Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bruschetta Tarifleri > Arancini (5 adet - 14,650 defa bakıldı)

Arancini


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arancini

mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc144668
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
613 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
2 su bardağı haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağı un
1 litre tavuk suyu
1 adet mozzarella peyniri
Yarım kuru soğan

Kuru soğanı ince ince doğrayın.
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını dökün ve soğanları kavurmaya başlayın.
Daha sonra pirinci ve tavuk suyunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekinceye kadar bekleyin.
Suyunu çeken pirinci soğumaya bırakın.
Daha sonra içine parmesan peynirini ve yumurtayı ilave edin. Karışımı iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz karışımı küçük toplar halinde yuvarlayın.
Daha sonra yuvarladığınız pirinç toplarını önce una daha sonra yumurtaya bulayın.
En son mozzarella peynirlerine bulayın ve topları tavada kızartın.
Pirinç toplarını güzelce sararana kadar kızartın.
Pişen topları dilediğiniz baharatlarla çeşitlendirerek servis edebilirsiniz.



Arancini

yandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151853
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2020
1,109 defa indirildi / yazdırıldı




Arancini, ekmek kırıntıları ile kaplanan ve derin yağda kızartılan İtalya'nın en meşhur pirinç topları.
İçi genellikle domates sosu, mozzarella ve bezelye ile doldurulur.
Başlangıç noktası Sicilya olan ve daha sonra Palermo, Siracusa ve Trapani şehirlerine yayılan, Santa Lucia bayramı için hazırlanan geleneksel bir lezzet olarak da bilinir.



Suppli

neslişah
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2020
Mesajlar: 38
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc151881
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2020
3,517 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak pirinç pilavı
Yarım çay bardağı parmesan
1 adet yumurta
Kırmızı biber
Kekik
100 gram mozzarella peyniri
Yarım bardak galeta unu
Sıvıyağ

Artan pirinç pilavını kullanabilir veya yeniden pilav yapabilirsiniz.
Pirinç pilavı, parmesan, yumurta, biber ve kekiği bir kaba alıp karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın.
İçine biraz mozzarella peyniri koyarak top şekli verin.
Pirinç toplarını galeta ununa batırın.
Bu işlemi karışımınız bitene kadar yapın.
Geniş bir tavada yağı kızdırın.
Kızgın yağda pirinç toplarınızı kızartın.

Not: Suppli, İtalyanların favori sokak lezzetlerinden biri. Adını bazı yerlerde arancini olarak da duyabilirsiniz.



Arancino

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161538
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
554 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.acunn.com

Risotto için;
Risotto pirinci
Safran
Parmesan
Soğan
Pane için;
Un
Galeta unu
Yumurta
Bolones için;
Dana kıyma
Havuç
Defne yaprağı
Domates salçası
Soğan
Domates
Sarımsak
Parmesan sos için:
Un
Süt
Akbiber
Muskat cevizi
Tereyağı
Parmesan
Yeşil yağ için;
Maydanoz
Taze soğan
Zeytinyağı

Safranı sıcak suya koyup bekletiyoruz.
Soğanları küçük küpler halinde doğruyoruz.
Tavaya zeytinyağı döküp soğan ve pirinçleri aynı anda pişirmeye başlıyoruz.
Ardından safranlı suyu ekleyip suyu çekene kadar karıştırıyoruz.
Ardından risottomuz kıvam alana sıcak su ekleyerek işleme devam ediyoruz.
Risotto kıvam aldıkdan sonra içine tereyağ ve parmesan ekleyip yemeği bağlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bolognese sos için, Soğanları ufak küpler halinde kesiyoruz.
Havucu rendenin en ufak yeri rendeliyoruz.
Sarımsakları püre haline getiriyoruz.
Biraz zeytinyağı ile soğanlar renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
Arından kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
Kıymamız piştikten sonra domates, domates salçası, defne yaprağı ve biraz su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Suyu azalana kadar pişirip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Parmesan sos için, tereyağı tavaya koyup eritiyoruz.
Erimiş tereyağın içine unu ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından süt ekleyerek akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvam aldıkdan sonra parmesan, tuz, muskat cevizi ve ak biber ekleyip blenderdan çekerek akışkan bir sos elde ediyoruz.
Yeşil yağ için, Maydanoz taze soğan ve zeytinyağı blenderdan geçiriyoruz.
Ortaya çıkan karışımı tencere içine koyup kaynatıyoruz. 100 dereceye geldiğinde ocaktan alıp süzüyoruz.
Risotto pirincini avucumuza yuvarlak haline getiriyoruz;
İçini boşaltıp, içine bolognese sos ile dolduruyoruz ve kapatıyoruz.
Arancini'yi sırası ile un, yumurta ve galeta ununa batırarak paneliyoruz, bu işlemi 2 kez yapıyoruz.
180 derecelik bir yağda dışı altın sarısı kıvama gelene kadar kızartıyoruz.
Tabağa parmesan sos koyuyoruz, üzerine arancini'yi yerleştiriyoruz, sosun üzerine bir kaç damla yeşil yağ koyarak yemeği tamamlıyoruz.



Arancini

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177739
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
162 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1.5 su bardağı arabario pirinci
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 litre tavuk suyu
150 gr parmesan peyniri
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
150 gr top mozzarella
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kaplama için:
1 su bardağı un
3 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
1 su bardağı galeta unu

Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını dökün soğanı ve sarımsağı kavurun. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu kepçe yardımıyla risotto mantığıyla azar azar çektirerek ekleyin. Bu şekilde pirinç pişene kadar devam edin. Parmesan peyniri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek soğumaya bırakın. Soğuyan risottolar ile ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Ortasına mozerella parçası koyup yuvarlak forma getirin. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran topları havlu kağıda çıkarıp yağın çekmesini sağlayın. Sıcak olarak servis edin.

Not: Arancini için, arborio gibi kısa taneli bol nişastalı pirinç kullanın. Arancini'yi kızartırken, muhakkak bitkisel yağ kullanın.







Arancini Tarifleri Bruschetta Tarifleri



(5 adet Arancini 14,650 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort