|
|
Ançuez |
|
ObUrCaN
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2019
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc139652
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2019
1,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
500 g Hamsi
85 ml Vişne sirkesi
110 ml Su
3 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Toz şeker
50 g Yoğurt suyu
2 tatlı kaşığı Sumak
25 g Taze tarhun
1 tatlı kaşığı Tane karabiber
15-20 adet Koruk tanesi
500 ml Zeytinyağı
Hamsileri temizle. Kafalarını ayıkla, orta kılçıklarını üzerinde tut.
Temizlenmiş hamsileri sterilize ettiğin kavanoza diz.
Diğer tüm malzemeleri karıştır. Hamsilerin üzerine dök.
Hazırladığın kavanozu 2 gün buzdolabında beklet. 2 günün sonunda hamsileri turşu suyundan çıkarıp başka bir kavanoza yerleştir, üzerini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında saklamaya devam et.
|
Ançuez Yapımı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176988
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
129 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sardalya ya da hamsi balığı
1 çay bardağı limon suyu
1 su bardağı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
Ayrıca 1 limonun suyu
1-2 adet dilim limon
1-2 küçük parça zencefil
8-10 adet tane karabiber
1 adet acı kurutulmuş biber
2 adet defne yaprağı
7-8 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle kullanacağınız balığın kafası, kuyruk ve kılçıklar dahil iyice temizleyin. İçine su doldurun. 5 dakikada bir suyu berraklaşana kadar değiştirin. Yıkama işleminin bitmesinin ardından temiz bir kabın içine alın. 1 çay bardağı limon suyu ve kaya tuzunu kabın içine dökün. 40 dakika içinde bekletin. Bu işlemin amacı balıklara asitle ön pişirme yapmak. Daha süzgece alıp iyice yıkayın. Güzelce yıkanan balıklar tuzda bekledikleri için sertleşti. Bir kavanoz içerisine derileri üste gelecek şekilde dizin. Balıklar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Kavanoz dolunca son malzemeler, sirke, limon, limon dilimi, tane karabiber, defne yaprağı, acı biber, sarımsak ve en üstte zeytinyağı ekleyip, kapağını kapatın. 1 hafta dinlendirin. 1 haftanın ardından hemen tüketebilirsiniz. Kapağı kapalı olarak 1 yıl saklayabilirsiniz.
|
|
Ançüez Yapımı Tarifleri Turşular Konserveler
|
|