|
Armutlu Kek |
|
muzaffer
Aşçı
Kayıt: 09.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44345
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2009
2,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram (10 çorbakaşığı) tereyağı veya margarin
150 gram (10 çorbakaşığı) tozşeker
150 gram (1 su bardağı) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorbakaşığı kakao
2 yumurta
2 çorba kaşığı süt
SÜSLEME İÇİN:
1 armut
1/2 limon suyu
Fırını 190 derecede ısıtın. Yuvarlak veya kalp şeklinde bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın.
Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın. İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın.
Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra, kek kalıbına simetrik biçimde dizin. Önceden hazırladığınız karışımı, armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın.
Önceden ısıttığınız fırında 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
|
Armutlu Kek |
|
safhir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Zürich |
Kısa URL: https://ml.md/lc49790
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2010
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
Armut (konserve armut ya da şeftali de olabilir)
80 gr seker
1 bardak su (veya konsevenin suyu)
2 yumurta
100 gr seker
100 gr erimis tereyağı (yada margarin)
1 tatli kasigi kabartma tozu
100 gr un
keki icin 100 gr seker
80 gr seker teflon tavada karamele yap, sonra suyu düküp iyice erit. Yuvarlak borcam tepsisini güzelce yagla armutlari kesilmis olarak yanlamasina diz, sonra sogumus serbeti dök.
KEK YAPILISI:
Iki yumurta 100 gr sekerle iyice cirpilir, eritilmis yagi, unu kabartma tozunu karistirarak, armutlarin dizili oldugu tepsiye dökünüz. 170 dercedeyarim saat pisiriniz. Sogumaya birakin, daha sonra tepsiyi altüst ederek biryere koyun. Üzerine hindistancevizi yada kaymakla süsleyebilirsiniz.
ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
|
Armutlu Kek |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52881
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
2 çay kaşığı tarçın
150 gram margarin
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1.5 armut
3/4 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
Üzerine:
Pudra şekeri
Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin. Kararmaması için üzerine çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın. Birbuçuk su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile eleyin, tuz ve tarçını ekleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları bu malzemelerin içine kırın, çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın, şekeri de katın. Tüm malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin. Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ekledikten sonra, hamuru hafifçe yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtup, yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin. Fırın kabındaki su bitecek olursa, su eklemeyi ihmal etmeyin. Arzu ede seniz, kekin üzerine pudra şekeri sekerek servis yapabilirsiniz.
|
Armutlu Kek |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73534
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 olgun armut
3 bardak un
2 bardak şeker
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı vanilya özütü
1 avuç ufalanmış ceviz ya da fındık
Fırını 175 dereceye ısıtın. Keki pişireceğiniz kalıbı yağlayıp unlayın. Armutları ufak ufak doğrayın. Bir kapta un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağı karıştırın. Vanilya özütünü ekleyin. Kuru malzemelerle karıştırın ve armutlarla cevizleri ekleyin. Kalıba hamur karışımını dökün ve fırında 50 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için içine kürdan sokun, eğer temiz çıkıyorsa pişmiştir. Soğuduğunda taze armut dilimleri ve nane yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.
|
Armutlu Kek |
|
Kimya Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73693
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2012
1,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı margarin
3-4 tane armut
Armutların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Tavaya tereyağ ve yarım bardak şekeri koyup,kavurun. Dilimlenmiş armutlarıda ekleyip, 5-6 dakika pişirin. Armutların fazla suyunu süzün. Kalıba yağlı kağıt döşeyin ve pişmiş armutları kalıbın alt tabanına dizin. 3 yumurta ve 1 bardak şekeri çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, harcı karıştırın ve hazırladığınız bu kek harcını armutların üzerine boşaltın ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Armutlu Kek |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140601
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
795 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yumurtayı derin bir kabın içine kırın. Ardından kaba bir su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker ilave edin. Şekerler iyice eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
¾ su bardağı zeytinyağını yarım su bardağı sütle karıştırın.
1 paket kabartma tozu, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Tüm malzemelerin harmanlanmasını sağlayın.
3 adet orta boy armudun yarısını küp, yarısını halka şeklinde doğrayın.
Küp şeklindeki armutları kek harcına ilave edin.
Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
Kekinizi, 170 derecede 40 dakika kadar pişirin.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
Armutlu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160662
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4-5 adet akça armut
1 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
2 adet muz
1 su bardağı esmer pirinç sütü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
300 gram ev yapımı esmer pirinç unu
Yarım su bardağı keçiboynuzu unu
1 çorba kaşığı siyah üzüm tozu
1 çorba kaşığı vanilya özütü
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao
Armutların kabuklarını soyup limonlu suda, su kaynayana kadar yarı yarıya pişirin ve soğuması için kenara alın. Yumurtaları mikser yardımıyla iyice çırpın. Bal, pekmez ve ezilmiş muz ekleyip çırpmaya devam edin. Pirinç sütü ve zeytinyağı ilave edip çırpın. Daha sonra kalan kuru malzemeyi ekleyip karıştırın. Orta boy yağlanmış baton bir kek kalıbının 3/4'ünü harçla doldurun. Armutların sap kısımları dışarıda kalacak şekilde üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
|
Armutlu Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161064
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2021
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
25 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
2 adet armut
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Süslemek için:
File badem
Yumurtaları pudra şekeri ile çırpın. Kabartma tozunu ilave edin. Margarini eritip yumurtalı karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine yoğurdu ekleyin. Son olarak unu ilave ederek karıştırın. 20 cm çapında yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Armutların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Kekin üzerine armutları yerleştirin. 200 derece fırında, altın rengi alana kadar 40- 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp armutların üzerine marmelat sürün. Soğuduktan sonra file bademle süsleyerek servis yapın.
|
Armutlu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168254
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
3 adet sert armut
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 adet portakal
1 adet limon
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 tutam muskat rendesi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
Armutları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Portakal ve limonun kabuğunu soyun. Soyduğunuz kabukları iri parçalara kesip tencereye ekleyin. Orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar arada çevirerek 25-30 dakika pişirin. Ocaktan alıp armutları tencereden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 36 cm uzunluğunda ve 11 cm genişliğinde bir parça kesin. Kestiğiniz bu parçayı kalıbın taban ve iki kısa kenarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Pişirme kağıdından 25 cm uzunluğunda ve 7 cm genişliğinde 2 parça daha kesin. Kestiğiniz bu iki parçayı kalıbın karşılıklı iki uzun kenarına yerleştirerek kalıbın iç kısmını kaplayın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, muskat rendesi ve tarçını ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Margarin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Hazırladığınız armutları dik olarak eşit aralıklarda hamurun içine oturtun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|