Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Ançüez Yapımı (4 adet - 248,183 defa bakıldı)

Ançüez Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ançüez Yapımı

bizim oğlan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Beşevler-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26506
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
4,095 defa indirildi / yazdırıldı




Hamsinin başı koparılıp barsakları çıkarılır. Güzelce yıkanır. Suyunun süzülmesi için süzgeçte 1-2 saat bırakın. Sonra küçük bir tenekeye bir kat kaba tuz, bir kat balık olmak üzere istif edilir. Üstüne tenekenin kapağı ve onun üzerine de 2 kiloluk taş konur. Bir buçuk ay sonra ançüez yenecek hale gelir. Yeneceği zaman kâfi miktarda balık çıkarın. Yıkandıktan sonra bir kaç saat suda bırakın. Tuzu kısmen giderilmiş olur. Süzüldükten sonra servis tabağına alın. Zeytinyağı koyup, limon sıkarak servis yapın.


ANÇUEZ

edessa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc56401
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2010
3,208 defa indirildi / yazdırıldı




Hamsi, gümüş ve ateş balıklarını akıntılı deniz sulariyle iyice yıkandıktan sonra, bütün olarak fıçıya bastırılır. Bunun için, evvelâ fıçının içinde bir santim kalınlığında bir tuz tabakası vücude getirilir. Balıklar gayet sıkı ve birbirine yapışık vaziyette istif edilir. Balıkların üzerine yine bir tabaka tuz ve balık istifi yapmak suretiyle fıçı tamamlandıktan ve üstlerine bol tuz ve tahta ağırlık = baskı ara sıra atarak balıkların olmasını beklemelidir.


Ançuez

ObUrCaN
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2019
Mesajlar: 23
Kısa URL: https://ml.md/lc139652
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2019
1,266 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.ruhundoysun.com

500 g Hamsi
85 ml Vişne sirkesi
110 ml Su
3 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Toz şeker
50 g Yoğurt suyu
2 tatlı kaşığı Sumak
25 g Taze tarhun
1 tatlı kaşığı Tane karabiber
15-20 adet Koruk tanesi
500 ml Zeytinyağı

Hamsileri temizle. Kafalarını ayıkla, orta kılçıklarını üzerinde tut.
Temizlenmiş hamsileri sterilize ettiğin kavanoza diz.
Diğer tüm malzemeleri karıştır. Hamsilerin üzerine dök.
Hazırladığın kavanozu 2 gün buzdolabında beklet. 2 günün sonunda hamsileri turşu suyundan çıkarıp başka bir kavanoza yerleştir, üzerini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında saklamaya devam et.



Ançuez Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176988
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
129 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg sardalya ya da hamsi balığı
1 çay bardağı limon suyu
1 su bardağı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
Ayrıca 1 limonun suyu
1-2 adet dilim limon
1-2 küçük parça zencefil
8-10 adet tane karabiber
1 adet acı kurutulmuş biber
2 adet defne yaprağı
7-8 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Öncelikle kullanacağınız balığın kafası, kuyruk ve kılçıklar dahil iyice temizleyin. İçine su doldurun. 5 dakikada bir suyu berraklaşana kadar değiştirin. Yıkama işleminin bitmesinin ardından temiz bir kabın içine alın. 1 çay bardağı limon suyu ve kaya tuzunu kabın içine dökün. 40 dakika içinde bekletin. Bu işlemin amacı balıklara asitle ön pişirme yapmak. Daha süzgece alıp iyice yıkayın. Güzelce yıkanan balıklar tuzda bekledikleri için sertleşti. Bir kavanoz içerisine derileri üste gelecek şekilde dizin. Balıklar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Kavanoz dolunca son malzemeler, sirke, limon, limon dilimi, tane karabiber, defne yaprağı, acı biber, sarımsak ve en üstte zeytinyağı ekleyip, kapağını kapatın. 1 hafta dinlendirin. 1 haftanın ardından hemen tüketebilirsiniz. Kapağı kapalı olarak 1 yıl saklayabilirsiniz.







Ançüez Yapımı Tarifleri Turşular Konserveler



(4 adet Ançüez Yapımı 248,183 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort