|
Arancini |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177739
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1.5 su bardağı arabario pirinci
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 litre tavuk suyu
150 gr parmesan peyniri
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
150 gr top mozzarella
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kaplama için:
1 su bardağı un
3 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
1 su bardağı galeta unu
Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını dökün soğanı ve sarımsağı kavurun. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu kepçe yardımıyla risotto mantığıyla azar azar çektirerek ekleyin. Bu şekilde pirinç pişene kadar devam edin. Parmesan peyniri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek soğumaya bırakın. Soğuyan risottolar ile ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Ortasına mozerella parçası koyup yuvarlak forma getirin. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran topları havlu kağıda çıkarıp yağın çekmesini sağlayın. Sıcak olarak servis edin.
Not: Arancini için, arborio gibi kısa taneli bol nişastalı pirinç kullanın. Arancini'yi kızartırken, muhakkak bitkisel yağ kullanın.
|
Arancino |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161538
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
544 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
Risotto için;
Risotto pirinci
Safran
Parmesan
Soğan
Pane için;
Un
Galeta unu
Yumurta
Bolones için;
Dana kıyma
Havuç
Defne yaprağı
Domates salçası
Soğan
Domates
Sarımsak
Parmesan sos için:
Un
Süt
Akbiber
Muskat cevizi
Tereyağı
Parmesan
Yeşil yağ için;
Maydanoz
Taze soğan
Zeytinyağı
Safranı sıcak suya koyup bekletiyoruz.
Soğanları küçük küpler halinde doğruyoruz.
Tavaya zeytinyağı döküp soğan ve pirinçleri aynı anda pişirmeye başlıyoruz.
Ardından safranlı suyu ekleyip suyu çekene kadar karıştırıyoruz.
Ardından risottomuz kıvam alana sıcak su ekleyerek işleme devam ediyoruz.
Risotto kıvam aldıkdan sonra içine tereyağ ve parmesan ekleyip yemeği bağlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bolognese sos için, Soğanları ufak küpler halinde kesiyoruz.
Havucu rendenin en ufak yeri rendeliyoruz.
Sarımsakları püre haline getiriyoruz.
Biraz zeytinyağı ile soğanlar renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
Arından kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
Kıymamız piştikten sonra domates, domates salçası, defne yaprağı ve biraz su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Suyu azalana kadar pişirip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Parmesan sos için, tereyağı tavaya koyup eritiyoruz.
Erimiş tereyağın içine unu ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından süt ekleyerek akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvam aldıkdan sonra parmesan, tuz, muskat cevizi ve ak biber ekleyip blenderdan çekerek akışkan bir sos elde ediyoruz.
Yeşil yağ için, Maydanoz taze soğan ve zeytinyağı blenderdan geçiriyoruz.
Ortaya çıkan karışımı tencere içine koyup kaynatıyoruz. 100 dereceye geldiğinde ocaktan alıp süzüyoruz.
Risotto pirincini avucumuza yuvarlak haline getiriyoruz;
İçini boşaltıp, içine bolognese sos ile dolduruyoruz ve kapatıyoruz.
Arancini'yi sırası ile un, yumurta ve galeta ununa batırarak paneliyoruz, bu işlemi 2 kez yapıyoruz.
180 derecelik bir yağda dışı altın sarısı kıvama gelene kadar kızartıyoruz.
Tabağa parmesan sos koyuyoruz, üzerine arancini'yi yerleştiriyoruz, sosun üzerine bir kaç damla yeşil yağ koyarak yemeği tamamlıyoruz.
|
Suppli |
|
neslişah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151881
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2020
3,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak pirinç pilavı
Yarım çay bardağı parmesan
1 adet yumurta
Kırmızı biber
Kekik
100 gram mozzarella peyniri
Yarım bardak galeta unu
Sıvıyağ
Artan pirinç pilavını kullanabilir veya yeniden pilav yapabilirsiniz.
Pirinç pilavı, parmesan, yumurta, biber ve kekiği bir kaba alıp karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın.
İçine biraz mozzarella peyniri koyarak top şekli verin.
Pirinç toplarını galeta ununa batırın.
Bu işlemi karışımınız bitene kadar yapın.
Geniş bir tavada yağı kızdırın.
Kızgın yağda pirinç toplarınızı kızartın.
Not: Suppli, İtalyanların favori sokak lezzetlerinden biri. Adını bazı yerlerde arancini olarak da duyabilirsiniz.
|
Arancini |
|
yandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151853
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2020
1,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arancini, ekmek kırıntıları ile kaplanan ve derin yağda kızartılan İtalya'nın en meşhur pirinç topları.
İçi genellikle domates sosu, mozzarella ve bezelye ile doldurulur.
Başlangıç noktası Sicilya olan ve daha sonra Palermo, Siracusa ve Trapani şehirlerine yayılan, Santa Lucia bayramı için hazırlanan geleneksel bir lezzet olarak da bilinir.
|
Arancini |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144668
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
600 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 su bardağı haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağı un
1 litre tavuk suyu
1 adet mozzarella peyniri
Yarım kuru soğan
Kuru soğanı ince ince doğrayın.
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını dökün ve soğanları kavurmaya başlayın.
Daha sonra pirinci ve tavuk suyunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekinceye kadar bekleyin.
Suyunu çeken pirinci soğumaya bırakın.
Daha sonra içine parmesan peynirini ve yumurtayı ilave edin. Karışımı iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz karışımı küçük toplar halinde yuvarlayın.
Daha sonra yuvarladığınız pirinç toplarını önce una daha sonra yumurtaya bulayın.
En son mozzarella peynirlerine bulayın ve topları tavada kızartın.
Pirinç toplarını güzelce sararana kadar kızartın.
Pişen topları dilediğiniz baharatlarla çeşitlendirerek servis edebilirsiniz.
|
|