Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Andaloz Çorbası (7 adet - 253,368 defa bakıldı)

Andaloz Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ANDALUZ ÇORBASI

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15147
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
9,445 defa indirildi / yazdırıldı




(POTAGE ANDALOUSE)

8 kişilik MALZEME :
ince dilimlenmiş 1 küçük soğan
1/4 kereviz
1/2 küçük pırasanın beyazı
2 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı un (60 gr.)
6 çorba kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı tuz
12 bardak et suyu

YAPILIŞI :
Bir tencereye yağı ve sebzeleri koyup orta a-teste 3 - 4 dakika karıştırarak kavurup unu ilâve ediniz
İki dakika daha kavurup salçayı ilâve ederek İki dakika daha kavurup tuz ve et suyunu ilâve edip yirmi dakika orta ateşte kaynatarak pişirip ateşten atınız
Süzdürüp aşağıdaki haşlanmış biber ve pirinci İlâve edip servis ediniz

GARNİTÜRÜ :
3 adet dolma biber,
4 çorba kaşığı pirinç

Biberleri dörde yarıp temizleyiniz
Sonra enine kibrit biçimi ince dilimleyip kaynar suda iki dakika haşlayıp süzdürünüz
Pirinci kaynatarak yirmi dakika haşlayıp soğutup süzdürünüz


Andalus Çorbası

kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc66871
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
5,583 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre et suyu
250 gr. süt
Yarım bardak pinnç
2 büyük soğan
Yarım kahve fincanı un
1 kahve fincanı çiğ krema
30 gr. tereyağı veya 3,5 çorba kaşığı margarin
3 büyük domates veya bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası
3 yumurta sarısı
Yarım kahve fincanı pirinç
Tuz

Yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar bir tencerede 7-8 dakika kavrulur. Un ilave edilerek 3 dakika daha işleme devam edilir. Domatesler veya salça katılarak 5 dakika karıştırılır.
Bir bardak su ve et suyu ile pirinç ilave edilir ve pirinçler iyice pişene kadar kısık ateşte haşlanır. Sonra süzgeçten geçirilir.
Pirinç ve domateslerin de süçgeçten püre halinde geçmesi gerekir. Yumurta sarıları telle iyice çırpınlır. Sonra sırasıyla süt, tuz, çiğ krema, yumuşayıncaya kadar suda haşlanmış yarım kahve fincanı pirinç ile hazırlanıp süzülen et yada tavuk suyu ilave edilerek bir taşım kaynatılır ve kaseye alınarak servis yapılır.


ANDALÜS ÇORBASI (FRANSA)

azimet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Tunceli
Kısa URL: https://ml.md/lc33398
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
5,546 defa indirildi / yazdırıldı




2000 gram et suyu (8 bardak)
500 gram domates (3 büyük ya da 100 gram tuzsuz domates salçası (1 kahve fincanı)
250 gram süt (1 bardak)
120 gram pirinç
200 gram soğan (2 büyük)
6 yumurta sarısı
25 gram un (1/2 kahve fincanı)
1/2 kahve fincanı pirinç
75 gram çiğ krema (1 kahve fincanı)
Tuz
30 gram margarin (3 1/2 çorb1 kaşığı)

1 Bir tencereye; üç buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 baş soğan koyarak 7-8 dakika kavurmalı, sonra soğanlara yarım kahve fincanı da un ilâve ederek, 3 dakika unu kavurduktan sonra, bunu önce kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış 2 büyük domates ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası ve 5 dakika sonra da 1 bardak su ve 8 bardak et ya da tavuk suyu ile yarım bardak da pirinç ilâve etmeli ve pirinçler iyice ezik bir hal alıncaya kadar küçük ateşte haşlamalı, sonra da bunları kalbur ya da süzgeçten geçirerek bir tarafa bırakmalıdır. (Pirinç ve domateslerin de süzgeçten püre haline geçmesi gerekir.)
2 Bundan sonra bir tencereye; 3 adet yumurta sarısı koyarak, telle iyice dövmeli, sonra da yumurtalara sırasiyle bir bardak süt, yarım çorba kaşığı tuz, 1 kahve fincanı çiğ krema, yumuşayıncaya kadar bir miktar suda haşlanmış yarım kahve fincanı pirinç ile, süzülmüş ve bir tarafa koymuş olduğumuz püre pirinçli et ya da tavuk suyunu da ilâve ederek, bunları ancak bir taşım kaynatmalı ve kâseye alarak servis yapmalıdır.


ANDALOUSE ÇORBASI

Kibele
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2009
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc37842
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2009
3,732 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre et suyu
125 gr. Soğan
1 Bardak süt
75 Gr. Tereyağı
500 gr. taze domates veya 50 gram ezmesi
25 gr. un
3 Yumurta
2 Çorba kaşığı krem şanti

Soğanı ince doğrayınız, tereyağı ile tencerede pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Un ilâve ediniz, 3-4 dakika kavurunuz, domates ilâve ediniz 5 dakika karıştırınız.
Et suyu, yıkanmış pirinçleri ilâve ediniz, kaynatınız.
Pirinç taneleri ezilinceye kadar pişiriniz.
Süzgeçten süzünüz hafif ateş üzerinde bırakınız.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını sütle beraber iyice çarpınız kaynamakta olan çorbaya alıştırarak ilâve ediniz.
Bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
Çorbaya ilâve ediniz, tuz ve krem şanti ilâve ederek servisini yapınız.


Andaloz Çorbası

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9255
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
2,935 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber

Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın.


Andaloz Çorbası

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76512
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
1,470 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
7 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç
Yeteri kadar tuz
Maydanoz

Pirinci az suda yumuşayana kadar haşlayın.
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca haşladığınız pirinçleri ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Tuz ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edip servis edin.

Not: Andaloz çorbası Fransız mutfağına ait çok pratik bir lezzet. Adını Türkçe "Endülüs" anlamına gelen "Andalouse" kelimesinden alıyor.



Andaloz Çorbası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc180834
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı




1 fincan sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
6 bardak su
2 diş sarımsak
10 yemek kaşığı pişmiş pirinç
Tuz
Kırmızı pul biber
Limon
10 dal maydanoz

Tencereye yağ konur, ısıtılır. Üzerine salça konur çevirerek salça yağda eritilir, üzerine un konarak sürekli karıştırılır.
Karışım homojen bir hal alınca üzerine su eklenir, biraz karıştırılır, kaynaması beklenir.
Su kaynayınca pişmiş pirinç, rendelenmiş sarımsak, tuz pul biber ve limon suyu eklenir.
Biraz kaynayınca kıyılmış maydanoz eklenerek, sıcak servis edilir

Not: "Potage Andalouse" Fransız çorbasıdır. Anlamı "Endülüs Çorbasıdır"







Andaloz Çorbası Tarifleri Charlot Tarifleri



(7 adet Andaloz Çorbası 253,368 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort