Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > Alaska Pasta (3 adet - 96,660 defa bakıldı)

Alaska Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alaska Pasta

Dara'lı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc51618
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
2,851 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
Pandispanya için:
1 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı şeker
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon rendesi
Sos için:
1/2 fincan Nescafe
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
Krema için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 fincan pirinç unu
1 paket vanilya
1/2 fincan mısır nişastası
200 g frambuaz
200 g vişne
200 g kivi

Hazırlanışı:
Pandispanya yapımı için yumurtanın sarısı ile beyazı ayrıştırılır. Yumurtaların beyazı koyu köpük hâlini alıncaya kadar çırpılır. Yumurtaların sarıları ise şekerle birlikte çırpılır. Daha sonra yumurtalar birbirlerine karıştırılarak 5 dakika daha çırpılır. Elenmiş un ve limon rendesi ilave edilir. Fırın tepsilerinin içine yağlı kağıt serilir ve harç bu kağıtların üzerine dökülerek daha önceden ısıtılmış lan 175 derecelik fırına sürülür. Piştikten sonra tepsiden çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
Krema için sütün içine şekeri çoğunluğu dökülerek ocakta kaynatılır. Ayrı bir tencerede 4 yumurta sarısı, kalan şeker ve vanilya çırpma teliyle iyice çırpılır. Daha sonra pirinç unu ve nişasta da çırpılmış harcın içine dökülerek 1-2 dakika daha çırpılır. Bu karışımın içine ocakta kaynatılan süt dökülerek, topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır.
Sos için Nescafe, şeker ve su birlikte karıştırılır.
Pandispanya ortadan ikiye bölünerek, üzerine Nescafe'li sos serpiştirilir. Krema da kekin üzerine eşit şekilde süzülerek, üzerine frambuaz konulur ve kekin diğer parçası üzerine kapatılır. İsteğe göre üzerine kremşanti sürülerek vişne ve kivi ile süslenir. Soğuk servis yapılır.


ALASKA PASTA

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59241
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2011
2,632 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un
200 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker
4 yumurta sarısı (oda sıcaklığında saklanmış)
4 yumurta akı (oda sıcaklığında saklanmış)
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
250 gr (3/4 su bardağı) kayısı reçeli
6 su bardağı vanilyalı dondurma
Merengi:
6 yumurta akı
1 kahve kaşığının ucuyla tuz
200 gr (3 4 su bardağı) toz şeker

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. 20 cm'lik iki sandviç kalıbını, tereyağı ile yağlayınız.
Bir çorba kaşığı un ile bir çorba kaşığı şekeri iyice karıştırıp yağlanmış kek kalıplarını bu tozla bulayınız. Hafifçe silkeleyerek fazla un ve şekerini eritiniz.
Yumurta sarılarını orta büyüklükte bir kâsede vanilya ile koyulaşıncaya kadar çırpıp 4 kaşık şeker ekleyerek, şekerler eriyinceye kadar karıştırınız. Bir başka kâsede yumurta aklarını yumuşak bir kar haline gelinceye kadar telle çırpıp, kalan 4 kaşık şekeri birer birer katarak, kar halindeki beyazı dimdik duracak hale gelinceye kadar çırpmaya devam ediniz.
Kar halindeki yumurta beyazını, yumurta sarılarının içine döküp iyice karıştırınız.
Kalan unu kabartma tozu ve tuzla karıştırıp, çırpılmış yumurtanın içine katınız.
Karışımı iki kek kalıbına eşit oranda boşaltıp, fırının orta rafında 20-25 dakika, kekin ortasına sokacağınız bir şiş temiz ve kuru olarak çıkıncaya kadar, pişiriniz. Kekleri fırından çıkarıp, ılınıncaya kadar bekletiniz.
Ilık keklerin birini kayısı reçeli ile sıvayınız; ikinci keki üstüne oturtup dört kenarını bıçakla kesiniz ve oval bir şekil veriniz.
Dondurmayı bir tabaka alüminyum kâğıt üstüne koyup, yaptığınız keke benzer bir şekil veriniz; üstünü alüminyum kâğıtla kaplayıp, sertleşmesi için buzdolabının buzluğuna koyunuz.
Fırınınızı kızgın bir hal alana kadar (230°C) ısıtınız. Orta boy bir kâseye 6 yumurta akını ve tuzu koyup, yumurta teli ile havada dimdik durabilecek kar haline gelinceye kadar çırpınız.
Keki yağlı kâğıdın üstüne koyup dondurmayı buzluktan çıkarınız. Üstündeki alüminyum kâğıdı alıp, dondurmayı kekin üstüne yerleştiriniz. Yaptığınız kremayı bir spatula ile dondurmalı kekin üstüne, hiç boşluk bırakmaksızın sıvayınız. (Dondurma eriyebileceğinden, bu işlem çabuk yapılmalıdır). Üstünde kek bulunan yağlı kâğıdı fırının orta gözünde, üstündeki krema sararıncaya kadar 3-4 dakika bırakıp, hemen servis yapınız.


Alaska Pasta

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161443
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı




Kek için:
3 kahve fincanı tozşeker
3 adet yumurta
Yarım kahve fincanı kakao
İki buçuk kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 paket çikolatalı dondurma tozu
1 paket vanilyalı dondurma tozu
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz

Kek için tozşeker ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Dondurmaları paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine alüminyum folyo serin. Soğuyan keki elinizle parçalayıp, kalıbın içine döşeyin ve üzerine çikolatalı dondurmayı boşaltıp, spatula ile düzeltin. Üzerine vanilyalı dondurmayı boşaltın ve tekrar spatula ile düzeltin. Derin dondurucuda donmaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kapta yumurta aklarını tuz ile hafifçe çırpın ve pudra şekerini ilave edin. Bu kabı, içinde su kaynayan bir kabın buharı üzerine tutarak, karışım köpük haline gelene kadar çırpın. Kenara alıp 1-2 dakika daha çırpın. Fırını 200 dereceye getirip, ısıtın. Donmuş alaskayı derin dondurucudan alın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Köpük haline getirdiğiniz yumurta akı ile üzerini kaplayın. Isınmış fırına koyarak, üzerinin hafifçe kızarması için birkaç dakika bekletin (dondurmanın erimemesi için bu işlemi çabuk yapın). Daha sonra dilimleyerek servis yapın.







Alaska Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(3 adet Alaska Pasta 96,660 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort