|
Alacatene (Uşak) |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67558
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
5,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı biber salçası
7 su bardağı su
Küp doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirin. Biber salçasını ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Yıkanmış yeşil mercimeği ilave edin ve 5 dakika birlikte kavurduktan sonra 7 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Mercimeği bir taşım kaynattıktan sonra baharatları ekleyin. Mercimeğin pişmesine yakın bulguru ilave edin; bulgur ve mercimek yumuşayana kadar kaynatın. Üzerine taze nane serperek servis yapın.
Fotoğraf "çerez" tarafından gönderildi. 28.01.2021
|
Alacatane (Uşak) |
|
pembe yanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116635
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
3,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 su bardağı yeşil mercimek
½ çay bardağı kırık bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıcak su
Tuz
Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Mercimekle birlikte bulguru tencereye alıp sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın. Tuzunu da ekleyip sık sık kontrol edin ve karıştırın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Mercimekler dağılmayacak bir hâl alana kadar pişirin.
|
Alacatene (Uşak) |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc73653
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012
2,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4-5 adet kurtulmuş biber
Tuz
Su
Mercimek akşamdan ıslatılır. Soğan yarım daire doğranır, ayçiçek yağında kavrulur. Üzerine salça ve tereyağı katılır, biraz kavrulur. Yıkanmış bulgur, ıslatılmış, suyu süzülmüş mercimek ilave edilir. Tuz ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su konur. En üste kuru biberler konur. Kapak kapatılır. 15 dakika pişirilir.
|
Alacatene (Uşak) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104288
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
Küçük taneli yeşil mercimeğin çok az bulgur katılarak çok az sulu bir şekilde pişirilmesidir. Pişen yemeğin suyu ne çorba kıvamında ne de pilav kıvamındadır. İkisinin arasındadır.
|
Alacatene (Uşak) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc146388
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2019
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1-2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı yağ
5 adet kuru biber
Acı pul biber
Tuz
Doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir. Salça ilave edilip kavrulur. Önceden yıkanan mercimek ve bulgur tencereye eklenip salça ve soğanla birlikte bir süre kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın kuru biberler eklenir. Servis yaparken üzerine acı pul biber dökülür.
|
Alacatene (Uşak) |
|
yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131158
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2018
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı
Uşak alaca mercimeği
Bulgur
Soğan
Sıvı yağ
Salça
Tuz
Kuru biber
Soğanlar doğranıp bir tencerede yağ ile kavrulur ve salça ilave edilir. Uşak alaca mercimeği yıkanıp süzüldükten sonra kavrulan soğan, salça karışımının üzerine ilave edilir. Tenceredeki karışımın üzerine yeteri kadar su ilave edilip pişmeye yakın yıkanan bulgur ilave edilir. Yemek piştikten sonra (çok az sulu hale gelince/alaca hale) kuru acı biber ilave edilerek biraz daha kaynatılır. Servis sıcaklığına gelinceye kadar demlenir. Ilık servis edilir.
|
|