Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Armutlu Çörek (2 adet - 5,711 defa bakıldı)

Armutlu Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Armutlu Çörek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124634
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2017
1,181 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
4 adet armut
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 fincan toz şeker (iç için)
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu

Yumurta, 1 su bardağı toz şeker, yağ, yoğurt ve kabartma tozunu bir kapta çırpın. Un ekleyin. Yoğurarak ele yapışmayacak hamur yapın. 4’e bölün. Biraz dinlendirin. İçi için armutların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın. Ceviz, tarçın, 1 fincan toz şeker ve kuru üzüm ekleyip harmanlayın. Dinlenen hamurların her birini oval pide şeklinde açın. Ortasına armutlu harçtan koyun. Uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin. Sıcaklığı geçmeye başlayınca dilimleyin. Servis yapın.



Armutlu Çörekler

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169203
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur için:
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
3 - 3,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı ılık süt
50 g oda sıcaklığında tereyağı
Dolgu:
3 adet armut
1,5 - 2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay kaşığı toz tarçın
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
2 yemek kaşığı esmer şeker

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, esmer şeker, ılık süt ve hazırladığınız mayayı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine bastırarak hafif açın, ortasına yumuşak tereyağını koyun, arada az miktarda un serperek, eliniz ile yoğurarak tereyağını hamura yedirin. Hamuru kaba geri alın, üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Armutları yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Derin bir tencereye alın ve üzerlerini kapatacak kadar su ekleyin. Toz şekeri serpin ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan armutların kabuklarını bıçak ile dikkatlice soyun.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Tarçın ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her bir hamur parçasını 12-14 cm çapında açın. Çerçeve oluşturmak için parmak uçlarınız ile hafif bastırarak hamurların kenar kısımlarını kalınlaştırın. Şekillendirdiğiniz hamurları fırın tepsisine sıralayın. İçlerine pastacı kreması koyun, üzerlerine de birer adet yarım armut koyun.
Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alıp çatal ile kısa süre çırpın. Hazırladığınız çöreklerin kenarlarına sürün. Armutların üzerine esmer şeker serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.







Armutlu Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(2 adet Armutlu Çörek 5,711 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort