Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Anneler Günü Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Anneler Günü Pastası

eksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc74275
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2012
4,069 defa indirildi / yazdırıldı




6 çay bardağı un
6 çay bardağı şeker
6 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Çikolatalı Glasür için:
150 gr. sütsüz çikolata
50 gr. margarin

Yumurtaları bir kabın içine kırın ve şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sonra kabartma tozu ile unu ilave edin. Yağlanmış yuvarlak bir kaba hamuru döküp, fırında pişirin. Soğuyan kekin üzerine şu şekilde hazırlaycağınız çikolatalı glasürü döküp, üzerlerini şeker çiçeklerle süsleyin.
Glasürün hazırlanışı: Margarini bir kapta eritin. Küçük parçalar halinde kesilmiş olan çikolatayı atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Kekin üzerine bu malzemeyi yayın.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 15.04.2015


Anneler Günü Pastası

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc91352
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013
1,769 defa indirildi / yazdırıldı




Keki İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı su
2 çorb akaşığı kakao
Yeterince un
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım paket margarin
Yeterince çikolata
Yeterince antep fıstığı

Şekeri ile yumurtayı mikserle bir kabın içinde çırpın. Üzerine kakao, eritilmiş yağ,vanilya, kabartma tozu, su ve iki çorba kaşığı un koyup karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Daha önceden yüz seksen derecede ısıtılmış fırında otuz otuz beş dakika pişirin. Kremasına hazırlamak için süt ile şekeri kaynatın üzerine un, nişasta koyup kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişmiş olan keki üçe bolüp bir paket krem şanti bir su bardağı süt ile köpürtüp yarısını hazırladığınız kremaya katın. Kekin üzerine istediğiniz reçeli sulandırarak keki ıslatın. Üzerine kremayı döküp rendelenmiş çikolata, antep fıstığı serpiştirin. Üzerine keki kapatın aynı şekilde tekrar uygulayın ve kalan son kekide üzerine kapatarak şanti ile tümden üzerini kapatın.


Anneler Günü Pastası

ahmet yüzbaşıoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2016
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121026
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2016
1,533 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

1 paket pastatabanı
500 g. taze çilek
500 g. şeker hamuru
Kırmızı gıda boyası
100 g. buğday nişastası
Keki Islatmak İçin;
100 g. toz şeker
100 ml su
Sıvama Ganache İçin;
200 g. bitter çikolata
150 ml krema
Krema İçin;
500 g. süt
70 g. un
4 adet yumurta sarısı
5 g. vanillin
115 g. toz şeker
55 g. tereyağı

KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Sütün 3/2 sini, vanilin ve toz şekeri bir tencerenin içine koyun ve ocakta kaynama noktasına getirin. Başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, ayırdığınız sütü ve unu bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Isıttığınız sütün bir kısmını yumurtalı karışıma dökün ve bir çırpma teli ile karıştırarak iki karışımı birbirine yedirin. Tüm karışımı tencereye boşaltın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tereyağı eridikten sonra soğumaya bırakın.
PASTANIN HAZIRLANIŞI;
Pastabanı ıslatmak için toz şekeri ve suyu bir tencereye koyun ve on dakika kadar kaynatın, soğutun. Çikolatayı bir bıçak yardımı ile doğrayın. Bir tavada kremayı kaynama noktasına getirin, ocaktan alın ve doğradığınız çikolataları içerisine ekleyin. Soğutun. Çileklerin yapraklarını kesin yıkayın ve doğrayın. Pastabanınızı kalpli kek kalıbı ile kesin ve hazırlayıp soğuttuğunuz şekerli şurup ile ıslatın. Islattığınız pastabanın üzerine bir sıkma torbası yardımı ile kremayı sıkın ve yıkayıp doğradığınız çilekleri dizin. Pastabanınızın ikinci katına da aynı işlemi uygulayın ve son katınızı da ıslatın ve üzerine koyun. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Pastanızı dolaptan çıkarttıktan sonra hazırladığınız çikolatalı ganache ile bır spatula yardımı ile sıvayın ve tekrar dolaba koyun. Şeker hamurunuzu yoğurun ve nişasta ile bir merdane kullanarak açın ve pastanızın üzerine serin. Elinizle düzeltip kenarlarında kalan fazla parçalarını kesin ve düzeltin. Hamurunuzun bir kısmını gıda boyası ile renklendirin ve merdane ile açın. Minik kalpli şekillerle hamurunuza şekiller verip hamuru fırça ile hafif ıslatarak kapladığınız pastanızın üzerine yapıştırıp dekore edin. Hamurdan kurdele yapıp pastanızın en alt kısmını kaplayın



Anneler Günü Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168242
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2022
269 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Pandispanya için:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Dolgu için:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
25 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1,5 su bardağı taze böğürtlen
1 su bardağı taze yaban mersini (blueberry)
4 - 5 dal frenk üzümü
1 su bardağı ahududu
5 adet çilek
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyanın üst kısmındaki bombeli kısmı bıçak ile keserek düzleştirin ve iki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın ve pastacı kremasını yayın. Çilekleri sıralayın ve çikolata parçalarını serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Pastanın üzerine erittiğiniz çikolata ile yüz şekli çizin. Pasta süsü incileri kolye şeklinde pastanın üzerine sıralayın. Taze meyveleri karışık koyarak saç seklinde sıralayın ve servis yapın.



Sevgili Anneme

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168708
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2022
232 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
1,5 çay bardağı su
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
80 g iri kırılmış bitter çikolata
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
taze nane
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.
Meyveli sosu hazırlamak için 1,5 çay bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine meyveli sos poşetini boşaltın. Orta ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Pandispanyanın ilk katına meyveli sosun yarısını yayın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün, vişne ve çikolataları sıralayın. İkinci kat pandispanyayı kapatıp kalan pasta kreması ile kaplayın.
Pastayı kalan meyveli sos, nane yaprakları ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.







Anneler Günü Pastası Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(5 adet Anneler Günü Pastası 82,978 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort