|
|
Ahududulu Tartölet |
|
ahudinler
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc17629
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2007
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı taze ahududu,
1 su bardağı taze böğürtlen.
Hamuru için:
1,5 su bardağı un,
yarım su bardağı şeker,
yarım paketten daha az margarin,
1 adet yumurta,
1 adet yumurtanın beyazı.
Kreması için:
1 kutu labne peyniri,
yarım su bardığından az şekersiz krema,
yarım su bardağı şeker,
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu.
Süslemek için:
Nane yaprağı.
Hamuru hazırlamak için unu, tozşeker ve margarinle birlikte karıştırın. Hamur ekmek kırıntısı görüntüsü aldığında iyice çırptığınız yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Top haline gelen hamuru alıp bir folyoya sarın ve buzdolabına koyun. Bu şekilde 1 saat bekletin. Buzluktan çıkarttığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parça hamurları elinizle düz-leştirip yağlanmış küçük kek kalıplarının içine yerleştirin. Üzerlerine yumurta beyazını sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Pişen tartöletleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta kreması için; labne peyniri, krema, tozşeker ve limon kabuğunu iyice karıştırın. Bu kremayı soğuyan tartöletlerin üzerine sürün. Kremaların üzerine ise böğürtlen ve ahududuları bölüştürerek dizin.
Nane yaprağıyla süsleyip, servis yapın.
|
Ahududulu Tartöletler |
|
sabanur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc75057
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
170 gr. tereyağı
30 gr. rendelenmiş yeşil limon kabuğu
40 ml. yeşil limon suyu
30 gr. çekilmiş haşhaş
150 gr. şeker
3 adet yumurta
400 gr. ahududu (dondurulmuş)
200 ml. taze krema
6 sap nane
Unu 130 gr. tereyağı ve 30 ml. soğuk suyla karıştırıp kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 parçaya bölün.
Hamur toplarını unlanmış tezgahta 12 cm. çapında açın. 6 adet kelepçeli tartölet kalıbına yerleştirip kenarlarını yukarı doğru bastırın.
Hamurun üstünü birkaç yerinden çatalla delin ve önceden 180°C'de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 15-20 dakika pişirin. + Bu arada limon kabuğu rendesi, limon suyu, haşhaş, toz şeker ve yumurtayı metal bir kasede çırpın; sıcak suyun üstüne oturtup 8-10 dakika beyaz, köpüklü bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Kalan tereyağını eritip yumurtalı karışıma ilave edin. Tart kalıplarını bu karışımla ağzına kadar doldurun ve fırının en alt katında 30-35 dakika pişirin. Bu arada taze kremayı çırpın.
Tartöletleri 10 dakika soğumaya bırakın. Üstüne çırpılmış kremadan sürüp ahududularla süsleyin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
|
Ahududulu Tartölet |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140201
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
726 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım paket pötibör bisküvi
4 çorba kaşığı tereyağı
Krema için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Dört buçuk çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Süslemek için:
Ahududu
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. 4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, özlü bir hamur haline getirin. Hamuru eşit parçalara ayırıp, tartölet kalıplarına 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Kenarlarını düzleyin. Çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10- 12 dakika pişirin (hafifçe pembeleşene dek). Krema için sütü, yumurtayı, unu ve toz şekeri bir tencerede iyice karıştırın. Orta ısılı ateşte koyulaşana dek pişirin. Koyulaştıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirip, margarin ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın. Soğuduktan sonra krema torbasına doldurun. Tartöletlerin üzerine sıkın. Ahududuyla süsleyip, servis yapın.
|
|
Ahududulu Tartölet Tarifleri Limonlu Pasta Tarifleri
|
|