Kısa URL: https://ml.md/lc84979
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2012
1,815 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı tuz
2 Yemek Kaşığı salça
1 Yemek Kaşığı KIRMIZI PUL BİBER
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Yemek Kaşığı un
1 Adet tavuk göğsü
Tavuğu bol suda iyice ezilen kadar haşlayalım.Bir tencereye margarini koyup unla birlikte pembeleşinceye kadar kavuralım.İçine salçasını ve baharatlarını koyup,haşladığımız tavuk suyunu ilave edelim.Tavukları elimizle didikleyip onuda çorbaya ilave edelim ve 10-15 dakika kaynatalım.Yanında limonla ve bol pul biberle servis edelim.Mis gibi çorbamız hazır.
Not: Arabaşı çorbasını çoğu kişi biliyordur. Yanında hamuruyla birlikte çiğnenmeden yutulan bir yemektir. Uzun kış gecelerininde eğlencesidir. Çorbasının özelliğide bol tavuklu ve acılı olmasıdır. Genellikle kalabalıkla birlikte yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc84099
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2012
1,500 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Tavuk Göğüs Eti
1 Çay Kaşığı tuz
10 Su Bardağı su
3 Yemek Kaşığı un
1 Çay Kaşığı toz biber
2 Yemek Kaşığı salça
Göğüs etini suyla beraber tencereye koyun. Pişmesine yakın tuz atın ve yumuşayıncaya dek pişirin. Pişirdikten sonra suyunu süzün ve eti tel tel olacak şekilde didikleyin. Sana Klasik'i bir tencerede eritip üzerine un ilave edin ve kısık ateşte un sararıncaya kadar kavurun. Üzerine salça ve kırmızı biberi ilave ederek tekrar karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun haşlama suyundan 7-8 su bardağı kadar ekleyip sürekli karıştırın. Kaynayınca didiklediğiniz etleri ekleyin. Yine karıştırarak 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc83215
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2012
1,456 defa indirildi / yazdırıldı
2-3 adet but
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sana klasik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
3 su bardağı tavuk suyu
Tavuğu haşlayarak küçük küçük parçalara ayırın.Tencereye sana klasiği ve zeytinyağını koyarak salçaları ilave edin ve kavurun, toz biberi ilave edip karıştırın.Sonra tavuk suyunu ilave edin. Ayrı bir tavada kavaurduğunuz unu 1 su bardağı su ile sulandırarak çorbaya ilave edip hızlıca karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra didiklediğiniz tavukları ilave edin. Çorbanın kıvamını tavuk suyu ya da sıcak su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc81880
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2012
1,632 defa indirildi / yazdırıldı
200 Gr Sana Klasik
1 su bardağı un
1 Litre su
1 Bütün tavuk
2 Çorba Kaşığı salça
5 su bardağı su
2 Çorba Kaşığı sıvıyağ
1 Çay Fincanı limon suyu
Hamurun hazırlığı; Derin çukur bir bir kaba 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve yeterince tuzu dökün, iyice çırpın. Tencerenin içine 4 su bardağı su dökün ve kaynatın. Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak tencerenin içindeki kaynar suya dökün ve bulamaç halina gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra bir corcama çok kalın olmayacak biçimde 1-2 cm boşaltın ve soğumaya alın. Soğuyan hamuru baklava biçiminde kesin. Tencereye yarum su bardağı sıvıyağ dökün. 1 su bardağı unu kızgın yağda orta ateşte kokusu gelene kadar kavurun. Kavrulan una 1 çorba kaşığı salçayı atın ve 1-2 kere karıştırın. Üzerine dilediğiniz miktarda kırmızı biberi atın ve 5 su bardağı sıcak suyu döküp kaynatın. Haşlanmış tavuğun suyunun tümünü kepçe ile alıp tencereye dökün. Yeterince tuz ve yarım çay bardağı limon suyunu tencereye boşaltın. Bir bütün tavuğu tencerenın içine koyun ve tencereye 1 litre su döküp tavuk pişene kadar 25-30 dakika haşlayın. Haşlanmış tavuğu bir tabağa alın ve soğutup didikleyin. Didiklediğiniz tavukları tencerenın içine boşaltın ve karıştırın ve bir kere daha kaynatın. Bir tabağa baklava biçimde kestiğiniz hamurları dizin ve çorba ile birlikte servis yapın.