Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Alacatene (Uşak) (4 adet - 156,961 defa bakıldı)

Alacatene (Uşak)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alacatene (Uşak)

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67558
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
5,515 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Omurcalı

1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı biber salça
7 su bardağı su

Küp doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirin. Biber salçasını ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Yıkanmış yeşil mercimeği ilave edin ve 5 dakika birlikte kavurduktan sonra 7 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Mercimeği bir taşım kaynattıktan sonra baharatları ekleyin. Mercimeğin pişmesine yakın bulguru ilave edin; bulgur ve mercimek yumuşayana kadar kaynatın. Üzerine taze nane serperek servis yapın.


Fotoğraf "çerez" tarafından gönderildi. 28.01.2021


Alacatane (Uşak)

pembe yanak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc116635
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
3,899 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

1 su bardağı yeşil mercimek
½ çay bardağı kırık bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıcak su
Tuz

Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Mercimekle birlikte bulguru tencereye alıp sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın. Tuzunu da ekleyip sık sık kontrol edin ve karıştırın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Mercimekler dağılmayacak bir hâl alana kadar pişirin.



Alacatene (Uşak)

yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc131158
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2018
1,662 defa indirildi / yazdırıldı




Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı

Uşak alaca mercimeği
Bulgur
Soğan
Sıvı yağ
Salça
Tuz
Kuru biber

Soğanlar doğranıp bir tencerede yağ ile kavrulur ve salça ilave edilir. Uşak alaca mercimeği yıkanıp süzüldükten sonra kavrulan soğan, salça karışımının üzerine ilave edilir. Tenceredeki karışımın üzerine yeteri kadar su ilave edilip pişmeye yakın yıkanan bulgur ilave edilir. Yemek piştikten sonra (çok az sulu hale gelince/alaca hale) kuru acı biber ilave edilerek biraz daha kaynatılır. Servis sıcaklığına gelinceye kadar demlenir. Ilık servis edilir.



Alacatene (Uşak)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc146388
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2019
1,703 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1-2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı yağ
5 adet kuru biber
Acı pul biber
Tuz

Doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir. Salça ilave edilip kavrulur. Önceden yıkanan mercimek ve bulgur tencereye eklenip salça ve soğanla birlikte bir süre kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın kuru biberler eklenir. Servis yaparken üzerine acı pul biber dökülür.







Alacatene (Uşak) Tarifleri Ege Yemekleri



(4 adet Alacatene (Uşak) 156,961 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort