|
Armutlu Kek |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140601
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
795 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yumurtayı derin bir kabın içine kırın. Ardından kaba bir su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker ilave edin. Şekerler iyice eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
¾ su bardağı zeytinyağını yarım su bardağı sütle karıştırın.
1 paket kabartma tozu, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Tüm malzemelerin harmanlanmasını sağlayın.
3 adet orta boy armudun yarısını küp, yarısını halka şeklinde doğrayın.
Küp şeklindeki armutları kek harcına ilave edin.
Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
Kekinizi, 170 derecede 40 dakika kadar pişirin.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
Armutlu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160662
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4-5 adet akça armut
1 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
2 adet muz
1 su bardağı esmer pirinç sütü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
300 gram ev yapımı esmer pirinç unu
Yarım su bardağı keçiboynuzu unu
1 çorba kaşığı siyah üzüm tozu
1 çorba kaşığı vanilya özütü
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao
Armutların kabuklarını soyup limonlu suda, su kaynayana kadar yarı yarıya pişirin ve soğuması için kenara alın. Yumurtaları mikser yardımıyla iyice çırpın. Bal, pekmez ve ezilmiş muz ekleyip çırpmaya devam edin. Pirinç sütü ve zeytinyağı ilave edip çırpın. Daha sonra kalan kuru malzemeyi ekleyip karıştırın. Orta boy yağlanmış baton bir kek kalıbının 3/4'ünü harçla doldurun. Armutların sap kısımları dışarıda kalacak şekilde üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
|
Armutlu Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161064
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
25 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
2 adet armut
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Süslemek için:
File badem
Yumurtaları pudra şekeri ile çırpın. Kabartma tozunu ilave edin. Margarini eritip yumurtalı karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine yoğurdu ekleyin. Son olarak unu ilave ederek karıştırın. 20 cm çapında yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Armutların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Kekin üzerine armutları yerleştirin. 200 derece fırında, altın rengi alana kadar 40- 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp armutların üzerine marmelat sürün. Soğuduktan sonra file bademle süsleyerek servis yapın.
|
Armutlu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168254
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
3 adet sert armut
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 adet portakal
1 adet limon
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 tutam muskat rendesi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
Armutları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Portakal ve limonun kabuğunu soyun. Soyduğunuz kabukları iri parçalara kesip tencereye ekleyin. Orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar arada çevirerek 25-30 dakika pişirin. Ocaktan alıp armutları tencereden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 36 cm uzunluğunda ve 11 cm genişliğinde bir parça kesin. Kestiğiniz bu parçayı kalıbın taban ve iki kısa kenarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Pişirme kağıdından 25 cm uzunluğunda ve 7 cm genişliğinde 2 parça daha kesin. Kestiğiniz bu iki parçayı kalıbın karşılıklı iki uzun kenarına yerleştirerek kalıbın iç kısmını kaplayın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, muskat rendesi ve tarçını ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Margarin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Hazırladığınız armutları dik olarak eşit aralıklarda hamurun içine oturtun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|