|
|
Antepfıstıklı Tartolet |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169592
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
100 g soğuk tereyağı
3 - 4 yemek kaşığı soğuk su
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Puding için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı antepfıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 - 2 tatlı kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
Kalıp:
6 adet tartolet kalıbı
Un, öğütülmüş antepfıstığı, tereyağı, soğuk su ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Kalıpları margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun. 6 eşit parçaya bölüp eliniz ile bastırarak tartolet kalıplarının içine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın. 15 dakika sonra kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın. Pudingi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Soğuyan tartoletleri servis tabağına alın. Pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartoletlerin içine sıkın. Antepfıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
|
Antepfıstıklı Tartoletler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169593
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1,5 - 2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı soğuk su
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı antepfıstıklı Puding
1 çay bardağı krema
1,5 su bardağı süt
Antep fıstıklı karışım:
1 çay bardağı öğütülmüş antepfıstığı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 - 2 yemek kaşığı süt
Kalıp:
4 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp
Tereyağı, un, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu bir kaba alın. Eliniz ile iyice yoğurun ve yumuşak pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Çember kalıpların iç kısımlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Hamuru buzdolabından alın ve ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru kestiğiniz pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Çember kalıpları hamurun üzerine aralıklı sıralayıp hafifçe bastırın. Kalıpların dışında kalan hamurları toparlayın ve kalıpların iç kısımlarına 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Hamurları birçok yerinden çatal ile delin, buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin. Ayırdığınız hamuru 0,5 cm kalınlığında açın ve kelebek şeklindeki kurabiye kalıbı ile 4 adet şekil çıkarın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamurları fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kelebek şeklindeki hamurları bir tepsiye alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Antepfıstıklarını bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve sütü ilave edip iyice karıştırın.
Soğuyan tartları çember kalıplardan dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız antepfıstıklı karışımdan eşit miktarda her bir tartın tabanına paylaştırın, kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın. Soğuyan pudingi 0,3 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartların içine sıkın. Üzerlerini antepfıstığı ve kelebek kurabiyeler ile süsleyip servis yapın.
|
|
Antepfıstıklı Tartolet Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|