|
|
Armutlu Çörekler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169203
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur için:
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
3 - 3,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı ılık süt
50 g oda sıcaklığında tereyağı
Dolgu:
3 adet armut
1,5 - 2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay kaşığı toz tarçın
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
2 yemek kaşığı esmer şeker
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, esmer şeker, ılık süt ve hazırladığınız mayayı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine bastırarak hafif açın, ortasına yumuşak tereyağını koyun, arada az miktarda un serperek, eliniz ile yoğurarak tereyağını hamura yedirin. Hamuru kaba geri alın, üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Armutları yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Derin bir tencereye alın ve üzerlerini kapatacak kadar su ekleyin. Toz şekeri serpin ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan armutların kabuklarını bıçak ile dikkatlice soyun.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Tarçın ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her bir hamur parçasını 12-14 cm çapında açın. Çerçeve oluşturmak için parmak uçlarınız ile hafif bastırarak hamurların kenar kısımlarını kalınlaştırın. Şekillendirdiğiniz hamurları fırın tepsisine sıralayın. İçlerine pastacı kreması koyun, üzerlerine de birer adet yarım armut koyun.
Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alıp çatal ile kısa süre çırpın. Hazırladığınız çöreklerin kenarlarına sürün. Armutların üzerine esmer şeker serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
Armutlu Çörek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124634
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2017
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
4 adet armut
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 fincan toz şeker (iç için)
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Yumurta, 1 su bardağı toz şeker, yağ, yoğurt ve kabartma tozunu bir kapta çırpın. Un ekleyin. Yoğurarak ele yapışmayacak hamur yapın. 4e bölün. Biraz dinlendirin. İçi için armutların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın. Ceviz, tarçın, 1 fincan toz şeker ve kuru üzüm ekleyip harmanlayın. Dinlenen hamurların her birini oval pide şeklinde açın. Ortasına armutlu harçtan koyun. Uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin. Sıcaklığı geçmeye başlayınca dilimleyin. Servis yapın.
|
|
Armutlu Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|