|
Adana Kebabı |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc280
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2005
6,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. yağsız kıyma
150 gr. kuyruk yağı
3 adet iri soğan
1 bağ maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Önce soğanı kalın rende ile rendeleyin, maydanozu mümkün olduğu kadar ince kıyın. Bütün malzemeyi birbirine katarak yoğurun. Şişde pişirerek ısıtılmış pide üzerinde servis yapın. Bu kebabı acı katmadan hazırlanırsa Urfa kebabı olur.
ML® ADANA Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 08.12.2015
|
Adana Kebabı |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc594
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2005
4,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kilo kuzu eti
tuz
toz biber
Yapılışı
Etin sinirlerini ayıkaldıktan sonra , makinede iri bir şekilde çekin. Kıymamya yeteri kadar tuz ve biber ekleyin, biber toz biber olmalı pul biber eti kurutur. Hazırlanan bu kıymayı, Adana kebabı şişine takarak mangalda yoksa elektrik ızgarasında pişirin.
ML® Çimen Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "berhudar" tarafından gönderildi. 08.07.2019
|
Adana Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc4114
Gönderme Tarihi: 25.May.2006
4,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
100 gr yag
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
tuz
Kiymayi, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çikarip tuzunu koyun. Tekrar yogurun. Yogurdugunuz kiymadan avucunuzun aldigi kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapismamasi için ara sira avucunuzu islatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kiymayi sise tutturarak, kebabi hazirlayin. Mangali yakin. Sisleri mangala dizip iki tarafli olarak pisirin. Sumakli soğan salatasi ve yesil salata ile sicak olarak servis yapin.
ML® İçli Kebap için tıklayın
Fotoğraf "evvel" tarafından gönderildi. 07.11.2014
|
Adana Kebabı |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5882
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
4,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yağsız dana bonfile:1kg
Kuyruk yağı:100gr
Kuzu boşlugu:100gr
Karabiber
İsot
Tuz
Soğan:2ad
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.
Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.
Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.
Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.
Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukardan aşağıya etimizi şişe yayalım.
ML® Sıkma için tıklayın
Fotoğraf "mevsim" tarafından gönderildi. 09.03.2020
|
Adana Kebabı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7766
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
3,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Uygun büyüklükte geniş bir kaba kıymayı alalım. İçine rendelenmiş kuru soğanı, karabiberi, kırmızıbiberi, biber salçasını ve tuzu katıp 15-20 dakika iyice yoğuralım. Malzememizden iri parçalar alarak yağlanmış şişlere geçirelim. Izgara veya mangal üzerinde şişlerin iki yüzünü güzelce pişirelim.
ML® Kase Kebabı için tıklayın
|
Adana Kebab |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc17516
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007
6,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ince çekilmiş yağsız koyun kıyması
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
100gr kıyılmış kuyrukyağı
1.5 cm eninde kebap şişleri
6 pide ekmek
Tuz
Kıymaya kuyruk yağı, pulbiber ve tozbiber ilave ederek iyice yoğurun. Buzdolabında 1.5-2 saat dinlendirin. Dolaptan alıp tuz ekleyin ve tekrar yoğurun.
Kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar koparıp şişlere tutturun.Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın. Bu arada mangalı yakın.
Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Pideleri dilimleyip servis tabaklarına yerleştirin. Üzerlerine kebapları paylaştırın. Salata eşliğinde servis yapın.
ML® Tepsi Eti için tıklayın
|
Adana Kebap |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20250
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
3,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. az yağlı kıyma
1/2 çay kaşığı karabiber
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymaya ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber, salça ilave edip on dakika yoğurunuz. Altı eşit parçaya bölüp her parçayı uzun rulo şekline getiriniz. Üsten hafif bastırarak ızgarada kurutmadan iki yüzünü pişiriniz. Mevsim salatası veya soğan salatası ile ikram ediniz.
|
Adana Kebabı |
|
BoraBora
Aşçı
Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23447
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
3,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo yağsız kıyma
3 adet soğan (ince kıyılmış)
3 adet domates
4 adet yeşil biber maydanoz
kırmızı biber (acı da olabilir)
Tuz
Bir tahtanın üzerinde soğanları ve maydanozu kıyın. Kıymayı, maydanozu, soğanı, tuzu, kırmızı biberi iyice yoğurun. Köfteleri uzunca hazırlayın. Şişlere yerleştirerek sıkın. Şişleri mangalda 6 dakika pişirin. Domates ve biberi de yanında garnitür olarak süsleyin.
|
Adana Kebap |
|
Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26862
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008
3,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağsız koyun kıyması
100 gr kuyruk yağı, çok ince kıyılmış
1 adet kırmızı biber, çok ince kıyılmış
1 demet maydanoz, çok ince kıyılmış
1 kaşık toz acı kırmızı biber
Tuz
Bütün malzemeleri çukur bir kabın içinde iyice yoğurun. Büyükçe bir parça alıp, şişe geçirin. Avucunuzla sıkarak, aşağı yukarı 15 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde köfteler yapın. Barbekude pişirin. Birkaç domates ve yeşil biber de barbekude köftelerin yanında pişirin.
Köfteleri pide üzerine koyun. Domates ve biber ile birlikte servis yapin.
Not: Köfteyi pişirmeden önce bir akşam buzdolabında tutarsanız daha lezzetli olur.
Fotoğraf "mevsim" tarafından gönderildi. 09.03.2020
|
Adana Kabap |
|
Nermin Aşar
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27056
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
4,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg yağlı kıyma
8-10 dal maydanoz
1 adet acı kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür için:
Domates, sivri biber
Maydanoz ve biber çok ince kıyılır. Üzerine kıyma, toz biber ve tuz atılır iyice yoğrulur. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirildikten sonra harç 4 parçaya ayrılır. Her parça yassı şişlere 1 karış boyunda olacak şekilde yerleştirilir. Izgarada ya da mangalda pişirilir. Servis sırasında domates ve biberle süsülenir.
|
Adana Kebabı |
|
günce
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34823
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2009
3,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kıyma
1 soğan
1 demet maydanoz
1'er çay kaşığı pulbiber, acı toz biber ve kimyon
8-10 biber
Pide
Yassı şişler
Kıymayı, ince ince dilimlenmiş soğan ve baharatlar ileyoğurup 10 dakika dinlendirin. Şişleri yağlayın. 8-10 porsiyona bölünmüş kıymayı uzunlamasına şişlere sararak önceden hazırlanmış ızgarada çevirerek pişirin. Biberler ile pideleri de ızgaranın kenarında kızartın. Pişen kebapları maydanoz ile pide içinde servisyapın.
|
Adana Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc47065
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
3,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adana Kebap, Adana'ya özgü, satıra benzer bir bıçakla elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidi
Adana Kebabı'nı diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler; biber salçası, kırmızı pul biber, karabiber, kuyruk yağıdır Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmamalıdır Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası, salata ile yapılmalıdır
Dana eti ile kesinlikle yapılmaz Sadece et, kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır
Üretim Şekli Yaylalarda doğal ortamda yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki erkek koyundan elde edilen et, yağ, sinir, damar ve zarlarından ayrılır Ayıklanan et parçalar halinde bir gün dinlendirilir Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır Kıyılmış et miktarının %15i kadar kuyruk zırh ile ayrıca kıyılır Kıyılmış et ile kıyılmış kuyruk, binde 3 ile binde 8 arasında (İdeali binde 5) acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur Karışım Adana kebabının ana unsurunu oluşturur Yukarıdaki karışıma kırmızı taze biber, soyulmuş kök sarımsak ve acı yeşil biber doğranarak katılır Hazırlanan karışım tekrar yoğrularak homojenlik sağlanır Yoğrulmuş karışım üçüncü kez zırh ile kıyılır Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90-120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır Saplama esnasında el suya batırılıp şiş üzerindeki et sıvazlanır Bu işlem etin şişten dökülmemesi için yapılır Elde kalan su az olmalıdır, çok olursa et haşlanır, kebabın tadı bozulur Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabının eti ise 270-280 gramdan az olamaz
Pişirme Şekli Adana Kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe kömürü ateşinde pişirilir Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine dönmesine kadar devam eder Pişirme sırasında şişler sık sık çevrilir Yağı pide ekmekle alınır Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe düşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur sonrada afiyetle yenirkebabın en iyi yapıldığı yerlerden biride Diyarbakırdır.
Adana Kebabı coğrafik tescilli olup üretimi için Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır.
Servis Şekli Tipik bir servis Adana kebap porsiyonu; kömürde pişmiş etin yanında közlenmiş domates ve biber, soğan salatası ve ezme ile gelir Yöresel bir içecek olan şalgam suyu veya ayran ile tüketilir Adana'ya özgü olsa da tüm Türkiye'de kebapcıların menülerinde yer alır.
|
Adana Kebabı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59216
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2011
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağsız koyun kıyması
100 gr kuyruk yağı
4 adet soğan (çok ince doğranmış)
3 bağ maydanoz (çok ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber (tercihinize göre acı yada tatlı)
4 adet küçük domates
4 adet yeşil biber
Soğanları ve maydanozu bir tahta üstünde çok ince kıyınız. Bir kabın içinde, iyice kıyılmış kuyruk yağı ile koyun kıymasını, soğanın 4/5'ini, maydanozu, tuzu ve kırmızı biberi iyice yoğurunuz. Daha sonra, malzemeyi uzunca köfteler halinde hazırlayınız. Şişe geçireceğiniz köfteleri avucunu-zun içinde sıkarak parmaklarınızla iz bırakınız. Şişleri, mangalda (mangal yoksa elektrik yada gaz ızgarasında) her yanı 3'er dakikadan hesaplanarak 6 dakika ızgara ettikten sonra, küçük pidelerin üstüne alınız. Yanma domatesini, biberini ve yukarda ayırmış olduğunuz soğanı (isteğe bağlı) koyarak servis ediniz.
Not: Adana kebabını pide kullanmazsanız, az miktarda tereyağda hafifçe sote edilmiş ekmek dilimleri üstünde de servis edebilirsiniz.
|
Acılı Adana |
|
nevbahar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2012
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71330
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
3,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Etleri öncelikle keskin bir bıçakla ince ince kıyarak kıyma haline getirin. Ya da kasabınızdan satır kıyması gibi tek çekimlik kıyma alın. İçine ince kıyılmış soğanı ekleyin. Birçok yerde soğan koymadan yaparlar ama bence soğan etin kokusunu alıyor ve daha lezzetli yapıyor. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı da içine koyun.Elinizle yoğurmaya başlayın, içine tereyağını ekleyip ete yedirin. Acı biberi, tuz ve karabiberi de ekleyin. Bu karışımı elinizi suya batırıp kalın kebap şişlerine geçirin. Fırın tepsisine koyup ızgarada ya da normal kızgın fırında fırın telinin üzerinde ara sıra çevirerek pişirin. Çok lezzetli bir kebap olduğunu garanti ederim. Servis yaparken yanına kızarmış patates ve soğan salatası koyabilirsiniz. Tırnaklı pideler artık fırınlarda satılıyor, alıp kebabınızla beraber ikram edebilirsiniz.
|
Adana Kebap |
|
bıdık45
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72656
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Adet Çarliston Biber
1/2 tatlı kaşık kimyon
1/2 tatlı kaşık toz acıbiber
1/2 tatlı kaşık acıbiber
1 demet maydonoz
1 adet Kuru soğan
4 adet Domates
Yarım kilo dana kıyma
İstenilen miktarda pide
Yassı şiş ve yeteri kadar tuz
Kıymanın içine soğan ince ince doğranır. Daha sonra kıyma, acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ilave edilerek yoğurulur. Şişleri yağlanır ve kıyma 8 veya 9 porsiyon şeklinde şişlere dizilir. Domatesler ve biberler ikiye bölüp ızgaranın kenarına dizilir. Bir yandan da pideleri kızartılır ve servise hazır hale getirilir.
|
Adana Kebap |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc76124
Gönderme Tarihi: 28.May.2012
2,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
20 gram kuyruk yağı
2 küçük acı biber
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
6 dal maydanoz
Kıymayı derin bir kabın içinde iyice yoğurmaya başlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve bir soğanın rendelenip çıkartılmış suyunu içine ekleyip yoğurmaya devam edin. Kuyruk yağını ve doğranmış acı biberi de içine ekleyip yaklaşık 15 dakika iyi yoğurun. Bu kıymayı kalın demir şişlere geçirip şekil verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Yufkaları pişerken üzerine bastırıp suyunu alın. Yufkalar bu suyla hafif ıslanmış olacak. İçine hemen pişen etti koyup sarın ve üzerine maydanoz serip dilimleyin. İstenirse yufkaları tabağın yanına süsleyip öyle servis yapabilirsiniz.
|
Adana |
|
Asrın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2011
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc77524
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2012
3,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
Yapılışı: Kuyruk yağını ince bir şekilde kıydıktan sonra kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından rendelenmiş soğanı ilave edin ve hazırlanan karışımı robottan geçirin. Dinlenmiş eti baharatlandırın. Ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Yanında lavaj ekmeği ile birlikte servis yapın.
Fotoğraf "telsiz" tarafından gönderildi. 16.09.2020
|
Adana Kebabı |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83449
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2012
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet iri soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 bağ maydanoz
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
150 gram kuyrukyağı
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş çuşka biberi
500 gram yağsız koyun kıyması
Kırmızıbiber
Soğanı soyup maydanozla beraber mümkün olduğu kadar ince kıyınız.
Bir et kütüğü veya tahtanın üzerinde kuyruğu çift bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyınız.
Diğer bütün malzemeyi ilâve edip iyice yoğurunuz.
1 kişiye 2 adet olmak üzere etleri şişlere takınız.
Her şişteki 2'şer eti parmaklarınızla iz bıraktırıp sıkarak 10 santim uzunluğuna getiriniz.
Açık ateş ızgarada etleri hafif yağlayarak şişlerle ızgaraya koyunuz. 3 dakika bir tarafını pişirip çeviriniz.
Sıcak olarak servis yapınız.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 20.05.2021
|
Adana Kebap |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98826
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2014
5,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg orta yağlı koyun kıyması
100 g Kuyruk yağı
1 çorba kaşığı pul biber
½ çorba kaşığı tuz
Kıyma, çekilmiş kuyruk yağı, tuz ve pul biberi ekleyerek iyice yoğurunuz.
Kıyma parçaları birbirini tutunca on iki eşit parçaya ayırınız.
El ıslatılarak enli kebap şişine yerleştiriniz.
Mangal üzerinde her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriniz.
Pişen kebabı pide ekmek arasında servis yapın.
Not: Köftelerin hepsi aynı boyuttadır. Köftelerin pişmişlikleri müşteri isteğine göre hepsi aynı renktedir. Sıcak pide ve roka ile servis yapılır.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 28.06.2020
|
Adana Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103829
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2014
2,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Prof. Dr. Erman Artun
1 kg. orta yağlı koyun kıyma
Tuz
Pul biber
Kıyma tuzu ve biberi eklendikten sonra iyice yoğrulur. Kıyma parçaları birbirini tutunca on iki eşit parçaya ayrılır. El ıslatılarak enli kebap şişine yayılır. Mangal üzerinde her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen kebap pide ekmek arasına konularak servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
|