Taban:
0,5 su bardağı fındık ezmesi
1 su bardağı yulaf ezmesi
0,5 su bardağı öğütülmüş badem
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0.5 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
2 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı vişne suyu
0,5 çay bardağı su
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın.
Fındık kremasını benmari yöntemi ile eritip yulaf ezmesi ve öğütülmüş bademleri ilave edin. Karıştırıp bekletmeden kalıbın tabanına yayın. Kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve hazırladığınız tabanın üzerine yayın.
Ahududuları çözülünceye kadar süzgüde bekletin. Daha sonra pasta kremasının üzerine sıralayın. Tartjöle'yi toz şeker ile karıştırıp vişne suyu ve suyu ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak 1 dakika soğutun ve kaşık yardımı ile ahududuların üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc125916
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
839 defa indirildi / yazdırıldı
Kek için:
60 gr margarin
2 kahve lincanı un
4 yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
1 tutam tuz
Ahududulu krema için:
500 gr taze veya dondurulmuş ahududu
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yaprak jelatin
4 yemek kaşığı su
Üzeri için:
2 paket sade toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
Margarini eritip ılıtın. Yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Un ve bir tutam tuz ilave edip çırpmaya devam edin. Margarini ekleyip çırpın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Ahududuların yarısını püre yapın. Püreye yarım bardak şeker ilave edip karıştırın. 3 bardak süte vanilya ve kalan şekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını mısır nişastasıyla çırpın. Şekerli sütü ve yumurtalı karışımı bir tencerede pişirin. Yaprak jelatinleri 4 kaşık ılık suda eritin ve kremaya ekleyip karıştırın. Ahududu püresini karışıma ilave edip çırpın. Keki enine 2 dilime kesin. Alt dilimi kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremayı yayın. Ayırdığınız ahududuların yarısını serpiştirin. Diğer kek dilimini üzerine kapatın. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında 30 dakika bekletip ahududularla ve kremşanti ile süsleyin.