Pirinci az suda yumuşayana kadar haşlayın.
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca haşladığınız pirinçleri ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Tuz ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edip servis edin.
Not: Andaloz çorbası Fransız mutfağına ait çok pratik bir lezzet. Adını Türkçe "Endülüs" anlamına gelen "Andalouse" kelimesinden alıyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc180834
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
1 fincan sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
6 bardak su
2 diş sarımsak
10 yemek kaşığı pişmiş pirinç
Tuz
Kırmızı pul biber
Limon
10 dal maydanoz
Tencereye yağ konur, ısıtılır. Üzerine salça konur çevirerek salça yağda eritilir, üzerine un konarak sürekli karıştırılır.
Karışım homojen bir hal alınca üzerine su eklenir, biraz karıştırılır, kaynaması beklenir.
Su kaynayınca pişmiş pirinç, rendelenmiş sarımsak, tuz pul biber ve limon suyu eklenir.
Biraz kaynayınca kıyılmış maydanoz eklenerek, sıcak servis edilir
Not: "Potage Andalouse" Fransız çorbasıdır. Anlamı "Endülüs Çorbasıdır"