Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Antepfıstıklı Tartolet


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Antepfıstıklı Tartolet

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169592
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
100 g soğuk tereyağı
3 - 4 yemek kaşığı soğuk su
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Puding için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı antepfıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 - 2 tatlı kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
Kalıp:
6 adet tartolet kalıbı

Un, öğütülmüş antepfıstığı, tereyağı, soğuk su ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Kalıpları margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun. 6 eşit parçaya bölüp eliniz ile bastırarak tartolet kalıplarının içine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın. 15 dakika sonra kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın. Pudingi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Soğuyan tartoletleri servis tabağına alın. Pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartoletlerin içine sıkın. Antepfıstığı ile süsleyin ve servis yapın.



Antepfıstıklı Tartoletler

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169593
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1,5 - 2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı soğuk su
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı antepfıstıklı Puding
1 çay bardağı krema
1,5 su bardağı süt
Antep fıstıklı karışım:
1 çay bardağı öğütülmüş antepfıstığı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 - 2 yemek kaşığı süt
Kalıp:
4 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Tereyağı, un, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu bir kaba alın. Eliniz ile iyice yoğurun ve yumuşak pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Çember kalıpların iç kısımlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Hamuru buzdolabından alın ve ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru kestiğiniz pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Çember kalıpları hamurun üzerine aralıklı sıralayıp hafifçe bastırın. Kalıpların dışında kalan hamurları toparlayın ve kalıpların iç kısımlarına 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Hamurları birçok yerinden çatal ile delin, buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin. Ayırdığınız hamuru 0,5 cm kalınlığında açın ve kelebek şeklindeki kurabiye kalıbı ile 4 adet şekil çıkarın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamurları fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kelebek şeklindeki hamurları bir tepsiye alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Antepfıstıklarını bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve sütü ilave edip iyice karıştırın.
Soğuyan tartları çember kalıplardan dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız antepfıstıklı karışımdan eşit miktarda her bir tartın tabanına paylaştırın, kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın. Soğuyan pudingi 0,3 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartların içine sıkın. Üzerlerini antepfıstığı ve kelebek kurabiyeler ile süsleyip servis yapın.







Antepfıstıklı Tartolet Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(2 adet Antepfıstıklı Tartolet 1,097 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort