağlı koyun eti
Bir miktar kıyılmış kuyruk yağı
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bütün malzemeleri karıştırarak, yaklaşık 10 dakika yoğurun. Meydana gelen karışımı 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı kalın bir şiş üzerine sıvayın. Kömür ateşi üzerinde her iki tarafı iyice pişirin ve hemen servis yapın. Adana Kebap yanında, ezme salata ve ayran servis yapılabilir.
|
Adana Kebap |
|
saka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc139210
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2018
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
Duygu Özcan
1 kg kuzu eti(1-2 yaşları arası erkek hayvan olacak, et 750 gr kol 250 gr sırt kısımlarından karışık alınıp sinirleri olabildiğince ayıklanacak.)
250-300 gr kuyruk yağı
1 kg ete kadar 3te 1i kadar pul biber
İri çekilmiş deniz tuzu
Sinirleri alınmış ve dinlendirilmiş eti zırhta kıyma haline getirilir. Eti ezmeyin ve çok fazla oda ısısında bekletmeyin.Eti zırhta çektikten sonra bir kaba koyup tekrar buzdolabına koyulur.
Kuyruk yağını etle aynı şekilde zırhta çekin.
Çekilmiş eti ve kuyruk yağını bir kaba koyun.
3/1 su bardağı ıslatılmış kırmızı pul biberin suyunu sıkıp bunu ete karıştırın. Bir gün önceden ıslatmakta fayda var.
Yeterince tuzu ete karıştırın.
Tüm malzemeleri yoğurun. Yoğururken eti ezmemeye özen gösterin ve kesinlikle elinizi ıslatmayın. Yoğurduktan sonra eti bir kez daha topluca zırhtan geçirmekte fayda var.
İyice birbirine karışmış malzemeyi 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Beklemiş malzemeyi şişlere takın. Avucunuzu dolduracak kadar eti alın ve şişe her yere aynı incelikte olacak şekilde yapıştırın. Şişe takılı etin altını ve üstünü iyice şişe yapıştırın.
Pişirme
Bol ve kaliteli kömür kullanmakta fayda var. (meşe kömürü tercih edilebilir)
Arada bir kebabın yağını almanız gerekir.
Dışı koyu renge büründüğünde etiniz pişmiştir.
Not: Kesinlikle Alüminyum yada Çelik olmayacak. Demir şiş en iyi seçim olacaktır. Paslanabileceği için bakımlı ve temiz olmasına dikkat edilmeli.Çelik ve Alüminyum fazla ısınıp etinizi içten kurutur.
|
Adana Kebabı |
|
kallavi
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140371
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019
742 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım kg yağlı kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Derin bir kapta kıyma, biber salçası, tuz, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Avucunuzu ıslatıp, kebabı şişlere takın. Kömür ateşinde pişirin. Bu arada sık sık çevirip, yağını pideye alın.
|
Adana Kebap |
|
bekar sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141481
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2019
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kıyma
300 gram kuyruk yağı
250 gram yağlı Maraş pul biberi (suyla ıslatılmış)
2 yemek kaşığı tuz
Bütün malzemeyi karıştırın. Soğuk bir ortamda üzerini streç filmle kapatarak bir saat dinlendirin.
Kebap şişine sarın. Kömür ateşinde pişirip servis yapın.
|
Adana Kebap |
|
ahmet dayı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc147641
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
621 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ince çekilmiş kuzu kıyma
100 gram iç yağı
1 çorba kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 santimetre eninde kebap şişleri
Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun.
Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun.
Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın.
Mangalı yakın.
Şişleri ızgaraya dizip iki taraflı olarak pişirin.
Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.
|
Adana Kebap |
|
mevsim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc149086
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2020
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
500 gr kuzu kıyması (yağlı)
3 yemek kaşığı galete unu
2 yemek kaşığı un
1 soğan
2 yeşilbiber
1 kapya biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Pul biber
İsot
Tuz
Geniş bir kaba ince doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak, salça ve kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Un ve galete ununu yavaş yavaş kıymaya ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Son olarak baharatları ekleyin ve iyice yoğurun.
Köfteleri şişe geçirin ve fırın tepsisine alın.
250 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Köfteler pişmeye başlayınca biberleri de fırına ekleyin.
|
Adana Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151448
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
350 gram dana kıyma
300 gram kuzu kıyma
1 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Soğanları küp küp doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın. Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın. Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın. Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin. Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Harcı dolapta 2-3 saat dinlendirin. Fırının ızgara telini kasaptan alabileceğiniz kuyruk yağı ile yağlayın, yoksa tereyağı ile yağlayabilirsiniz. Fırını 200 derecede fansız programda ısıtın. Yassı şişlere eti yayarak dizin. Izgara telinin üzerine dizin. 20-25 dakika pişirin.
Not: Dilerseniz ızgaraya soğan, domates, biber veya ince dilimlenmiş patlıcan dilimleri dizebilir ve yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz. Etler pişmeye yakın üzerine lavaş ekmeği koyarsanız yağını çekecek ve lezzeti güçlendirecektir.
|
|